Ilie Ciută, candidatul PNL Carei, doreşte mai multe investiţii şi reducerea cheltuielilor de funcţionare din primăria Carei

• publicat la: 1 iunie 2016
Ilie Ciută, candidatul PNL Carei, doreşte mai multe investiţii şi reducerea cheltuielilor de funcţionare din primăria Carei

Aseară, în cadrul unei emisiuni dezbatere de la ITV, moderată de Ilie Sălcean, candidatul PNL Carei pentru funcţia de primar, Ilie Ciută, şi-a exprimat dorinţa de a aloca mai mult pentru investiţii şi de a reduce cheltuielile de funcţionare din primăria Carei. Reducerea cheltuielilor de funcţionare, mult prea ridicate pentru un oraş de 21.112 locuitori, ar face posibilă investirea unor sume de bani în asfaltarea drumurilor fără a mai  accesa atâtea credite care îndatorează buzunarul careianului.

PNL Carei este formaţiunea care a avut mereu  un număr însemnat de consilieri începând cu anul 2000. În cadrul acestei formaţiuni s-au format şi actualii candidaţi Keizer Ludovic şi Pinter Joszef, acum de la UDMR respectiv ALDE. Echipa de consilieri liberali din CL Carei a menţinut mereu un echilibru împotriva conducerii dictatoriale a UDMR Carei.

Ilie Ciută a dezvăluit  telespectatorilor faptul că tot ce se colectează de către Serviciul de Taxe şi impozite din cadrul primăriei Carei de la persoane fizice şi juridice se cheltuie doar pentru salariile angajaţilor din aparatul primarului şi cheltuieli de funcţionare, ceea ce nu este normal, în opinia sa. Consilier de 16 ani, Ilie Ciută a  făcut cunoscută activitatea administraţiei locale care acceptă lucrări la suprapreţ precum 750 de euro mp pentru clădirea renovată a noii primării dar neterminată, 463 de euro pentru 1 ml la gardul din faţa Teatrului  Municipal sau sume de 900 euro pentru reabilitarea unui mp de clădire  în cazul fostei cantine a Liceului Agroindustrial din vecinătatea Bibliotecii.

Alături de Ilie Ciută la emisiune  au mai fost prezenţi şi Adrian Albu, consilier PNL şi candidat pentru CL Satu Mare  şi Ciprian Ardelean de la PSD, candidat pentru Consiliul Judeţean.

Discuţiile s-au axat pe  modalităţile de atragere a fondurilor europene şi apoi gestionarea acestora, pe transparenţa în administraţie şi criteriile de alegere a echipei de lucru a primarilor aleşi.

Ilie Ciută a fost de părere că la ora actuală în primărie unii dintre angajaţii specialişti în domeniul lor nu sunt lăsaţi să îşi desfăşoare activitatea în mod profesionist fapt ce duce la  cheltuieli nejustificate cu anumite lucrări. S-a discutat şi depre modul angajărilor în primării, despre cum a decurs până la ora actuală campania electorală.

În municipiul Carei există 4 candidaţi  pentru fotoliul de primar dintre care doar candidatul Ilie Ciută, consilier de 16 ani  este întreprinzător cu o experienţă de peste 25 de ani în domeniu şi numeroase realizări pe plan profesional. dintre toţi candidaţii careieni , doar actrualul primar Kovacs, candidat pentru un nou mandat, are reţinere pe salariu pentru datoriile acumulate la buget.

Buletin de Carei

comentarii

de victor la 2 iunie 2016 - 07:05

sunt de aceiasi parere cu domnul Ciuta,mai multe se vor putea face daca se reduc din cheltuielile de protocol.Cati dintre consilierii pe care i-a avut orasul pot sustine astfel de dezbateri?
fara nici o suparare dar nici la majoritarii udemeristi nu sunt astfel de oameni dedicati in ceea ce fac.
Meritam sa avem un astfel de primar!

Lasati un comentariu