Accident cauzat de neacordare de prioritate

• publicat la: 20 iunie 2016
Accident cauzat de neacordare de prioritate

La data de 19.06.2016, în jurul orei 15.00. la intersecția străzilor Viilor cu Cimitirului din municipiul  Carei, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Conducatorul auto E.T. de 19 ani din Carei, în timp ce conducea un autoturism, efectuând un viraj la stânga, nu a acordat prioritate de trecere unui alt autoturism care circula regulamentar și care, pentru a a evita impactul, a virat brusc la dreapta. În urma acestei manevre, autoturismul  a intrat în  în coliziune cu un stâlp de susținere a rețelei electrice, care în urma impactului s-a rupt.

Ambii conducatori auto   au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, iar cel în sarcina căruia s-a reținut vinovăția, a fost sancționat conform OUG 195/2002.

Pe parcursul întregului sfârșit de săptămână, poliţiştii rutieri au acţionat pe principalele artere de circulaţie pentru prevenirea accidentelor rutiere şi pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulaţie pe drumurile publice.

Pentru neregulile depistate în trafic, poliţiştii au aplicat 435 sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor depășește  suma de 66 000 lei.

Ca măsură complementară poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 10 permise de conducere, pentru abateri ca efectuarea de depășiri neregulamentare , depășirea limitei legale de viteză și  consum de alcool la volan

În același context al acțiunilor preventive, au fost retrase  și 6 certificate de înmatriculare.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu