Rafinament, eleganţă şi stil la primul eveniment fashion din Carei

• publicat la: 21 mai 2016
Rafinament, eleganţă şi stil la primul eveniment fashion din Carei

În Premieră absolută la Carei, vineri, 20 mai 2016 a avut loc  primul eveniment de fashion  din oraşul nostru, sub genericul  ,,Seară la castel’’.  Sute de spectatori iubitori de frumos  au participat la o seară de poveste  creată de Buletin de Carei, Radio Transilvania, CM -creation mode  şi Fundaţia de turism local. Rafinament, eleganţă , stil şi originalitate au fost caracteristicile evenimentului de vineri seara.

Cei prezenţi , printre care am remarcat mulţi sătmăreni,  au avut posibilitatea de a  admira colecţia de sezon, dar şi un preview al colecţiei de toamnă a designerilor sătmăreni CM-creation mode Cosmin Mureșan și Sebastian David, Raluca Mureșan, Larisa Călin, precum şi colecţia semnată de tânără careiancă Melitta Hauler, care a  debutat cu dreptul  în lumea fashion-ului.

Manechinele  agenției Trust Models, coafate  de Adriana Popescu, make-up Alina Marchiș  au prezentat  rochii de seară spectaculoase, creaţii inspirate din diverse teme, dar şi lenjerii de corp vintage.

Prima prezentare a serii intitulată Acronim a aparţinut deja cunoscutului brand sătmărean CM-creation mode, proiectul de imagine lansat în urmă cu opt ani de doi designeri, Cosmin Mureșan și Sebastian David.

Aceşti talentaţi designeri  răspund prin creaţiile lor vestimentare originale dorinţei fiecărei persoane de a fi unică, prin personalitate şi imagine. Pentru ,,Seara la Castel’’ designerii au adus în atenţia publicului ţinute din  colecţia couture inspirată din una dintre cele mai cunoscute poveşti care ne-a marcat copilăria ,,Scufiţa roşie’’.

Cel  mai aşteptat moment al serii a fost cu siguranţă  colecţia de debut a tinerei careience Melitta Hauler. Tânără Melitta, absolventă a Facultăţii de Arte Vizuale, secţia modă-design vestimentar din Oradea şi-a transformat  hobby-ul  ei pentru desen în iubire şi pasiune pentru creaţia de haine.Visul ei de a vedea că ţinutele pe care le creează sunt  cunoscute şi apreciate a prins contur la evenimentul de vineri seară de la castel. Rochiile au fost  pentru  a  oferi femeilor care le poartă încredere în sine, de a se simţi frumoase şi atrăgătoare.Au predominat culorile pudrate care au semnnificaţia de dorinţă, optimism şi pasiune, iar accesoriile folosite au fost florile 3D, dantela şi perlele, acestea oferind un plus de tandreţe, delicateţe şi încredere.

Ropote de aplauze au  răsplătit munca depusa de  tânăra careianca Melitta Hauler.

Designerul Sebastian David a prezentat o colecţie inedită ,,intitulată’’ ,,Bedroom s eyes prin care a încercat să redefinească  conceptul de  budoar al începutului de secol aşa cum apare în filmele de spadă. Colecţia  a cuprins piese de lenjerie couture şi a impresionat publicul prin fineţea materialelor şi măiestria cu care au fost create.

Colecția „Avant-garde”  semnata Raluca   Mureșan, de la Atelier Cris Fashions, ne-a deschis o fereastră către ţinutele tradiţionale româneşti ca ia şi cămaşa, adaptate însă în actualitatea lumii moderne.Punctul forte al colecţiei sunt ţesăturile de bază ale creaţiilor vestimentare pentru care au fost folosite materialele naturale ca inul şi lâna, accesorizate cu broderie manual, iar  macrameul bunicii şi ciucureii coloraţi au dat originalitate  frumoaselor ţinute. Prin această colecţie Raluca Mureşan a arătat publicului că îmbinarea dintre tradiţional şi modern creează o lume inedită, îndrăzneaţă şi atractivă.

Designerul Cosmin Mureşan a prezentat-o publicului careian pe Larisa Călin, alias Larlinn, o tânără de numai 17 ani, manechin cu un mare talent pentru design vestimentar. Văzând în ea acest mare potenţial, au încurajat-o şi au susţinut-o să creeze şi să dea frâu imaginaţiei şi harului cu care a fost înzestrată. Creaţiile sale vestimentare  au fost rochii foarte feminine, elegante confecţionate din material fluide care pun în valoare perfect silueta de clepsidră.

Un alt moment foarte apreciat de public a defilarea creaţiilor vestimentare din cadrul colecţiei „Trilogiei Divelor”, un proiect vestimentar semnat de Cosmin Mureșan pentru „CM – creation de mode”.Pentru această colecţie manechinele au îmbrăcat rochii de seară în culori vibrante și pastelate, excentrice și feminine prin maniera aplicațiilor de dantelă, paiete, pietre și mărgele.

Colecţia ,,Fata care locuia într-un castel’’ a reprezentat colecţia concepută special pentru acest eveniment care a avut loc în decorul  castelului din Carei. Designerii CM-creation mode au adus în prim plan o colecţie de rochii cu linii fluide şi minimaliste în două culori bleumarin şi alb, care foloseşte ca laitmotiv femeia eroină în orice domeniu in care evoluează.

În final, designerul Cosmin Mureşan a adus  mulţumiri  celei care a făcut posibilă organizarea la Carei a acestui eveniment de modă unic şi în premieră în oraşul nostru, Daniela Ciută  de la  Buletin de Carei. În aplauzele spectatorilor au intrat pe scenă rând pe rând, designerii colecţiilor prezentate la Carei, Cosmin Mureșan și Sebastian David, Raluca Mureșan, Larisa Călin, Melitta Hauler, precum şi cele care realizat coafura, respective machiajul manechinelor, Adriana Popescu şi Alina Marchiș.

Radio Transilvania Carei a oferit la final  tuturor manechinelor un fir de garoafă.

Cea mai emoţionată a fost cu siguranţă careianca Melitta Hauler, tânără designer care a a avut oportunitatea de a se lansa în cadrul evenimentului ,,Seara la castel’’. Cuprinsă de emoţii, am surprins-o cu lacrimi în colţul ochilor. ,,Sunt lacrimi de bucurie, de fericire, dar şi de eliberare de stresul acumulat în aceste zile. A fost un eveniment nemaipomenit, totul a fost perfect şi manifestarea şi decorul, tot. Am muncit foarte mult, m-a ajutat şi familia, căreia îi mulţumesc, sper că a plăcut oamenilor ceea ce am creat.’’

Lăsând la o parte micile inadvertenţe legate de sunet şi ora de intrare a spectatorilor, se cheamă că o Seară la Castel a fost o reuşită, mai ales că cei prezenţi au întrebat când va fi următorul eveniment similar.

Mai multe imagini găsiţi pe pagina de Facebook a Buletin de Carei.

https://www.facebook.com/Buletin-de-Carei-737726976269392/

comentarii

de TILI la 21 mai 2016 - 21:37

A fost foarte frumoasa seara petrecuta la Castel in compania elegantei si stilului.Felicitari ! Mai vrem sa mai organizati asemenea evenimente emotionant de frumoase.

de Mihaela la 21 mai 2016 - 21:58

Daca lumea asta ar fi un pic mai buna, adica mai normala la cap,eu cred ca s-ar putea face mai des asemenea evenimente de tinuta cum a fost acesta.Din pacate,aici in Carei daca cineva face alceva decat ii scrie in fisa postului,deja sarim in sus si criticam.Cand o sa si schimbe unii mentalitatea si ura din ficat ???Felicitari pentru Seara petrecuta la Castel,am fost cu vreo 4 prietene, ne-am simtit minunat,toti din sala au fost incantati si a fost lume multa.

Lasati un comentariu