Delegație din Canada la Prefectură

• publicat la: 14 June 2016
Delegație din Canada la Prefectură

Marți, 14 iunie 2016, de la ora 14,30, prefectul județului Satu Mare, Radu Bud a primit vizita unei delegații oficiale din Canada, care se află în aceste zile în România pentru a se documenta cu privire la procedurile de emitere a documentelor de identitate, respectiv cu privire la modalitatea efectuării controlului acestor documente (cărți de identitate și pașapoarte) la frontiera externă a României cu spațiul non-UE. Delegația canadiană a fost condusă de către Larisa Galadza, director general în cadrul Ministerului Integrării, Refugiaților și Cetățeniei din Canada, în vreme ce delegația română a fost reprezentantă de la nivel central de către Ionuț Marin, consilier secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

La întâlnirea desfășurată în sala mică a Palatului Administrativ au participat prefectul Radu Bud, subprefectul Altfatter Tamas, respectiv reprezentanți ai autorităților centrale și județene, responsabile cu emiterea documentelor de identitate. După o prezentare tehnică a procedurilor de emitere și securizare a documentelor, delegațiile s-au deplasat la sediul Serviciul public comunitar pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple și la sediul Serviciului de evidență a persoanelor și Ghișeu Unic, de pe strada Petofi Sandor nr. 32 din municipiul Satu Mare, pentru a observa procedurile de procesare a documentelor. În cadrul acestei întâlniri, prefectul Radu Bud a prezentat proiectul de investiție a viitorului sediu al Instituției Prefectului, unde se vor reloca inclusiv serviciile comunitare din subordinea Instituției Prefectului-județul Satu Mare (Pașapoarte, Permise și Înmatriculări Auto).

Vizita oficialilor canadieni, aflată în atenția primului-ministru, are loc în contextul mai amplu al dosarului vizelor în raporturile cu acest stat, înscriindu-se astfel în parcursul demersurilor politico-diplomatice și tehnice în plan bilateral ce vizează acest obiectiv.

În perioada 13-16 iunie 2016, premierul României, Dacian Cioloș se află în vizită de lucru în Canada. Pe agenda vizitei se află și discuții legate de eliminarea vizelor pentru români. “Sper eu ca până la sfârșitul anului să avem un răspuns și o poziție clară a Canadei legat de un orizont de timp pentru eliminarea acestor vize”, declara Dacian Cioloș pentru presa națională.

Lasati un comentariu