Dictatura UDMR continuă la Carei şi în următorii 4 ani

• publicat la: 22 iunie 2016
Dictatura UDMR continuă la Carei şi în următorii 4 ani

Pentru cei naivi sau fără  experienţă în administratia publică locală, realegerea lui Keizer   Ludovic ca viceprimar  poate fi o surpriză, oricum neplăcută. Nu şi pentru cei care cunosc colaborarea tamdemului Keizer-Kovacs de pe vremea când  erau colegi de partid la Noua Democratie de Nord Vest.

După  ce zile la rândul am fost serviti cu ştiri de fin de primar despre solicitarea postului de viceprimar de către presedintele PSD, la şedinta de constituire acesta nu a mai fost dornic  de a candida pentru acest post, mai mult, a anunţat în plen că cei trei membrii PSD nu vor participa la votul pentru stabilirea viceprimarului. O altă propunere pentru viceprimar a fost consilierul Ioan Racolţa de la PNL.

Pentru a treia oară consecutiv, în Republica de la Carei  se alege şi viceprimarul de la aceiaşi formaţiune etnică cu primarul, românii nefiind reprezentaţi la nivel de conducere administrativă locală. Cu alte cuvinte, se dovedeşte încă odată că UDMR calcă în picioare orice altă comunitate când vine vorba de posibilitatea de a conduce dictatorial  ca pe vremea regimului Austro-Ungar sau hortyst.

Sedinta de constituire a CL a fost onorată  de prezenta prefectului Radu Bud, a subprefectului Atfater Tamas si a judecătorului  Ardelean.

La prezidiu au fost invitati cel mai în vârstă consilier, Petkes Iosif şi 2 dintre cei mai tineri , Lavinia Szulak  şi Ionuţ  Oneţ.

A fost propusă  şi votată Comisia de Validare  pentru  următorii 4 ani. Membrii comisiei sunt Mărginean Eva, Cioltean Sorin, Tempfli Vasile,Ilie Ciută şi Păuşan Bujor. Singura cu pregătire juridică  este avocata Mărginean dar preşedinte a fost ales Tempfli Vasile.

După întrunirea acestei comisii au fost validaţi toti cei 19 consilieri dintre care 18 au fost prezenţi, Hago Aron fiind plecat in Ungaria.

UDMR-ul a obţinut cele mai multe mandate de consilieri locali, în număr de 12. Cel mai tânăr viitor  consilier din partea formaţiunii UDMR Carei este Hago Attila Nandor, directorul Muzeului Municipal Carei, în vârstă de 35 de ani. Hago Attila Nandor va fi la primul mandat de consilier careian. Cel mai în vârstă consilier din partea UDMR este Petkes Jozsef, în vârstă de 69 de ani.

Partidul Social Democrat Carei a obţinut 3 mandate de consilier local. Ionuţ Oneţ, în vârstă de 31 de ani, este consilierul cel mai tânăr din partea PSD şi din viitorul Consiliu Local Carei. Cea mai în vârstă consilieră locală PSD Carei este Todea Carmen,  de 55 de ani.

PNL Carei a obţinut în urma alegerilor locale 2 mandate de consilier local. Cei doi consilieri sunt Ilie Ciută, în vârstă de 54 de ani şi Ioan Racolţa, în vârstă de 46 de ani.

ALDE Carei a obţinut tot două mandate de consilier local.  Păuşan Bujor în vârstă de 47 de ani si Lavinia Szulak de 35 de ani.

Fiecare dintre consilierii prezenţi în sală a  depus apoi jurământul.

Odată constituit Consiliul Local a fost propus ca preşedinte de  şedinţă  Muller Ioan pentru următoarele 3 luni, urmând ca ceilalţi să  continue în ordine alfabetică.

 

S-a trecut  ulterior la nominalizările consilierilor pentru comisiile de specialitate  de către liderii de partide.

Alegerea consilierilor în Comisiile de specialitate a fost prima demonstraţie de forţă  a noului CL majoritar UDMR, aceştia imprimând fără drept de apel direcţia aleasă pentru acest  nou mandat  al  tandemului Kovacs-Keizer adică risipa banului public şi atribuirile cu dedicatie a lucrărilor .  Nu am uitat nici de angajările din primărie pe bază de criterii politice, cumetrie sau alte interese de grup. Alegerea liderului de grup în persoana unui consilier care a beneficiat de colaborări comerciale cu primăria Carei fiind  cel mai relevant exemplu.

Astfel, în Comisia de buget finanţe au fost alesi membrii cu pregătire juridică, în timp  ce la comisia de urbansim au fost aleşi membrii  cadre didactice.

Toată aceasta mascaradă a fost doar pentru a împiedica accederea consilierului Ilie Ciută în Comisia Economică, din care a făcut parte în ultimii 16 ani. Vasta sa experienţă  dar mai ales expunerea cu voce tare a ingineriilor financiare practicate  pe scară largă în primărie a  dat fiori noilor consilieri care deja ne arată  intenţiile lor viitoare. Mult trâmbiţata retragere a sprijinului politic de către organizaţia judeţeană a PNL Satu Mare s-a dovedit doar o altă fumigenă din partea finului primarului Kovacs, menită a discredita un om integru şi independent financiar aşa cum nu este nănaşul său dator la buget.  Dacă nu au reuşit împiedicarea accederii consilierului Ilie Ciută în CL Carei au crezut că scoaterea lui din Comisia Economică le va da posibilitatea de a zburda nestingheriţi printre fondurile publice locale şi europene.

In aceste conditii, liderul liberal Ilie Ciută a refuzat să  facă orice nominalizare pentru comisia de sport si învăţământ -sănătate unde au fost alocate locuri pentru PNL, afirmând …deoarece noi nu avem nici o pregătire de specialitate pentru aceste comisii  ne este indiferent din care facem parte şi vă lăsăm dvs  decizia de propunere pentru comisii.

UDMR, prin vocea liderului de grup Fazkas Zoltan, a stabilit ca din comisia de buget finanţe să facă parte Roman Adrian, contabil, Tempfli Vasile, subinginer pensionar, Leitner Robert( tehnician dentar), Ionuţ Oneţ, economist  şi Păuşan Bujor( studii juridice ).

Din Comisia de Urbanism UDMR a stabilit ca să facă parte Csizmadia Zsolt, inginer,Muller Ioan,maistru pensionar, Fazakas Zoltan, veterinar, Todea Carmen, PSD, inginer chimist  şi Lavinia Szulak, ALDE,învăţătoare.

Din comisia de învăţământ sănătate, UDMR a decis să facă parte Venig Gabriela, fără studii superioare, administrator la Asociaţia culturală Nagykarolyi es Videke, Mărginean Eva, avocat, Putovics Tunde, profesor, Cioltean Sorin , PSD, profesor şi Ioan Racolţa, PNL, inginer.

Din Comisia de Cultură-Sport, liderul grupului UDMR Carei a decis să facă parte Mărginean Eva,avocat, Petkes Iosif, pensionar, Hago Aron, arheolog, Keizer Ludovic, maistru şi Ilie Ciută inginer, propuneri votate de majoritatea consilierilor.

Deşi iniţial nu a figurat pe ordinea de zi alegerea viceprimarului, a fost introdus ulterior acest punct. UDMR l-a propus pe Keizer Ludovic iar din partea PNL, Ilie Ciută l-a propus pe Ioan Racolţa. Pentru că PSD s-a abţinut de la vot, viceprimarul a fost ales cu 13 voturi. La final, primarul Kovacs a depus jurământul.

Festivitatea s-a încheiat  cu un protocol.

Buletin de Carei

 

comentarii

de mihaita la 22 iunie 2016 - 19:39

curge beutura la protocol ca nu mai ai ce scoate de la ei…muci is toti

de serban la 22 iunie 2016 - 19:49

Tica tata da la vice nu dai un costum ca a venit sarACU ca pe stadion???!nu pe stadionu din Carei ca putea dupa el daca venea de la buda de afara.

de Andrei la 22 iunie 2016 - 20:52

Cine nu a aflat pana acum se poate convinge de valoarea domnului consilier Ilie Ciuta! Va dati seama ce frica au de competenta lui daca un intreg UDMR lupta sa scape de el in comisia economica. Chiar ar fi curios de aflat ce tot ascund udemeristii din invartelile cu banii orasului.Astia cred ca daca cineva nu e in comisia economica nu afla cum au dat locuintele sociale si cum se construieste pentru copii primarului din 2008 incoace.

de ieugeneieugene la 22 iunie 2016 - 20:56

atentie copii ca umbla sida prin oras….suge tot ce misca…. de la un sas fin si pana la dormeo nimic nu scapa….nici levantul din invatamant nu e strain de ea si nici de complotul impotriva unui presedinte prea corect si cinstit pentru a fi pe placul fomistilor….atentie parinti unde va lasati pruncii la scoala ca nu se stie cu ce metehne vin acasa din locurile unde se da concursul de conta pe figurile de la orizontala

de Dinca la 23 iunie 2016 - 06:32

Odata si odata se va sfarsii cu era fosilelor udmriste kovacs si kaizer, cei doi bosorogi dar cica sint cu viziune! Bravo votantilor, ket emeletes ma.ha de a mienk.

de invitat la 23 iunie 2016 - 08:45

pozele ce apar pe opinie de cine sunt facute? dragos de la castel si megyeri angajati amandoi la primarie au facut poze pentru el?

de raul la 23 iunie 2016 - 12:11

https://www.youtube.com/watch?v=J8qoHGCvFv8

https://www.youtube.com/watch?v=T_d93qaEUms

au murit oameni pentru ca NOI TOTI sa ne lasati calcati in picioare, sa ne fie rusine tuturor (veterinar la comisia de urbanism,la buget tehnician dentar,veterinar la urbanism,la invatamant fara studii superioare) si cel mai trist este faptul ca Romanii din PSD si ALDE fac jocul primarului. RUSINE !!!

de jos primaru! la 23 iunie 2016 - 14:28

Ati primit ce ati meritat.Ati ales doi tradatori de tara si mincinosi!BRAVO.

de raul la 23 iunie 2016 - 14:36

Pai nu iti vine sa-ti dai cu Tesla(UNEALTA) in boase sa-ti iasa copii tamplari? :)) PNL și UDMR Timiș au convenit încheierea unei alianțe politico-administrative. Astfel, consilierii locali ai celor două partide -12 ai PNL și 2 ai UDMR- vor funcționa în cadrul Consiliului Local al Municipiului Timișoara în unitate, constituind împreună majoritatea decizională. Pentru că ajută la stabilirea majorității, ungurii primesc un post de viceprimar, iar celălalt revine celui care l-a ocupat și până acum, Dan Diaconu ( PNL). baaaa, 12 AI PNL si DOAR 2 AI UDMR ,cum se pun ei ungursii cu fundul la bataie,numai sa fie la putere peste tot ..huoooooo

de nelu la 23 iunie 2016 - 14:58

cine a crezut ca lasa datornicu din mana banii orasului acela doar prost este!cum sa creada cineva ca lasa sa se afle ca pe cine angajeaza la primarie si cate camioane au dus pentru casele din hungarica si de la urziceni si viisoara.familii moderne care se distreza la comun cu tinerele topless de dupa paravanu de trestie de la viisoara trebuie la careieni.sisteme de supraveghere video de mai buna calitate decat au cumparat pentru politia locala au acolo si poate ca santajeaza cu inregistrarile pe cei mari care ar trebui sa aiba grija de banii publici!

de abdul la 23 iunie 2016 - 15:59

MAFIA udmr+ psd se reorganizeaza !!!!!

de adela la 24 iunie 2016 - 13:15

@ raul 23 iun 12:11

Am avut noi veterinar la cultura (Kelemen Hunor) asa incat …. veterinarii au cautare, sunt plini de experienta si stiinta manageriala, mai ales daca sunt si ungaristi!

de raul la 24 iunie 2016 - 19:04

da bravo Adela :)) ba da cofetari nu pune la urbanism, ca aia au imaginatie bogata:)) sau mozaicari,ca si aia se pricep la management :)) da maghiari sa fie, ca-s descurcareti tare…

de Horia Mărieș la 25 iunie 2016 - 02:56

@raul

Eu unul cred ca tot mai convenabil este „sa-ti dai cu Tesla (UNEALTA) in boase sa-ti iasa copii tamplari 🙂 ”

TÉSLĂ, tesle, s. f. Unealtă cu coada scurtă, cu tăiș metalic lat și curbat, folosită de dulgheri, rotari și dogari la fasonarea lemnului. – Din sl. tesla. Sursa: DEX ’09 (2009)

de Arian la 28 noiembrie 2016 - 14:35

Asa va trebuie ca toata ziua ii pupati in fund pe unguri.
Va veni ziua cind o sa cereti voie sa vorbiti in romaneste .
Tot ardealul sa ajugla iarasi sclavii ungurilor ca va place sa fiti calariti de unguri !!

Raspunsuri

Lasati un comentariu