Şedinţă de Consiliu Local. Locuinţe sociale acordate prioritar celor cu studii superioare

• publicat la: 9 iulie 2016
Şedinţă de Consiliu Local. Locuinţe sociale acordate prioritar celor cu studii superioare

Miercuri, 13 iulie 2016, de la ora 12,00, aleşii locali sunt convocaţi la  o şedinţă de Consiliu Local cu 17 puncte pe Ordinea de zi.

Proiecte pe alese, care mai de care mai interesante. Printre ele am remarcat şi unul prin care se solicită  votul consilierilor pentru  Lista persoanelor care au primit locuinţe sociale pe strada Tireamului ca urmare a studierii dosarelor de către Comisia de repartizare.

Lista a fost afişată la avizierul Primăriei  mun.Carei în noiembrie 2015 şi apoi publicată de către Buletin de Carei. Urmare a numeroaselor întrebări adresate primarului Kovacs legate de modul de acordare a acestora, de criteriile de selecţie a dosarelor, domnia sa a afirmat că nu are nici o legătură cu aceste repartiţii iar singurul responsabil este Comisia  care a evaluat  dosarele depuse.

Iată că la 8 luni de la publicare listelor cu persoanele ce vor primi locuinţe sociale, primarul Kovacs iniţiază un proiect de hotărâre pentru a obţine girul consilierilor în legătură cu numele celor îndreptăţiţi să le primească.

Situaţia este identică cu cea în care primarul afirma că el nu are treabă cu mormanele de  moloz  rezultate  de la lucrările masterplanului implementat de Apaserv SA şi depozitate pe teren privat,  uitând  că a semnat  Convenţia Cadru  504 din 14 ianuarie 2015  prin care era reglementat locul de depozitare al acestora.

Membrii comisiei de repartizare a locuinţelor sociale sunt Brem Arpad, preşedintele comisiei, Venig Gabriela, Păuşan Bujor, Fazakas Zoltan şi Marius Ciucoş.

Urmăriţi care sunt criteriile de acordare a locuinţelor sociale în mun. Carei

În municipiul Carei , unul din criteriile care a adus puncte importante a fost cel al  ..nivelului de studii!  Adică cei cu studii superioare  beneficiază de 20 de puncte la care se mai adaugă şi câte un punct pentru doctorat  sau masterat!

http://www.buletindecarei.ro/2015/11/listele-cu-persoanele-care-au-primit-locuinte-sociale-pe-strada-tireamului.html

Nu apare criteriul venitului mediu net lunar pe membru de familie. Fiind vorba despre locuinţe sociale se impunea şi o anchetă socială la cei care solicită astfel de spaţii. Pe lista persoanelor repartizate deja pe scări de bloc apar angajaţi ai primăriei Carei, alte persoane cu stare materială bună.

În mun.Arad, criteriile sunt următoarele-

http://www.primariaarad.ro/files/proiecte/p581.pdf

Ordinea de Zi a  şedinţei CL Carei

Buletin de Carei

comentarii

de George la 10 iulie 2016 - 08:46

Pe lista apar persoane cu salarii de invidiat si totusi au primit locuinta sociala. In blocurile ANL se vor muta atunci cazurile sociale? Comisia care a avizat aceste atribuiri de locuinte sociale ar trebui sa raspunda pentru tot ce a semnat! Uunii vorbesc chiar de avantaje primite de cei care au semnat pentru acordarea de locuinte sociale. Primaria da locuinta sociala la fiica sefului de la spatiu locativ la oameni de ordine si la neamuri din justitie?

de tibi la 10 iulie 2016 - 13:27

Vrem arpi asta se pricepe la multe de la sef….care a falimentat stăruință antrenor la handbal mare l….!!!! Nu stiu ce la ech. De fotbal….și sef la acesta comisie…..nu șanț cam multe…tovarășului din primarie care manevratiii orasuuuu

de csaba la 12 iulie 2016 - 21:37

cat a fost darul pentru un apartament gabika?

Lasati un comentariu