Ziua Independenței de Stat a României. UDMR şi FDG Carei nu au depus coroane de flori

• publicat la: 9 mai 2016
Ziua Independenței de Stat a României. UDMR şi FDG Carei nu au depus coroane de flori

Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Victoriei din cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Europei au fost sărbătorite la Carei, luni, 9 mai 2016, de la ora 11.30 pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român printr-un scurt moment solemn. A fost intonate Imnul de Stat iar apoi  a fost păstrat un moment de reculegere în memoria celor doi militari români, Iulian Dumitrescu și Adrian Vizireanu, căzuți la datorie în Afganistan.

În cadrul manifestărilor a luat cuvântul Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a municipiului Carei, care a vorbit despre însemnătatea zilei de 9 Mai, după care a fost oficiat un Te Deum de către preoți din cadrul Parohiei Ortodoxe române Carei.

Au fost depuse apoi coroane în memoria eroilor căzuți în lupta pentru obținerea Independenței de Stat a României din partea Primăriei municipiului Carei, Veteranilor de război și cadrelor militare în rezervă, Subunităților M.A.I., PNL, PSD, ALDE, Asociației Refugiaților, Asociației Unirea 2009 Carei și Despărțământului Astra Carei, precum și flori de către preșcolari de la Grădinița nr. 2 Carei.

La fel ca de 1 Decembrie, de Ziua Naţională a  României, nici de această dată  UDMR Carei nu a depus coroană de flori.

http://www.buletindecarei.ro/2015/12/1-decembrie-2015-la-monumentul-careian-camuflat-de-tuia-de-9m.html

Momentele artistice au fost asigurate de Marcel Ursan, membru al Despărţământului ASTRA Carei care a recitat poezia ,,Rămas bunul unui gonit’’ de Dimitrie Sfura, creaţie cu care a obţinut Diploma de Excelenţă din partea juriului la concursul ,,Recitatio’’ 2015. Dimitrie Sfura este un poet local din sec.XIX, ale cărui creaţii au fost apreciate chiar de poetul naţional Mihai Eminescu iar aducerea lor la lumină se datorează lucrării de grad a profesorului Emil Boldur.

Adrian Ştefănuţi, referent în cadrul  Centrului de Promovare a turismului cultural a dat glas poeziei ,,Odă ostaşilor români’’ de Vasile Alecsandri.

Un sugestiv dans tematic( instructor Raluca Păvăluc ), a încheiat manifestările zilei de 9 mai de pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român din Carei.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu