BAC 2016 Carei. Subiecte uşoare la Limba Română

• publicat la: 4 iulie 2016
BAC 2016 Carei. Subiecte uşoare la Limba Română

Zi cu mari emoţii pentru absolvenţii de liceu. Astăzi au  sustinut prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat din cadrul sesiunii, cea la Limba si Literatura Română. După cum am mai menţionat, în muncipiul Carei , în acest an, există un   singur centru de examinare la Colegiul Tehnic ,,Iuliu Maniu’’.

Proba a fost susținută de 1.768 candidați din totalul de 1.810 înscriși, un număr de 42 candidați fiind absenți. În funcție de tipul de subiect, pentru filiera teoretică profil real, filiera tehnologică și filiera vocațională – toate profilurile (cu excepția profilului pedagogic), din 1.296 înscriși au fost prezenți 1.264, respectiv pentru filiera teoretică profil uman și profilul pedagogic, din 514 înscriși au fost prezenți 504.

Elevii  de la  profilul umanist şi profilul pedagogic au avut aceleaşi subiecte, iar absolvenţii filierei teoretice – profil real şi ai filierei tehnologice au primit alte subiecte, avand  la dispoziţie trei ore ca să rezolve subiectele.

La subiectul III pentru profilul uman  s-a cerut  caracterizarea unui roman psihologic şi text dramatic.

Pentru profilul real, la subiectul III elevii au avut de prezentat tema şi viziunea dintr-un roman interbelic. La profilul Real, la Subiectul I, elevii au primit un text la prima vedere dintr-o piesă de teatru (Madona).
Candidaţiii de la profilul real au de prezentat la proba scrisă de Limba şi literatura română tema şi viziunea într-un roman interbelic, dar şi de realizat un text argumentativ despre rolul jocurilor pe calculator în viaţa tinerilor.

La profilul Uman, la Subiectul II, elevii au avut de realizat un text despre rolul lecturii, în timp ce la Subiectul al III-lea, aceştia au primit caracterizarea romanului psihologic şi a textului dramatic.

Cei mai mulţi  candidaţi au ieşit bucuroşi şi mulţumiţi de ei pentru ce au scris pe foile de la examen.  Buletin de Carei a discutat  cu  câţiva dintre candidaţii înscrişi la probele de la BAC pentru a afla  punctul lor de vedere asupra acestui test serios din viaţa lor.

Borbelyi Cristian, absolvent al Colegiului Tehnic ,,Iuliu Maniu’’, profilul real, specializarea Industria alimentară a ieşit printre  primii din examen  şi ne-a spus că s-a descurcat. ,,Subiectul trei a fost mai dificil.M-am descurcat relativ bine’’.

El a declarat pentru Buletin de Carei  că speră la  nota cinci.

Cristian Aman, absolvent al profilului biologie-chimie de la Liceul Teoretic a declarat pentru Buletin de Carei că examenul şla limba română a fost ok. ,, Nu am nimerit ce am vrut eu, dar am ştiut . Subiectele au fost destul de uşoare… Am scris despre romanul ,,Ion’’ de Liviu Rebreanu. Sper să iau un 9, zece nu, un 8-9 iau.

Cristian Aman  vrea să urmeze Facultatea de Ştiinţe Economice specializarea Contabilitate, iar a doua opţiune ar fi Facultatea de Litere.

David Andrei, elev la Liceul Teoretic, profilul filologie,,La subiectul trei a trebuit să descriem un personaj dintr-un roman psihologic. Am scris despre ,,Ultima noapte de dragoste, prima noapte de război’’. Subiectul I a fost uşor, la subiectul trei am avut de scris un text argumentativ despre importanţa lecturii în dezvoltarea personală.Cred că un 7 sau 8 voi lua.

David Andrei  vrea să urmeze o carieră în muzică.

Alexandra Tenţiş, absolventă a profilului contabilitate de la Colegiul Tehnic ,,Iuliu Maniu’’ A fost uşor. La subiectul 3 mi-a picat romanul interbelic şi am ales să scriu ,,Ion’’ de Liviu Rebreanu. Sper să iau un 7, eu nu optez pentru mai mult, eu mă limitez la un 7. 

Anamaria  Săndulescu, absolventă a Liceului Teoretic, profilul real, biologie-chimie a declarat pentru Buletin de Carei… ,,A fost foarte bine. Chiar nu mă aşteptam să fie  chiar aşa uşor subiectul şi chiar a fost pe placul meu. Am scris despre romanul ,,Ion’’. Am  avut de ales între romanul ,,Ultima noapte de dragoste, prima noapte de război’’ şi ,,Ion’’, pentru mine a fost mai uşor să scriu despre ,,Ion’’. Cred că voi lua o notă între 8- 8,5, aşa sper.

Anamaria vrea să urmeze cursurile Şcolii Postliceale sanitare la Satu Mare.

,,Am avut un pic de emoţii la subiectul trei deoarece mi-a picat romanul interbelic şi a trebuit să aleg între  mai multe romane. Am scris ,,Enigma Otiliei’’. Am avut un ceva  emoţii şi la subiectul doi pentru că am avut de exprimat o  opinie  despre rolul jocurilor electronice. Am scris pe baza experienţei mele personale. M-am descurcat, nu am avut emoţii, deoarece doamna profesoară m-a îndrumat în aşa fel încât să mă pot descurca, să nu am probleme. Totul  a decurs bine. O să văd rezultatele. Sper să iau o notă peste 7. La matematică va fi mai greu, dar sper că totul va fi bine, a precizat pentru Buletin de Carei  Tania Todea

Suveg  Norbert, absolvent al profilului matematică-informatică de la Liceul Teoretic Carei  ,,La subiectul trei mi-am făcut mai multe griji. Mă aşteptam la ceva mai uşor, dar mi-a picat ,,Ion’’. Am scris despre acest roman, ca mulţi alţi liceeni, de altfel. M-am descurcat destul de bine. Sper să iau în jur de 7, mie mi-e de ajuns. Mă bucur că am trecut de proba la română, aici aveam mai multe emoţii.

Şi absolvenţii Liceului Teoretic, Weinberger Vivien şi Szilagy T. profilul biologie-chimie  au declarat pentru Buletin de Carei că examenul la limba şi literatura română a fost uşor. Ambii au ales să scrie despre romanul ,,Ion’’ de Liviu Rebreanu şi spun că s-au descurcat bine.

Şi pentru Denisa Filip, absolventă a Liceului Teoretic, specializarea biologie-chimie, proba scrisă la limba română  a fost uşoră ,,a fost uşor, asemănător cu simularea. La simulare am avut caracterizarea unui personaj din ,,Enigma Otiliei’’ şi aici am avut romanul interbelic, în care se integrează şi romanul ,,Enigma Otiliei’’. La subiectul  II a fost uşor, mă aşteptam să fie un pic mai greu la subiectul II, pentru că la simulare a fost mai uşor. Am fost tare fericită când am văzut subiectul. La subiectul I m-am descurcat, doar la două exerciţii nu am ştiut. Sper să iau un 9 – 9,2.

Denisa vrea să meargă la Facultatea de Administraţie Publică  sau la Management în Oradea.

Pentru Mihaela Cristea şi Cristina Moş de la Liceul Teoretic,profilul matematică-informatică examenul la limba şi literatura română a decurs bine. ,,A fost bine ,,Nu o să luăm chiar 10, dar ne gândim că vom lua o notă între 8 şi 9. Mihaela Cristea vrea să dea la USAMV la specializarea  control alimentar la Cluj Napoca, iar Cristina Moş vrea să meargă la Medicină în Oradea.

Pentru Breda Mark, absolvent al Liceului Calasantius, profilul biologie-chimie proba la română nu  fost foarte grea. Acesta a declarat pentru Buletin de Carei că subiectul III a fost unul uşor. ,,Am avut de scris despre un roman interbelic şi am ales să scriu ,,Ion’’. Sper să iau peste 5.’’

Gorgan Ionuţ, absolvent al profilului matematică-informatică de la Liceul Teoretic Carei a declarat pentru Buletin de Carei că examenul scris la limba şi literatura română nu a fot greu. Ionuţ Gorgan vrea să urmeze cursurile Politehnicii.

Marți, 5 iulie va avea loc proba de Limba Maternă, iar miercuri, 6 iulie, cea obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie. Examenele se încheie vineri, 8 iulie, când elevii pot alege dintr-una dintre cele 10 materii: geografie, chimie, fizică, biologie, informatică, filosofie, logică, psihologie, sociologie şi economie, în funcție de profilul la care au studiat.

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu