Gorghiu: Milioanele de euro furate să fie recuperate şi să fie creat un fond naţional pentru tineri

• publicat la: 24 iulie 2016
Gorghiu: Milioanele de euro furate să fie recuperate şi să fie creat un fond naţional pentru tineri

Alina Gorghiu, copreşedinte al PNL, consideră că sutele de milioane de euro furate de la stat trebuie transformate, după recuperarea lor de către ANAF, într-un fond naţional pentru susţinerea tinerilor întreprinzători.
„Sute de milioane de euro furate de la statul român trebuie să fie recuperate de Fisc şi readuse în bugetul public, ca urmare a sentinţelor judecătoreşti. Aceşti bani, odată reintraţi în posesia statului, ar trebui să producă. Cel mai bun lucru pe care-l putem face cu ei este să creăm un fond naţional, din care statul să acorde granturi nerambursabile pentru tinerii până la 30 de ani, care vor să-şi dezvolte o afacere”, a scris Alina Gorghiu, ieri, pe pagina sa de Facebook, potrivit Bursa.
Aceasta argumentează că, în prezent, tinerii nu au acces la credite bancare, iar salariile sunt rareori suficiente pentru a porni o afacere.
„În felul acesta, lupta anticorupţie poate să-şi îmbogăţească funcţia socială. România are nevoie de o nouă generaţie de antreprenori şi are nevoie de tinerii ei aici, acasă. Totul e ca instituţiile să-şi facă treaba şi să recupereze banii furaţi”, a mai scris lidierul PNL.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu