Dezumanizarea administraţiei careiene. Condiţii precare la locuinţele primăriei şi agresiuni fizice

• publicat la: 1 august 2016
Dezumanizarea administraţiei careiene. Condiţii precare la locuinţele primăriei şi agresiuni fizice

Astăzi a fost externat de la Spitalul Judetean Satu Mare bărbatul care a fost  agresat fizic pentru greşeala de a cere  mâncare din porţia ce i se cuvenea la  cămările numite locuinţe de către primăria mun.Carei.

Până la această oră nici Poliţia Locală din subordinea primăriei Carei şi nici Poliţia Carei nu au fost interesate a depista cum este posibil ca  un om să fie bătut crunt la un adăpost  din subordinea Primăriei Carei. Certificatul medico-legal a fost solicitat de către unitatea spitalicească sătmăreană la vederea halului în care a ajuns la ei această persoană de 57 de ani. Astăzi E.Z.  a fost trimis la Carei cu Ambulanţa Satu Mare.

Vă reamintim că persoana care preia mâncarea de la Cantina Socială Carei este un angajat temporat la DSPL din subordinea primăriei Carei adică direcţia de spaţii verzi şi drumuri.  Protejatul cuiva din conducerea primăriei că doar de la sine putere nu merge  să presteze astfel de servicii.

Deşi la încăperile din fostul garaj există un frigider, fapt recunoscut chiar de către şef serviciu asistenţă socială Carei, Monica Radu, bărbatul care ia mâncarea pentru oamenii fără adăpost o duce la locuinţa sa personală.  Şeful asistenţei sociale  a afirmat că nu există nici un document oficial prin care această persoană să poată gestiona porţiile de mâncare ale nevoiaşilor şi mai ales să le ducă la locuinţa sa personală. Şi totuşi o face! O fi excedent de personal la spaţii verzi şi a fost detaşat la gestionarea raţiei persoanelor fără adăpost?

Pe lângă că sunt defavorizaţi ai sorţii, oamenii fără adăpost mai trebuie să îndure şi umilinţa de a se ruga pentru mâncarea care le este alocată de primărie la un  angajat temporat la spaţii verzi şi drumuri din primăria Carei. Adică ce le dă cu o mână primăria le ia cu alta pe altă parte.

Cei care locuiesc în  locurile numite camere  au un robinet  de apă în mijlocul curţii şi un lighean în cameră unde se pot spăla, evident doar cu apă rece din moment ce au un singur robinet în curte.

Imaginile sunt din centrul Careiului, un spaţiu înconjurat de Biblioteca Municipală, Primărie şi Casa de cultură

La grupurile sanitare pentru nevoi fiziologice nu există sursă de apă!

În aceste condiţii vieţuiesc  oameni, semeni ai noştri pe care o administraţie locală vremelnică îşi permită să îi trateze sub nivelul demnităţii umane doar pentru că sunt…săraci.

Porţia de mâncare pe care o pot ingera zilnic  este motiv de …atracţie pentru cel desemnat a le  transporta mâncarea de la Cantina Socială la locul groazei unde sunt nevoiţi să  doarmă.

Acestea sunt condiţiile oferite oamenilor fără adăpost de către primăria Carei.  La acestea se adaugă şi teroarea psihică semănată zi de zi printre cei care vor vorbi despre ce se petrece aici cu Buletin de Carei.

Până în cursul anului trecut a existat posibilitatea cazării acestor persoane la Centrul Social special reabilitat din fonduri europene pentru satisfacerea nevoilor sociale ale mun.Carei.

În proiectul  reabilitării Centrului Social postat pe pagina oficială a Primăriei Carei,

Proiect Centrul Social

este menţionat clar  care este Obiectivul principal dar şi cele specifice.

Obiectivul principal

îl constituie protejarea persoanelor care, datorită unor motive de  natură economică, fizică, psihică sau socială, nu au posibilitatea să îşi asigure nevoile  sociale, să îşi dezvolte propriile capacităţi şi competenţe pentru participarea activă la viaţa socială.

Obiective specifice:

Asigurarea infrastructurii necesară creşterii calităţii vieţii prin intervenţii tehnice de  renovare a clădirii neutilizate a vechii cazărmi –  Diversificarea serviciilor sociale şi a grupurilor de beneficiari

De la Centrul Social au fost scoase aceste persoane şi mutate în insalubrul  fost garaj, fără apă curentă şi încălzire necesară!  După ce li s-a luat demnitatea de către angajaţi ai primăriei Carei, acum se atentează şi la porţia de mâncare de către un angajat temporar la drumuri şi spaţii verzi.

Întrebare pentru administraţia careiană-

Ce mai urmează ?

Care dintre instituţiile locale sau judeţene de ordine publică îşi vor asuma în final instaurarea unul climat de ordine şi siguranţa cetăţeanului la adăpostul oamenilor străzii din mun.Carei?

 

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2016/07/cuibul-terorii-de-la-carei-batai-crunte-aplicate-celor-ce-isi-deschid-gura.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/04/igiena-zilnica-pentru-10-careieni-sub-administratia-kovacs.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/07/un-angajat-al-dspl-carei-ia-mancarea-de-la-cantina-sociala-pentru-locatarii-de-la-adapostul-de-noapte.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/05/alba-neagra-cu-adapostul-de-noapte-din-carei.html

 

Lasati un comentariu