Spiritul civic ce se doreşte îngropat de un candidat uzat şi dator

• publicat la: 5 mai 2016
Spiritul civic ce se doreşte îngropat de un candidat uzat şi dator

Asistăm în ultimul timp la un scenariu apocaliptic,  parcă desprins din scene de coşmar psihologic.

Un candidat la primăria Carei, dator cu acte în regulă la bugetul de stat şi pentru care are reţinere pe salariu, spune că îşi doreşte un oraş liniştit şi paşnic. Probabil unul în care toţi să umble cu  capul în pământ şi să execute doar obligaţia de a îşi plăti taxele şi impozitele din care apoi mai marii oraşului  să îşi tragă salarii uriaşe.

Liniştea solicitată, în cazul lui se pare că este de fapt o cerşire a unei complicităţi  prin tăcere pentru a ucide din faşă spiritul civic al locuitorilor. Politicieni din ierarhia  mai mult sau mai puţin  superioară a formaţiunii sale au prins din zbor  sugestia atent prelucrată şi au aderat degrabă la atitudinea solicitată mieros.

Iată că doar cu o zi înainte de declanşarea campaniei electorale, candidatul trece la faza următoare a scenariului destinat adormirii oricărui spirit şi simţ civic al  careienilor. Prin vocea fiului său spiritual, acesta se chinuie să ne convingă de ruşinea depunerii unei plângeri penale.

Ce este o plângere penală?

Plângerea este încunoştinţarea făcută de o persoană fizică sau de o persoană
juridică, referitoare la o vătămare ce i s-a cauzat prin infracţiune.

Ce se urmăreşte?

A face careienii să se ruşineze de a depune o plângere penală când aceştia au cunoştinţă  sau au fost victima unei infracţiuni.

Cine consideră plângerea penală o metodă murdară?

Tocmai candidatul de primar care are datorii la bugetul de stat pentru care are reţinere pe salariu şi care nu a dat explicaţii până acum despre destinaţia celor 7,3 milioane de lei accesaţi prin credit pentru un scop şi folosiţi în alt scop sau cel care a semnat ordinul de plată pentru achiziţionarea din banii careienilor a doi cai de rasă sau care acceptă tacit derularea de afaceri între angajaţi ai primăriei şi firmele lor .

Şi cine consemnează declaraţia? Un membru al familiei sale spirituale. Curat-murdar, mon cher, cum ar spune renumitul nostru Caragiale.

Încercarea de adormire a vigilenţei careienilor şi a îngropării spiritului lor civic a devenit  un scop în sine pentru candidatul care mai vrea un mandat.

Cu ce tupeu te prezinţi în faţa alegătorilor care beau apă murdară, circulă pe drumuri proaste şi sunt  apreciaţi dupa nivelul de cunoaştere a limbii maghiare , îndemnaţi subtil să se ruşineze a semnala o faptă de corupţie sau o infracţiune?

Doar dacă nu cumva te simţi cu musca pe căciulă sau eşti în cercetări sau în procese pe la judecătorii pentru diverse cauze.

În consecinţă dragi careieni, Daţi totuşi dovadă de spirit civic dacă vreţi să scăpaţi de dictatura impusă de actuala administraţie şi de teroarea emanată prin reţeaua de  activişti  a  acesteia.

Spiritul civic se caracterizează prin  conştiinciozitate, corectitudine şi responsabilitate, mai pe înţeles,  prin faptul că îţi pasă de ceea ce se întâmplă şi acţionezi. E puţin doar să vezi, dacă nu faci nimic.

Spiritul civic înseamnă să-ţi iubeşti familia, prietenii, ţara  şi să lupţi din iniţiativă personală pentru apărarea şi  lor,  pentru viitorul celor care vin după tine.

E important să-ţi cultivi intelectul, să cunoşti şi să înţelegi, pentru a evita pe cât posibil să cazi în plasa manipulatorilor (fie ei politicieni sau mass-media).

Nu vă lăsaţi intimidaţi de metodele staliniste de-a dreptul  şi de dezinformările de pe canalele media de casă.

Gândiţi-vă la soarta dvs şi a copiilor dvs.  Nu lăsaţi INDIFERENŢA să vă guverneze viitorul ! Aveţi şi drepturi nu numai obligaţii.

Buletin de Carei

comentarii

de Horia Mărieș la 6 mai 2016 - 10:55

Să fim bine înțelegi!

Constatarea de la link-ul de mai jos, adresată în special celor trei jurnaliști de casă ai polgármesterului de la Careii Mari / Nagykároly / Grosskarol Önkormányzat, NU ESTE A MEA.

Dar asta nu înseamnă că nu pot fi ín totalitate de acord cu ea.
Chiar sunt.

http://obiectivsm.ro/incepe-sezonul-pupatului-in-fund-dragi-satmareni-aplecati-va/

de csilla la 24 mai 2016 - 07:04

nici cu biserica nu mai puteti sa ne mintiti ca ce ati facut ca vedem in fiecare zi pe drum cand mergem /am saturat deja de jeeno si lajos!

Lasati un comentariu