Evaluare cu scandal. Ministerul Educaţiei nu modifică baremul la matematică

• publicat la: 30 June 2016
Evaluare cu scandal. Ministerul Educaţiei nu modifică baremul la matematică

Secretarul de stat din Ministerul Educatiei pentru preuniversitar, Monica Anisie, a declarat că baremul pentru subiectul contestat de la proba de matematică din cadrul Evaluării Nationale nu va fi schimbat.

Ea a precizat că Ministerul Educatiei a spus foarte clar ca nu va modifica baremul de corectare de la Subiectul I, itemul 6, in ciuda faptului ca multi parinti l-au contestat, spunand ca formularea i-a indus in eroare pe elevi.

La minister a fost  depusă o petiţie   prin care se cere ca două răspunsuri, nu unul singur, să fie considerate corecte, iar mai multi părinti au venit să protesteze joi la institutie cerând anularea respectivei cerinte.

“Obligatia mea era să-i invit pe părintii care au venit să protesteze fata de modalitatea in care a fost formulat punctul 6 de la Subiectul I. Acestia reclamau nu atat greseala din baremul de notare, adica nu si-ar fi dorit neaparat sa schimbam baremul si să spunem că este corect să luăm în calcul si o altă variantă de răspuns, ci ar fi dorit sa anulam acest item pentru ca au gresit copiii lor, care au dat ca raspuns rezultatul 8 in loc de 3.

Specialistii din cadrul Centrului National de Evaluare si Examinare (CNEE) au discutat cu dumnealor (…) si le-au prezentat faptul ca modelul pe care CNEEE l-a postat de un an de zile pe edu.ro contine aceeasi intrebare, numai ca in loc sa le ceara numarul de elevi care au obtinut nota noua, anul acesta la Evaluarea Nationala le-au cerut numarul de elevi care au obtinut nota 5″, a aratat Anisie.

Câtiva părinti, alaturi de copii, s-au strans joi dimineata la Ministerul Educatiei, nemultumiti de punctul 6, subiectul I, de la proba la Matematica din cadrul Evaluarii Nationale, despre care spun ei ca a fost unul neclar si a incurcat elevii.

Insa, in opinia ministerului, punctul care a dus la discutii “este complet formulat, enuntul este clar, fara ambiguitati si permite un singur raspuns corect”.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu