Bac 2016 Carei: Matematica şi Istoria. Un candidat eliminat la Negreşti-Oaş

• publicat la: 6 iulie 2016
Bac 2016 Carei:  Matematica şi Istoria. Un candidat eliminat la Negreşti-Oaş

Astăzi, 6 iulie 2016, absolvenţii clasei a XII-a au  susţinut  proba obligatorie a profilului care include matematica pentru cei de la profilul real, respectiv istoria pentru elevii de la profilul uman.

La Matematică, subiectele au fost diferenţiate în funcţie de profilul studiilor liceale absolvite de candidaţi, astfel că au existat subiecte de Matematică M1 (cele mai dificile subiecte la matematică de la BAC, adresate absolvenţilor de profil real), la M2, M3 şi M4 (pentru cei de la ştiinţele naturii, pedagogic şi tehnologic).

În faţa Colegiului Tehnic ,,Iuliu Maniu’’ Carei am întâlnit grupuri de elevi care erau gânditori sau veseli sau ..posomorâţi. În funcţie de cât a rezolvat fiecare din subiectele primite. Profesorii de specialitate au fosr înconjuraţi de foştii elevi şi au dezbătut  subiectele  primite.

Mihaela Cristea, absolventă a Liceului Teoretic Carei, profilul matematică-informatică a declarat pentru Buletin de Carei că ,, nu a fost mai uşor examenul faţă de ce am primit la simulare şi în alţi ani, dar sper că m-am descurcat. La primul subiect am  avut cam din toate, la subiectul doi am avut o matrice, o funcţie şi apoi am avut o integrală. A fost mai greuţ, dar sper că m-am descurcat. Mă aştept la o notă între 7 şi 8 şi cred că această probă a fost ce mai grea.’’

Elisei Ilieş, absolvent de profil real matematică-informatică a avut subiecte conforme cu profilul matematică-informatică pe care l-a absolvit. Acesta a  declarat pentru Buletin de Carei că s-a descurcat bine la fiecare subiect: ,,A trebuit să demonstrez ceva la şirul lui Rolle, acolo a fost mai complicat şi m-am încurcat, dar a doua oară când l-am rezolvat, am ştiut. Nu ştiu cât voi lua exact, dar peste 9 sigur voi lua. Pentru mine proba la limba română a fost cea mai grea’’. Elisei  s-a decis să urmeze Universitatea Politehnica la Timişoara.

Am întâlnit un grup de băieţi care au absolvit profilul biologie-chimie la Liceul Romano-Catolic Josephus Calasantius, respectiv la Liceul Teoretic. Băieţii de la biologie-chimie Barta Mark, Kiss Gergo, Angyal Gellert, Kunc Mark, Kurti Karoly şi Barth Patrik  au spus  că subiectele de la matematică au fost destul de uşoare.

,,Proba la matematică nu a fost aşa de grea. Cred că voi lua peste 7. Subiectul trei mi s-a părut cel mai dificil, acolo a trebuit să rezolvăm o integrală’’, a spus Barta Mark.

,,A fost destul de uşor examenul, chiar mai uşor decât la simulare. Sper să iau peste 8’’, a declarat pentru Buletin de Carei Barth Patrick care va urma cursurile Facultăţii de Medicină de la Târgu Mureş.

Cei care au absolvit profilul uman, filologie au dat la proba de astăzi a bacalaureatului la disciplina istorie. La subiectul III elevii au avut de realizat un eseu despre România postbelică, iar a subiectul I ei au avut de răspuns la cerinţe legate de unirea Moldovei cu Ţara Românească.

O absolventă de Liceul Teoretic, profilul filologie pe numele său  Amalia Ioana Negreanu a declarat pentru Buletin de Carei că la proba de istorie de astăzi ,,la subiectul trei am primit România postbelică, iar la celalalte am avut de scris despre Evul Mediu şi despre Cuza. Nu ştiu cât voi lua, sper la o notă cât de cât bună’’. Amalia vrea să dea la o facultate de psihologie în Anglia, unde este important să aibă o medie la bacalaureat de peste 8.

Un alt grup de elevi Silvia Suciu, Diana Tempfli,  Reszler Kristof şi Kaposi Mark,absolvenţi ai Liceului Teoretic, profilul filologie au ieşit destul de mulţumiţi din examen.

,,Am primit subiecte despre comunism, despre Constituţii şi despre Alexandru Ioan Cuza. Sperăm să luăm note peste 7, acum vom vedea. Vrem să luăm note cât mai mari la bac ca să ajungem la facultăţile unde dorim.’’,  a spus Silvia încrezătoare.

Proba scrisă obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, desfășurată în data de 6 iulie 2016, a fost susținută de 1776 candidați din totalul de 1818 înscriși, un număr de 42 candidați fiind absenți. La Matematică au fost prezenți 1153 candidați din cei 1184 înscriși, iar la Istorie au fost prezenți 623 candidați din cei 634 înscriși.

La centrul de examen din cadrul Liceului Tehnologic „Ioniță G. Andron” Negrești Oaș, un candidat a fost eliminat din examen datorită faptului că a fost depistat cu telefonul asupra lui.

Sesiunea de vară a Bacalaureat 2016 se încheie vineri, 8 iulie 2016, cu proba la alegere a profilului şi specializării. Afişarea primelor rezultate la Bac 2016 se face marţi 12 iulie, zi în care pot fi depuse contestaţii. Rezultatele finale se afişează pe 16 iulie 2016.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu