În drum spre bunici un elev a încasat o amendă de 125 lei

• publicat la: 14 May 2016
În drum spre bunici un elev a încasat o amendă de 125 lei

Miercuri, la Liceul Teoretic Carei elevii au avut zi liberă deoarece  profesorii din judeţ aveau Cerc Pedagogic. Profitând de  oportunitate, elevul Emil-Florin  Bumb de 15 ani a decis să meargă în vizită la bunici. Pe drumul judeţean DJ108M, între  Portiţa şi Irina, băiatul a mers pe jos, bucuros să iasă din mediul urban şi  să facă  mişcare în aer liber. Ghinionul a făcut ca tocmai în acea perioadă, pe acea porţiune de drum să  treacă şi o patrulă formată dintr-un  poliţist şi un jandarm  care l-au amendat pentru că…nu mergea  pe partea dreaptă a drumului.

Pentru că nu a dorit să semneze acel proces verbal, tânărul a fost ameninţat de patrula formată din agentul şef adjunct Eduard Erdei, de la Postul de Poliţie Tiream, şi plutonierul major Vasile Boldar, de la Secţia de Jandarmi Carei.

Tatăl băiatului, fost poliţist de frontieră, consideră că este vorba de un abuz şi a venit la redacţia Buletin de Carei cu  procesul verbal întocmit în condiţiile menţionate, afirmând că se va adresa superiorilor  celor ce au  umilit elevul care circula pe un drum mai mult pustiu…Să îşi bată ei joc de copilul meu şi să îi spună că mă împrumută ei pe mine dacă nu am 60 de lei….Nu mă las până nu o să apun la toată lumea ce  au făcut cu un copil…. a afirmat tatăl băiatului.

Buletin de Carei

comentarii

de pieton la 14 May 2016 - 17:34

CODUL RUTIER

SECTIUNEA a 3-a
Reguli pentru alti participanti la trafic

Art.72. – (1) Pietonii sunt obligati sa se deplaseze numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stânga a drumului, în directia lor de mers. Când si acostamentul lipseste, pietonii sunt obligati sa circule cât mai aproape de marginea din partea stânga a partii carosabile, în directia lor de mers.

de tom la 14 May 2016 - 20:37

De acord. Toata lumea trebuie sa respecte regulile de cilculatie.

de nelu la 15 May 2016 - 07:38

copilul de 15 ani pe drumul pARAsit era marea problema sau nemernicii de politisti ca au vrut sa isi bata joc de baiatul lui bumb?
un agent in uniforma trebuie sa se comporte exemplar si nu sa isi bata joc de un copil! scrie in regulile de circulatie ca trebuie sa iti bati joc de un elev?

de Horia Mărieș la 15 May 2016 - 10:27

Se poate face contestație în termen de 15 zile de la data procesului verbal și care se depune (inregistrează) la Judecătoria Carei.
Apoi, cei doi din patrulă să fie trimiși de superiori la recislare în clasa I-a primară pentru ca să învețe să scrie citeț și să nu zgârie hârtia ca niște mâțe. Sau să scrie pe procesul verbal numai cu litere mari de tipar.
Nu pot descifra cele consemnate în procesul verbal și nu pot afla de acolo dacă elevul circula sau nu pe partea stângă în direcția de mers, cf. cerinței din Art. 72 alin. (1) din Codul Rutier.
Din articolul de mai sus rezultă că …. “l-au amendat pentru că nu mergea pe partea dreaptă a drumului”!
Păi dacă nu mergea pe partea dreaptă a drumului în directia de mers, atunci tânărul mergea bine! :-)
Ulterior, cele două organe să fie trimiși și la un spital de chirurgie plastică la schimbat obrazul.
Fiindcă nu au, dacă se leagă pe un drum pustiu de un adolescent de 15 ani.
Altă treabă mai serioasă de făcut chiar nu au tablagii? Se plictisesc chiar atât de rău?
Prăpădesc benzina statului pe porțiunea de drum pustie dintre Portița și Irina?
Ei ce pisici căutau pe acolo? Vânau ciori?
Halal meseriași!

de Lajos la 15 May 2016 - 14:59

Lege e lege pentru toti!!! Politistul si a facut datoria…bravo lui!!! Tatal baiatului sanctionat in schimb ar trebuii sa isi educe copilul cu privire la reglementarile codului rutier daca tot a fost granicer candva…nu sa isi arate frustrarea si prostia!!!!!

de robi la 15 May 2016 - 15:21

postacii primasului nu dorm ca doar sunt platiti din banii nostri…si mai si pune nume de lajos ca vicele care nu e in stare sa repare o buda la stadionul unde a jucat fotbal cu angajatii lui de la roconix

de dani la 15 May 2016 - 21:00

din procesul verbal reiese ca a fost sanctionat pentru 2 fapte , iar pentru una din ele a fost sanctionat cu avertisment.
Tov.Lajos te deranjeaza ca acesta a mers la presa???Foarte bine sa vada toata lumea marea activitate a unui politist de 2 bani.Probabil trebuia sa-l indrume la locul faptei tov. Boldar care la randul lui a fost si el granicer, adica fost coleg cu tatal copilului sanctionat.

de Horia Mărieș la 15 May 2016 - 21:05

Îmi cer scuze pe această cale, in mod public, pentru magăriile pe care le-am debitat, ca un oarecare cu cerul gurii merei negru, la adresa agentului şef adjunct de la Postul de Poliţie Tiream şi a plutonierului major de la Secţia de Jandarmi din Carei.

M-am increzut ca “fraierul și credulul”, vorba primașului, intr-o stire pe care nu am verificat-o și din alte surse, lucru care este o de fapt o greșeală de neiertat.

Intre timp am constatat (tardiv) că cealaltă sursă (pânâ și fotografia folosită de către cele două surse coincide) este finul sas, o sursă in care eu nu mai am încredere de mai multă vreme, nici cât negru sub unghie.
Cei doi au actionat cât se poate de corect din punct de vedere legal și în consecință mă simt sunt obligat să-mi cer, încă o dată, mii de scuze. Rog foarte frumos să fiu iertat, a fost mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.
Promit să nu se mai întâmple.

de Horia Mărieș la 15 May 2016 - 21:32

Postarea mea de acum câteva minute a fost ștearsă. Este dreptul redacției, asta doar dacă ce scriu eu pe aici pe la comentarii, in virtutea dreptului la liberă expeimare garantat de Constitiția României, contravine normelor de bună purtare, bună creștere, bună cuviință, daca ea este calomnioasă, jignitoare, dacă ea aduce prejudicii de orice natură unor terte persoane, etc.
Vă asigur că in postarea, cea ștearsă acum câteva minute, nu era absolut nimic de acest gen.

Imi ceream scuze în mod public pe această cale (fiindcă nu există o altă cale normală și cinstită, dacă tot aici am scris cele pentru care mă simt obligat să-mi cer scuze) agentului şef adjunct de la Postul de Poliţie Tiream şi plutonierul major de la Secţia de Jandarmi Carei pentru măgăriile pe care le-am scris la adresa lor într-un comentariu de al meu de mai sus,mîncrezându-mă intr-o stire pe care n-am mai verificat-o și dintr-o altă sursă și despre care constatat ulterior că a fost publicatâ, probabil anterior, generată inițial, de către de finul sas, adică de unul în care eu unul nu am încredere nici cât negru sub unghie.

Nu mai intind pelteaua, agentul șef adjunct și plutonierul major au avut perfectă dreptate dpdv legal. Au acoperire legală, chiar dacă amenda a fost aplicată unui puștan obraznic sau nu, care le-a adus injurii sau nu, care i-a amenințat sau nu (lucru pe care n-am de unde să știu fiindcă n-am fost martor la cele întâmplate.

Vina a fost a mea fiindcă nu m-am informat in prealabil în mod corespunzător.
Imi cer din nou mii de scuze, a fost mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.

Aviz amatorilor. Parafrazând celebra cugetare populară făcută la adresa ANAF “nu puteți voi acciza cât putem bea noi” va rezulta foarte simplu și varianta aplicabilă aici pe la comentariile mele din BdeC: “nu puteți voi șterge atât cât pot posta eu”! Cu drag.

de Lajos la 16 May 2016 - 02:28

Cum am mai spus…Legea e Lege pentru toti, lasati rautatile si comentariile inutile la o parte!!!! Sunteti penibili si lipsiti de respect fata de legile aceste i tari!!! Politistul a fost denigrat pe nedrept, sper sa ia atitudine fata de cine merita, cu siguranta va avea castig de cauza!!!

de emil la 16 May 2016 - 06:53

In articol scrie doar ce s-a intamplat asa ca de unde denigrare?

de zoli la 18 May 2016 - 01:15

Kakatu ala de erdeii își permite foarte multe ca socrului e viceprimar…..multi din sat nu îl suportă le este frică să îl reclame.in schimb în loc să îl învețe pe copil cum sa circule e mai simplu să îi de_a o amendă sau nici ei nu cunosc reg. De circulație…?

Lasati un comentariu