Atentat terorist de Ziua Naţională a Franţei: 80 de morţi şi 120 de răniţi

• publicat la: 15 iulie 2016
Atentat terorist de Ziua Naţională a Franţei: 80 de morţi şi 120 de răniţi

Franța este din nou sub șoc. Cel puțin 80 de oameni au murit de ziua națională a țării după ce un camion a intrat în mulțime la Nice.  Adrian Ionuț Iliuță, un român stabilit la Nice din februarie 2015, a fost unul dintre martorii scenelor de groază. „Am văzut cum trece o camionetă de gabarit mare și cum omoară și spulberă persoane. N-a ținut cont de vârstă, religie, nimic. A accelerat. A luat pe sub camion cărucioare cu copii, oameni. Oameni care stăteau pe bănci. Am traversat șoseaua, am rămas acolo, mi-am anunțat familia că sunt om. Iar prietenii mei aflați în șoc au spus trebuie să ajutăm. Era plin de sânge, persoane strivite efectiv. Le-am zis nu e în siguranță. E sigur că e act terorist”, a povestit românul pentru Cotidianul.ro într-un interviu, în toiul nopții, realizat pe Facebook.

Un camion a lovit în plin mulțimea adunată la Nisa pentru focurile de artificii cu ocazia Zilei Naționale a Franței, joi seară, la orele 22.30 (23.30, ora României). Prefectura departamentului Alpes-Martimes a vorbit despre un atentat și le-a cerut locuitorilor să rămână la domiciliu. „Oamenii fug, este panică. A urcat pe Promenades des Anglais și a izbit toată lumea!”, a explicat un jurnalist al publicației Nice Matin aflat la locul incidentului. „E lume plină de sânge, fără îndoială sunt mulți răniți!”, a explicat el.

Până la această oră sunt 80 de morți, 18 persoane în stare critică, a anunțat ministrul francez de Interne potrivit ziare.ro

ştire în curs de actualizare…..

sursa foto . cotidianul.ro

Lasati un comentariu