Ipocrizie. Monumentul Ostaşului Român folosit de UDMR Carei în campanie dar refuzat a fi reabilitat şi pus în valoare

• publicat la: 20 mai 2016
Ipocrizie. Monumentul Ostaşului Român folosit de UDMR Carei în campanie dar refuzat a fi reabilitat şi pus în valoare

Una dintre cele mai reprezentative imagini ale Careiului alături de Castelul Karolyi este  Monumentul Ostasului Român. Refuzat a fi reabilitat, CEDAT  chiar Muzeului Judeţean pe perioada renovării, refuzat a fi pus în valoare la fel ca alte obiective, Monumentul Ostaşului Român apare pe pliantele electorale ale UDMR Carei.

Ipocrizie sau doar atragere de voturi de la românii care nu cunosc aceste detalii?

Campania mincinoasă dusă de UDMR Carei nu cunoaşte limitele bunului simţ. După ce ni se spune că politica UDMR a fost dusă pentru modernizarea oraşului iar noi avem infrastructura rutieră făcută şvaiţer, că s-a  reabilitat cazarma ca să devină Centru Social dar aici funcţionează şi Biroul Agricol, serviciul  Spaţiu Locativ, Starea civilă şi Sala de Căsătorii sau că a fost modernizat sediul actualei primării dar care de fapt nu este terminat după infuzia de 2 milioane de euro, acum  ni se arată un pliant  ce face apel la un Carei paşnic în condiţiile  în care a fost refuzată  reabilitarea Monumentului Ostaşului Român ce apare în imagine.

Cel care a făcut interpelare scrisă la cabinetul deputatului Silaghi a fost consilierul Ilie Ciută. În acest fel a fost reabilitat acest monument înainte de aniversarea a 50 de ani de la dezvelirea sa. La acest Monument al Ostaşului Român, UDMR Carei nu depune de ani de zile  coroană de flori cu prilejul evenimentelor la care toate formaţiunile politice depun dar este  folosit ca imagine în campania electorală .  Curată ipocrizie.

Monumentul Ostaşului Român apare acum pe pliantul electoral al UDMR  Carei dar  NU APARE pe harta tipărită a mun.Carei cu administraţie UDMR!

Ceea ce atunci a fost refuzat atunci, acum e bun de tipărit pe un pliant electoral. Administraţia UDMR  a mun.Carei nu doreşte punerea în valoare a importantului Monument al Ostaşului   Român, creaţie a sculptorului băimărean Gheza Vida dar îl foloseşte în scop electoral . La aniversarea centenarului naşterii sculptorului Vida, cadoul primăriei Carei pentru înalţii oaspeţi şi oficialităţi judeţene şi parlamentari a fost scoaterea dalelor din faţa sa pe motiv  de schimbare a lor. Taman la data aniversării centenarului Vida.

Toate  imaginile postate pe pagina de socializare a primăriei UDMR Carei sau pe pagina candidatului Kovacs evită punerea în evidenţă a Monumentului care acum apare la loc de cinste pe pliantul electoral. Roată-roată Monumentul Ostaşului Român este înconjurat de tuia de 9m.

Nu am uitat nici de interzicerea amplasării bustului poetului naţional  Mihai Eminescu de către consilierii UDMR din Consiliul Local  al unui oraş multietnic.  Încercările disperate de scinda populaţia careiană pe bază de criterii etnice  îşi arată roadele.

Careienii nu mai vor separatisme şi atunci UDMR Carei a  încercat atragerea electoratului cu imaginea unui monument refuzat a apare  în  imagini pe harta oraşului sau refuzat a fi pus în valoare sau reabilitat!

Lipsa campaniei electorale de la Radio Transilvania Carei sau a dezbaterilor publice dintre cei 4 candidati nu duc la spălarea creierilor electoratului careian care vede cu ochiul liber tot ce se întâmplă în oraş şi tot ce s-a întâmplat. Până şi activitatea consilierilor din consiliul local Carei a fost atent monitorizată de careienii care au urmărit pe youtube filmările şedinţelor. Minciuna are picioare scurte …..

Buletin de Carei

comentarii

de si prostie nu doar ipocrizie la 21 mai 2016 - 07:34

Ieri de la terasa Fashion am votat impreuna cu prietenii mei, rand pe rand cum ajungeam la masa pentru Ilie Ciuta, candidatul meu favorit. Pana aici nimic important ca doar e treaba mea cu cine tin, insa in decurs de 50 de minute, voturile contracandidatului Eugen Jeno au crescut de la 130 la 230.
Prost esti tu Lorand daca tu crezi ca eu te mai bag in seama! Prin articolele tale lingusitoare, partinitoare si demonstrat santajiste faci mult rau normalitatii si democratiei.
Nu esti singurul gazetar partinitor, dar nu ma insela!
Ma angajez sa nu mai citesc opinie de carei.

de Ing.silv.dr. Ionel LUPU la 23 mai 2016 - 17:58

Gasca politica UDMR-PSD-si altii ca ei reprezinta NECAZUL Municipiului CAREI !!!… O adunatura vizand niste interese de grup…..Fotografiile din editiile anterioare ale buletinului de carei “spun” multe despre starea orasului (“orasul gropilor si al gunoaielor”)…..

Lasati un comentariu