Gropile nesemnalizate se vor pedepsi cu închisoare

• publicat la: 13 mai 2016
Gropile nesemnalizate se vor pedepsi cu închisoare

Accidentul tragic în care poliţistul Bogdan Gigină a decedat în urma căzpturii într-o groapă nesemnalizată corespunzător a determinat parlamentarii să scoată din sertar un proiect vechi de 2 ani prin care autorităţile sunt obligate să monteze inclusiv lămpi cu lumină în zonele cu lucrări pe drumurile publice sau porţiunile de drum deteriotat.

Legea a fost recent promulgată de către Preşedintele Klaus Iohannis.

Astfel, autorităţile care nu semnalizează corespunzător gropile sau lucrările de pe drumurile publice vor plăti cu libertatea această deficienţă.  Pedeapsa poate varia între  6 luni şi  3 ani de închisoare.

În municipiul Carei, în luna noiembrie 2015, un inginer pensionar a decedat în zona Grădina Viilor după ce a căzut cu bicicleta într-o groapă nesemnalizată corespunzător iar un băiat de 12 ani a ajuns la Spitalul Judeţean cu traumatism cranian după ce a căzut pe un trotuar central unde era de asemenea o groapă nesemnalizată.

Groapa din imagine zace nestingherita   în cartierul careian Mihai Viteazu I şi este o adevărată provocare atât pentru pietoni cât şi pentru şoferii necunoscători ai zonei respective.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu