Singura sală de sport cu tribune din Carei

• publicat la: 23 iunie 2016
Singura sală de sport cu tribune din Carei

 

Municipiul Carei este al doilea oraş ca mărime din judeţul Satu Mare, cu o populaţie de 21.112 locuitori care au la dispoziţie 10 grădiniţe, 3 şcoli gimnaziale şi  4 licee . Dintre acestea, Şcoala Gimnaziala  nr.1 nu are deloc sală de sport, iar Şcoala Gimnazială ,,Vasile Lucaciu’’ are  o sală de sport  ce ar  suporta  renovări.

Activitatea sportivă  nu este una  susţinută şi organizată la nivel de administraţie locală, fiecare ramură sportivă participând mai mult la competiţii în alte localităţi faţă de cele organizate pe plan local.

Înafară de sala de sport TAPO de la tenis de masă, celelalte săli sportive aparţin de  unităţile de învăţământ.  Singura dintre ele care are tribune pentru spectatori este cea a  Colegiului Tehnic ,,Iuliu Maniu’’, amplasată în spatele clădirii Băii comunale, pe domeniul public. Chiar dacă are doar 2 rânduri de tribune tot se cheamă că avem o sală cu tribune.

Sala a fost inaugurată acum mai bine de 8 ani de zile şi găzduieşte câteva competiţii pe an. Cea mai reprezentativă  este turneul internaţional de handbal denumit Memorialul ,,Mircea Dohan’’ în semn de omagiu pentru reputatul handbalist careian. Organizarea aparţine în exclusivitate familiei acestuia şi a ajuns deja la a V-a ediţie. La început de an  microbiştii pot asista la Cupa Futsal Carei, o competiţie  interjudeţeană de fotbal în sală.

Cele  2  rânduri de scaune suplinesc  tribunele  de spectatori  specifice sălilor de sport.

Săli similare de sport găsim în curtea Liceului Teoretic Carei, la şcoala din Petreşti sau alte localităti rurale din împrejurimi.

Ce o deosebeşte pe cea careiană de pe strada Iuliu Maniu faţă de oricare altă sală de sport din judeţ este … mizeria şi mormanele de moloz  ce o înconjoară roată-roată.

Peisajul este unul dezgustător de-a dreptul. Elevii Colegiului Tehnic de care aparţine şi care vin  aici la orele de sport  trebuie să străbată tot acest teren până să ajungă în incinta sălii de sport. Profesorii sunt nemulţumiţi şi ei de faptul  că se poartă pe încălţăminte în interior noroi şi mizerie.

Aşa arată exteriorul sălii de sport cu tribune. Situaţia a mai fost prezentată de Buletin de Carei mai ales  pentru faptul că taman în perioada în care au avut loc competiţii au fost  descărcate alte camioane de moloz în loc să fie curăţat  spaţiul pentru a primi oaspeţii cum se cuvine.

Foarte curios este şi faptul că municipiul Carei are ca viceprimar un fost sportiv  care  se presupune că ştie cum arată o sală de sport în oricare altă localitate din judeţ, fie ea rurală sau urbană sau din judeţele limitrofe şi  totuşi se complace în a sta  pe tusă când vine vorba de condiţii pentru toate activităţile  sportive.

Sperăm ca înţelepciunea vârstei  dacă nu amintirile din perioada în care practica sportul de performanţă să îşi spună în final cuvântul şi să  înţeleagă că mormanele de moloz nu au ce căuta pe domeniul public( mai ales când nici nu există autorizaţie legală)  din jurul unei săli de  sport din mun.Carei, singura sală de sport cu tribune.

Singurul consilier local care s-a interesat de soarta acestui spaţiu ce înconjoară sala de sport a fost Ilie Ciută, liberalul denigrat de presa de casă a primăriei Carei pentru integritatea sa si pentru  implicarea neconditionata in problemele urbei. Acesta a oferit chiar soluţii tehnice pentru reamenajarea zonei, adică înlocuirea mormanelor de moloz cu terenuri moderne de relaxare pentru toţi careienii şi mai ales amenajarea unui patinoar  cu costuri minime.

Buletin de Carei

comentarii

de tibi la 2 iulie 2016 - 04:40

Cn a distrus fotbalului în care îi..????

de renata la 3 iulie 2016 - 13:55

in carei avem de 8 ani un vice fost fotbalist si uitati cum arata salile de sport si stadionul din jurul terenului de joc. a facut campanie pentru sport si angajatul lui vicele care e consilier judetean dar nu da pe la carei numa cand are interes personal!
atunci cum vreti sa arata sportul in careii?

Lasati un comentariu