Ultimul suntet de clopoţel pentru promoţia 2016 de la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu

• publicat la: 2 iunie 2016
Ultimul suntet  de clopoţel pentru promoţia 2016 de la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu

Cei 80 absolvenţi din clasele a XII-a de la Colegiul Tehnic ,,Iuliu Maniu ” din Carei au trăit astăzi cel mai emoţionant moment din viaţa de elev: ultimul sunet de clopoţel. La ceas de sărbătoare, le-au fost alături conducerea şcolii, cadrele didactice, părinţii, rudele şi prietenii cu care au marcat sfârşitul vieţii de liceeni. 

Ziua festivă a debutat cu ultima oră de curs,emoţionanta oră de dirigenţie. Ultimele sfaturi,ultimele indicaţii au fost oferite de îndrumătorii din cei patru ani de studiu, nu fără a scăpa câte o lacrimă pe ici pe colo.

La sfârșitul orei de dirigenție,  proaspeţii absolvenți  au traversat  sub podul de flori coridoarele unde îşi petreceau de curând  pauzele  cântând cu emoţie în glas,,Gaudeamus igitur’’.Din cauza ploii, elevii au desfăşurat festivitatea de absolvire  în sala festivă a instituţiei, care a fost neîncăpătoare pentru această sărbătoare.

Aici momentele emoționante au continuat. După intonarea imnului de stat  ,a imnului absolvenţilor ,,Gaudeamus’’ au urmat  cuvinte frumoase, în discursuri încărcate de emoţie.

Vorbitorii au fost  preotul Ilie Popa, din partea Protopopiatului Ortodox Carei, părintele Pop Valer de la Catedrala Ortodoxă Carei,prof. ing. Nica Petru, membru în consiliul de administraţie al Colegiului Tehnic ,,Iuliu Maniu’’, Balog Alina, preşedinta comitetului de părinţi şi directorul instituţiei, Micovschi Adrian.

 Din conducerea colegiului a luat cuvântul directorul instituției, prof. Adrian Micovschi, subliniind importanţa şi unicitatea acestui moment din viaţa tinerilor absolvenţi, datorat trecerii ireversibile a timpului.În calitatea sa de reprezentant al acestei instituţii le-a oferit elevilor care părăsesc acest liceu mai multe sfaturi şi anume să-şi respecte, în primul rând părinţii şi apoi profesorii  care le-au deschis uşa universului cunoaşterii şi a învăţării şi să-şi aleagă cu chibzuinţă drumul cel le stă în faţă. Directorul Micovschi a înmânat apoi câte o diplomă de recunoştinţă celor 2 profesori care părăsesc instituţia,  prof. ing. Petru Nica care a predat în instutuţia careiană începând cu anul 1977 şi timp de nouă ani a fost directorul acesteia şi prof. Ioan Georgescu.

 Din partea claselor terminale a vorbit şefa de promoţie Sandrovicz Cristina Andreea, din clasa a XII-a C care în parcursul celor 4 ani de liceu are media 9,73. Cu emoţie şi vibraţie în glas ea a rememorat momentele care i-au marcat viaţa de liceancă, regretând scurgerea atât de rapidă a celor mai frumoşi ai ai coplăriei şi adolescenţei. A urmat apoi momentul tradiţional al predării ştafetei şi a cheii simbolice a şcolii către clasa a XI-a.

S-a trecut apoi la festivitatea de premiere a elevilor, pentru rezultatele la învăţătură şi purtare, decernarea premiilor pentru elevii care au obţinut locuri fruntaşe la olimpiadele interdisciplinare şi concursurile profesionale, precum şi decernarea premiilor pentru diverse activităţi cultural-educative: concursuri, proiecte naţionale şi internaţionale.

Şefă de promoţie 2016 a fost Sandrovicz Cristina Andreea din clasa a XII-a C, cu profilul economic-contabilitate,cu media 9,73, diriginte Farkas Elisabeta.

A urmat premierea clasei a XII-a A, cu profilul electrotehnică- automatizări a dirigintei Lavinia Bota care a înmânat elevului Tănase Rareş menţiune I, având media 8,08.

Clasa a XII- B, profilul turism – alimentaţie public a dirigintei Sanislai Terezia are următorii premianţi:

Premiul I – Mihnea Ioana, media 9,67

Premiul II – Kereszi  Alexandra

Premiul III – Vainachi Alexandru

Clasa a XII-a C, cu profilul economic-contabilitate, diriginte Farkas Elisabeta se mândreşte cu următorii premianţi:

Premiul I – Sandrovicz Cristina Andreea, şefa de promoţie

Premiul II – Sima Lavinia

Premiul III – Apan Lorena

Clasa a XII-a D, profil industrie alimentară a dirigintei Maxim Ramona are ca premianţi:

Premiul I – Boitor Raul

Premiul II – Iluţiu Alexandra

Menţiune I – Erdoş Daniela

Menţiune II – Borbei Cristian

Clasa a XII-a E, profil gastronomie- industrie alimentară a dirigintei Gulaci Marta îl are ca premiant pe Leitner Reinhart, care a obţinut media 9,10.

La final au urcat pe scenă toţi absolvenţii alături de diriginţii lor şi de invitaţi pentru a imortaliza momentul festiv printr-o fotografie de grup, după care  părinţii, rudele şi cei  apropiaţi  şi-au  felicitat  absolvenţii  umplând  sala festivă şi holul şcolii  cu  parfumul   florilor    oferite .

Toate imaginile pe pagina de Facebook a Buletin de Carei

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1103324283042991.1073741882.737726976269392&type=3

Lasati un comentariu