Un angajat al DSPL Carei ia mâncarea de la Cantina Socială pentru locatarii de la Adăpostul de noapte

• publicat la: 18 July 2016
Un angajat al DSPL Carei ia mâncarea de la Cantina Socială pentru locatarii de la Adăpostul de noapte

UPDATE:

Buletin de Carei atrage atenţia autorităţilor locale, Instituţiei prefectului şi organelor de ordine asupra actelor de violenţă ce au loc asupra oamenilor fără adăpost din curtea Bibliotecii Municipale Carei unde sunt cazaţi la ora actuală.

În  repetare rânduri agenţii Poliţiei locale au fost solicitaţi a se deplasa la adresa respectivă pentru a constata urmările acţiunilor violente asupra oamenilor străzii. La ora actuală unul  dintre aceştia a ajuns la UPU Satu Mare transferat de la Spitalul mun.Carei cu traumatism facial şi ocular în urma unor agresiuni fizice. În spaţiile alocate pentru oamenii fără adăpost din Carei a fost acceptată  prezenţa unui recidivist de către serviciul de asistenţă socială pe baza unui acord verbal după cum mentionează acesta în prezenţa unor agenţi de ordine.

-

Ligheane pentru igiena zilnică a locatarilor de la locuinţele de necesitate ale Primăriei mun.Carei, apă curentă în curte şi mâncare de la Cantina Socială luată de un angajat al DSPL şi ţinută acasă în week-end.

Buletin de Carei vă prezintă în continuare cazul persoanelor de la Adăpostul de  Noapte din mun.Carei sau în accepţiunea Serviciului de Asistenţă Socială,  al Locuinţelor de necesitate.

Indiferent însă de denumirea acestuia rămân condiţiile în care acesta funcţionează, condiţii  apropiate celor ce sunt mediatizate la ora actuală de massmedia centrală legate de cazul Berevoieşti. La Carei oamenii sunt liberi dar condiţiile  în care aceştia locuiesc  sunt departe de un climat normal specific unui municipiu din 2016.

Singura lor sursă de apă este un robinet aflat în curtea în care este clădirea unde locuiesc. Buletin de Carei a întrebat locatarii cum procedează pentru a se spăla, pentru a-şi întreţine igiena corporală necesară.

Avem fiecare ligheanul nostru şi ne spălăm cum putem…Ce credeţi  că putem face altceva?

În urma semnalărilor Buletin de Carei legate de  mizeria din grupul pentru nevoi fiziologice, acesta a fost curăţat  dar tot nu există apă curentă  trasă.

Cei 10 locatari sunt repartizaţi în 3 camere cu ciment pe jos şi sobe de tablă. Primăria le asigură o masă caldă de la Cantina de ajutor social iar pentru zilele de sâmbătă şi duminică aceştia primesc  alimente diverse pe care le ridică……un angajat de la Direcţia  de drumuri şi spaţii verzi din primăria Carei în baza unui acord verbal.

La Cantina de ajutor social se prezintă zilnic un individ care ia porţiile celor 10 locatari ai adăpostului de noapte şi care le împarte acestora după cum consideră.  Şeful Cantinei sociale a  afirmat că persoana desemnată a ridica alimentele a fost nominalizată verbal, telefonic, de către  şeful biroului de Asistenţă socială din cadrul primăriei Carei.

Pentru acest sfârşit de săptămână, persoana în cauză a ridicat  vineri 15 iulie 2016 de la Cantina socială pulpe de pui, ceapă, salam, margarină, pâine….care...sunt la mine acasă în frigider.

Declaraţia îi aparţine şi a fost făcută în prezenţa agenţilor de la Poliţia Locală. Cei 10 locatari  sunt mereu aflaţi sub presiunea acestui individ, se tem de brutalităţile la care sunt supuşi în diferite ocazii dacă iau legătura cu Buletin de Carei şi îşi spun necazurile.

S.K. este angajat din decembrie 2015 la acest  serviciu al Primăriei Carei pe durată determinată şi plătit cu peste 1.000 lei lunar. Acesta a amenajat în incinta fostului garaj recompartimentat cu camere pentru nevoiaşi un loc pentru rugăciune unde există şi o cămăruţă depozit de alimente.

În perioada iernii aici exista chiar şi un frigider care  acum, în perioada de vară  nu este de faţă. Este o prezenţă constantă în incinta pieţei agroalimentare Carei unde abordează subiecte  de natură politică cu comercianţii din jur.

Buletin de Carei

comentarii

de Zoltán la 18 July 2016 - 16:21

mda. Acest SK este devina ca ASIEE nu se mai ocupa cu acest adapost. Pus si simplu fura cam tot si toate de la cei amarati.

de albert la 19 July 2016 - 19:44

bine ati ajuns geczike foczista sa bateti oamenii pentru ca cer mancarea!!!1 cine a pus la adapost pe recidivistul? cine a dat voie de la biroul social sa fie impreuna cu oamenii batrani de acolo?

Lasati un comentariu