Primarul Kovacs de la UAT Carei : „Să fie clar, până Lajos vrea să fie vice eu nu o să spun că nu lucrez cu el”

• publicat la: 6 iulie 2016
Primarul Kovacs de la UAT Carei : „Să fie clar, până Lajos vrea să fie vice eu nu o să spun că nu  lucrez cu el”

Afirmaţia aparţine primarului Kovacs  prezent în cadrul unei emisiuni la ITV  din data de 4 iulie 2016 alături de vicepreşedintele CJ, Panea Alexandru şi primarul din Odoreu, membru PSD.

Faptul este unul  fără precedent şi confirmă faptul că cei 12 consilieri UDMR sunt doar de décor în cadrul CL la fel ca şi ceilalţi de la celelalte  formaţiuni politice.

Jocurile aparţin  primarului Kovacs şi viceprimarului Kaizer , ultimul  fiind cel care dictează se pare dacă e să luăm add  literam afirmaţiile lui Kovacs.

In cadrul emisiunii moderate de Stela Cădar, a venit din partea ascultatorilor  o întrebare pentru primarul Kovacs  în care se solicită  explicaţii legate de faptul ca în oraşul multietnic Carei, de peste 8 ani de zile conducerea este asigurată în mod  exclusivist  de  UDMR.

Singurul argument  adus în sprijinul deciziei de a sfida comunitatea românească  prin conducerea totalitară a UDMR în mun Carei a fost faptul că are soţie româncă la fel ca şi viceprimarul. Doar că  acestea nu au  reuşit să aibă un cuvânt de spus când  a fost interzisă amplasarea bustului lui Mihai Eminescu în Carei sau la împărţirea oraşului în perimetre etnice.

…daca aşa  se pune problema atunci nu mă cunoaşteţi  pe mine….Dacă eu nu accept românii atunci şi eu spun că ei nu acceptă ungurii..eu cu Kaizer am făcut treabă . Liberalii l-au pus în 2004 să candideze împotriva lui Beko( atunci preşedinte al UDMR- n.r.) şi era să şi câştige..Până Lajos vea să fie vice eu nu o să îi spun că nu lucrez cu el. Să fie Clar!  Si dacă el nu o să mai vrea nici altul de la UDMR  nu va fi sau de la FDG ci numai de la PSD că doar nu o să iau de la PNL”.

( n.r.- liderul liberal  a obţinut mai multe voturi decât partidul la alegerile locale, este o persoană ce deţine aceiaşi firmă de producţie de peste 25 de ani, fără datorii şi fără contracte cu statul, deranjant de integru spre deosebire de cel de la PSD cu loc de muncă ce  depinde  de factorul politic şi cu voturi mai puţine decât partidul său)

In sprijinul declaraţiilor foarte ferme ale primarului Kovacs a intervenit  de îndată şi vicepreşedintele CJ, Panea Alexandru care  a făcut referire la faptul că ştie foarte bine situaţia de la Carei şi este de acord cu cele afirmate de preşedintele UDMR Carei.

Panea Alexandru  este vicepreşedinte al CJ Satu Mare în urma punerii în practică a protocolului semnat de UDMR şi PNL. Acesta a colaborat cu vicele Kaizer pe vremea când amândoi erau la PNL. Ulterior, Panea a trecut  la PLD – PDL  când acesta era ..în cărţi ca mai apoi să revină la PNL în momentul unificării celor două formaţiuni.

Coleg de partid cu  Panea Alexandru până în 2008, Kaizer Ludovic a  candidat la alegerile din acel an sub umbrela UDMR Carei. Colaborarea Kaizer-Kovacs este una de peste 20 de ani. Amândoi au făcut parte din partidul Noua Democratie de Nord Vest. În  1996 Kovacs a fost ales primar din partea acestui partid iar Kaizer ca şi consilier. După destrămarea partidului, consilierii şi-au căutat alte partide care  să le ofere şansa de a candida pe listele lor. Kovacs Eugen a rămas ca pe dinafara partidelor iar când a candidat ca independent nu a reuşit  să  adune nici 600 de voturi iar  Kaizer Ludovic a purtat negocieri cu Emil Petcu pe atunci preşedinte al PNL pentru a intra pe listele acestui partid în alegerile din 2000. In perioada 2000 – 2004 a fost consilier local liberal iar în perioada 2004-2008 consilier judetean. liberal.

După câştigarea funcţiei de preşedinte al UDMR Carei şi  ulterior a primăriei Carei, Kovacs  l-a ales ca viceprimar pe fostul său coleg de partid de la Noua Democratie.

Invocarea  soţiilor românce doar în momentul în care li se cere socoteală pentru sfidarea românilor din Carei este  un argument jalnic care nu are nici un fel de acoperire având în vedere faptul că soţia primarului  de exemplu îş însoţeşte soţul la  toate evenimentele maghiarilor dar la evenimentele  româneşti nu ia parte.

Intervenţia vicepreşedintelui Panea în favoarea primarului UDMR şi a susţinerii PSD de către acesta nu este o surpriză, acesta procedând de aceiaşi manieră şi în campania electorală când la o emisiune de la TV1SM  şi-a  desconsiderat  colegii liberali de la Carei.

După alegerile locale din 5 iunie 2016, UDMR şi PNL au semnat un protocol de colaborare la Satu Mare  potrivit căruia au decis susţinerea reciprocă a proiectelor administrative în Consiliul Judeţean, Consiliul Local al Municipiului Satu Mare, Primăria Satu Mare, respectiv în consiliile locale şi primăriile din judeţ. În mun.Carei  acest protocol nu a funcţionat  deoarece  primarul Kovacs  este un adversar declarat  al liderului liberal Ilie Ciută  care nu se lasă manevrat  şi nu poate fi şantajat .  Independent financiar şi integru, cu aceiaşi firmă de producţie de 25 de ani, liderul liberal se află în contrast cu actualul primar  aflat pe listele fiscului cu datorii la buget şi cu 4 falimente la activ  la firmele sale de producţie de mobilier.

Jocurile de culise împotriva liberalilor careieni denotă doar  teama de adevăr, de faptul că vor ieşi la iveal mai repede decât au preconizat  toate aranjamentele  politice ce au dus în timp la sărăcirea bugetului local.  Alegerea unui viceprimar  doar pentru că personajul în cauză îşi doreşte postul  dă de gândit.  Ce obligaţii are primarul Kovacs faţă de  Kaizer Ludovic pentru ca să îi îndeplinească acestuia toate dorinţele?

Buletin de Carei

Puteţi urmări emisiunea Stelei Cădar  de la ITV accesând următorul link:

http://www.informatiatv.ro/agenda-publica/la-mai-putin-de-un-de-la-alegeri-psd-satu-mare-isi-alege-o-noua-conducere/

comentarii

de Nagykaroly. la 6 iulie 2016 - 11:43

Ne place, nu ne place noua fraierilor,asta este.“Să fie clar.NA SZIA.

de gelu la 6 iulie 2016 - 12:03

chiar daca vrea sa arate ca un grof primarul covaci tot un amarat de datornic ramane si la fel de subtire si fotbalistul ce se viseaza telectual da intre coloratii lui. puneti mana si reparati stadionul si faceti curat pe acolo ca va mananca gunoaiele!

de Mircea la 6 iulie 2016 - 12:10

Cea mai mizerabila si agresiva si mincinoasa campanie electorala a avut Udmr Carei. Au angajat la primarie multi jurnalisti si au atacat doar liberalii careieni. Au bagat de candidati pana si pe angajatul lui laios keizer ca sa rupa din voturile liberalilor si tot nu au reusit sa il dea jos pe ilie Ciuta de care tremura toti coruptii din primarie!

de Horia Mărieș la 6 iulie 2016 - 16:34

Mai întâi, la 14:21: Articol nou pe blogul opiniedecarei.com, Femeie bătută cu sălbăticie de propriul soţata by Careianul

Apoi, după două minute, la 14:23: Articol nou pe blogul opiniedecarei.com, Femeie bătută cu sălbăticie de propriul soţ
by Careianul

De unde rezultă că „propriul soțata” s-a trezit rapid din bețivata.

de delia la 6 iulie 2016 - 18:21

nevestele ca nevestele da copii sunt botezati unde domnule primar? ca la romani in niciun caz…..lasati sovinismul deoparte ca primiti bani din Romania de salar

de wow la 6 iulie 2016 - 18:26

Dl Maries, asta e varza. Uitati-va la titlul de articol „Dopurile caritabile au adus un scaunul cu rotile atat de necesar unui bolnav”. Il gasiti si acum pe blog. Asta confunda viceprimar cu primar. A se vedea ultima postare. Sasu nu are nici o treaba cu limba romana, nu stie decat sa denigreze si sa santajeze. Pardon, era sa uit: si sa minta.

de Horia Mărieș la 6 iulie 2016 - 18:35

Am văzut până la urmă și eu înregistrarea emisiunii despre care careianul informat ce nu poate fi manevrat titrează „Alexandru Panea: „PNL din Carei a fost, cel puţin în ultimii ani, în incompatibilitate cu domnul primar”, by Careianul” / 1 oră ago / (că tot n-are individul alte subiecte mai intersectante despre care să ne scrie).

Cam țăran și cam bătut în cap nenea ăsta numit Panea, iubitorul de covaci, dar ce să-i faci, ășția sunt puliticienii noștri, pe ăstia îi avem, pe ăștia îi iubim, cu ăștia defilăm, ăștia ne conduc spre construirea și desăvârșirea societății socialiste multilateral dezvoltate. Orice pădure are uscăturile ei. Bunul Dumnezeu să-i burde-n Rai.
Repede.

de Horia Mărieș la 6 iulie 2016 - 18:44

@de wow la 6 July 2016 – 18:26

Am văzut minunea aia cu dopurile, este foarte tare in parcare!
Personajul principal este unul cât se poate de exotic, chiar dacă rezultatul final al acțiunii ăleia celebrale, cea cu colectarea de dopuri, este unul pozitiv (umanitar).
Referitor la jurnalistul local cel de bloagă și de opinii, de unde nu este (minte), nici Dumnezeu nu cere.
Vorba distinsului domn fost al nostru președinte, Ion Iliescu: „Sa stea in sucul lui propriu pana se va sătura”.

de adrian adi la 7 iulie 2016 - 13:03

era de asteptat ca unghuri vorfi din nou de era bine sansa si pentr altul

de ptr Mircea la 7 iulie 2016 - 15:34

Fii corect pina la capat. coada de topor,gigoloul lui base facut de tot rasu
e nyimnyic ?asa candidat avea numai nea Iancu !
Si unde e angajat ? Ce nu ne convine uitam ?

de ptr..... la 7 iulie 2016 - 16:24

te referi la jeno care a vrut sa dea titlul de cetatean de onoare la baselu si care a spus la unguri sa nu voteze impotriva lui???? din ce bani a luat la copii case????? de ce sa uitam ca e plin de datorii si a facut din primarie srl jeno&laios?

de tibi la 7 iulie 2016 - 16:39

Cum sa spui cv rău ca te termina….ce vrăjeală de Kovacs…????

de Careianca la 7 iulie 2016 - 16:42

Ce fel de Delia te cheama,sunt multe femei cu acest prenume si sa nu fie interpretat greșit.

de mugurel la 7 iulie 2016 - 16:48

de cine te temi draga delia sau careianca sau cum te numesti?
a sunat fotbalistu sa iti aduca aminte de locul de munca?merita sa te ploconesti la un fotbalist dubios?????reteaua de securisti bolsevici activata de smekerii de la poniivas loveste la cei care au nevoie de locuri de munca si cand te gandesti ca jeno spunea ca nu au spirit civic careienii

de imi la 7 iulie 2016 - 17:34

ce cautai la padure de la sacaseni jeno draghe cu florinel portocaliul?????nu mai ai consilierii de la tine pt afacerile cu spagat????

de Careianca la 7 iulie 2016 - 22:35

Mugurel, sunt casnică!

de mugurel la 8 iulie 2016 - 07:11

nu pe mine trebuie sa ma convingi ci pe laios

de Careianca la 8 iulie 2016 - 09:02

Ar trebui sa te ocupi cu altceva mai serios ,nu cu mine MUGUREL ori ……cine .esti.Atentie la comentariile cu iz politic stimata REDACTIE.

de mugurel la 8 iulie 2016 - 09:06

adica vrei sa spui ca esti implicata politic?
devine interesant!

de tibi la 10 iulie 2016 - 13:34

Dk nu prinde măcar viceprimar primar va termina pe tot udmr-u va este frica de el ca va are la mână cu toate furturile….

de tibi la 10 iulie 2016 - 13:35

Dk nu prinde măcar viceprimar primar va termina pe tot udmr-u va este frica de el ca va are la mână cu toate furturile….nu vedeți ce poziție are…????așa se stă în fața unor marionete

de tibi la 10 iulie 2016 - 13:36

Dk nu prinde măcar viceprimar primar va termina pe tot udmr-u va este frica de el ca va are la mână cu toate furturile….nu vedeți ce poziție are…nu da doi baniii pe voi????așa se stă în fața unor marionete

Lasati un comentariu