Liceenii careieni la prima probă de la BAC 2016

• publicat la: 13 iunie 2016
Liceenii careieni la prima probă de la BAC 2016

Sesiunea iunie – iulie 2016 a examenului de Bacalaureat  a început astăzi, 13 iunie cu competenţele la limba română.  La nivelul județului Satu Mare s-au înscris 1.975 candidați, din care 1710 candidați din promoția curentă și 265 candidați din serii anterioare. Proaspeţii absolvenţi susţin competenţele la liceele lor unde preşedintele comisiei este directorul instituţiei de învăţământ. Probele scrise vor incepe in data de 4  iulie si se vor tine la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”  pentru toti absolventii careieni.

Cei care au susţinut deja proba competenţelor au afirmat că este o probă formală având în vedere gradul scăzut de dificultate.

Pentru Ardelean Vivien din clasa a XII a  E, de la Liceul Teoretic Carei, proba orală la limba română a trecut cu puţine emoţii.

,,Subiectul pe care l-am primit a fost destul de ok. Am trebuit să vorbesc despre fericirea în lumea contemporană şi m-am descurcat. Cred că la proba orală de limba engleză va fi mai greu, acolo am mai multe emoţii.’’

Dan Coşarcă, absolvent al profilului matematică-informatică, secţia română, spune că această probă nu a fost deloc grea.

,,Am primit un text jurnalistic, nu a fost greu, relevant a fost să scoţi ideile principale din text.  A fost bine. Important este să vorbeşti mult şi corect, să vorbeşti fluent. La probele orale nu am emoţii, sincer la matematică am puţine emoţii. În rest, dacă înveţi nu ai de ce să pici acest examen’’.Dan Coşarcă ne-a spus că intenţionează să dea admitere la Cluj, la Şcoala Agenţi Poliţie, Septimiu Mureşan.

Bulyaki Kitty, absolventă a profilului de filologie, secţia maghiară, Liceul Teoretic, afirmă că proba de limba română a fost uşoară ,,Am primit un text memorialistic, din care a trebuit să identific emiţătorul, care este perspectiva şi atitudinea sa, iar  la al doilea subiect  trebuia să-mi exprim opinia despre localitatea natală. Această probă a fost pentru mine cea plină de emoţii, pentru celelalte probe nu am aşa emoţii. Mai departe îmi voi continua studiile la Budapesta.’’

Cristian Aman, absolvent al profilului de ştiinţe ale naturii, secţia română consideră că subiectele de la proba română au fost relativ lejere, neîntâmpinând vreo dificultate. El a declarat:

,, Am primit un text de tip publicistic, iar la exerciţiul  doi trebuia să-mi exprim opinia despre rolul cunoaşterii într-un anumit domeniu, într-o meserie. Am primit calificativul experimentat. La proba de matematică am emoţii mai mari, la biologie şi română nu neapărat, acolo merge destul de ok. În continuare vreau să merg la Facultatea de Contabilitate  din Oradea.’’

În intervalul 15-17 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 21-24 iunie se va desfăşura evaluarea competenţelor digitale. Probele orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, programată între 27 iunie şi 1 iulie.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, încep luni, 4 iulie, cu examenul la Limba şi literatura română.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu