Șase medalii pentru olimpicii români la Balcaniada de Matematică pentru seniori

• publicat la: 14 mai 2016
Șase medalii pentru olimpicii români la Balcaniada de Matematică pentru seniori

Lotul olimpic de matematică al României a obținut șase medalii (două medalii de aur, două de argint și două de bronz) la a XXXIII-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori, desfășurată în perioada 5-9 mai la Tirana, mentioneaza Agerpres.

Astfel, în clasamentul pe medalii, elevii români s-au clasat pe locul al doilea.

Medaliile de aur au fost cucerite de Mircea Ciprian Bonciocat (Colegiul Național ‘Tudor Vianu’ din București), care a obținut și punctajul maxim, și Teodor-Andrei Andronache (Liceul Internațional de Informatică din București). Medaliile de argint au revenit lui Tudor Plopeanu (Liceul Internațional de Informatică din București) și Ovidiu Neculai Avădanei (Colegiul Național ‘Emil Racoviță’ din Iași). Raluca-Ioana Cobzaru și Alexandru Pascadi, ambii elevi la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, au fost medaliați cu bronz, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației.

Lotul României a fost coordonat de conf. dr. Cătălin Gherghe (Universitatea din București — Facultatea de Matematică și Informatică), prof. Marius Mîinea (Colegiul Național ‘Vladimir Streinu’ Găești) și lector univ. dr. Mihai Chiș (Universitatea de Vest din Timișoara) — observator în juriul olimpiadei.

În clasamentul neoficial pe echipe, România a ocupat locul 2 (180 puncte), la diferenţă de doar 1 punct de locul 1, ocupat de Serbia (181 puncte). Anul trecut, România s-a clasat pe locul 2 (171 puncte), după Turcia (177 puncte).

Sursa foto: ssmr.ro

Lasati un comentariu