Pas cu pas, administraţia Kovacs ucide democraţia. Politicul îngenunchează cultura la Carei

• publicat la: 17 august 2016
Pas cu pas, administraţia Kovacs ucide democraţia. Politicul îngenunchează cultura la Carei

Ignorarea voinţei ianculeştenilor şi impunerea preşedintelui PSD Carei ca şi delegat sătesc a devenit realitate. Administraţia Kovacs răsplăteşte eforturile aliatului său politic din CL  de schimbare de domiciliu pentru a prelua o funcţie de reprezentant sătesc în satul unde nu a obţinut cele mai multe voturi la alegerile locale prin acceptarea anunţului pentru sărbătoarea satului.

Cu politica nu te joci. Mai ales când este vorba de doi preşedinţi de filiale locale care nu au nici măcar o casă de locuit. Ce mai contează numărul de voturi liber exprimate pentru doi oportunişti?

În perioada în care a fost delegat sătesc Ciprian Chiorean, ales prin vot direct de către ianculeşteni în 3 februarie 2013, primăria mun.Carei nu a postat pe pagina sa oficială anunţurile legate de zilele satului desfăşurate sub genericul Festivalul Zilele Iancului. Ciprian  Chiorean a candidat la alegerile locale pentru un post de consilier din parteaPNL, formaţiune aflată în dizgraţia totală a primarului Kovacs, preşedinte al UDMR Carei.

Acestuia nu i se poate ierta faptul că împreună cu sătenii a împiedicat punerea în aplicare a unui proiect iniţiat de primarul Kovacs pentru plantarea unei păduri de pin pe 10ha din terenul de păşunat al  satului Ianculeşti.

După acapararea funcţiei  de delegat sătesc de către preşedintele PSD Carei, administraţia Kovacs  a dat liber la postarea anunţului pentru sărbătoarea satului. Menţionăm că preşedintele PSD Carei, consilierul Oneţ nu a dorit alegeri deschise pentru a ajunge delegat sătesc  după ce la alegerile locale din 5 iunie a obţinut doar clasarea pe a doua poziţie în preferinţele oamenilor din sat.  Nu a reuşit să obţină nici postul de viceprimar deşi a tot umblat pe la primărie în speranţa unei înţelegeri cu primarul Kovacs. A apelat însă la metoda schimbare de domiciliu, adică primirea sa în spaţiul locativ al unei persoane ce deţine o locuinţă proprietate în satul Ianculeşti, el neavând un imobil proprietate trecut în declaraţia de avere. Cu noul domiciliu  care nu a fost însă dovedit a solicitat funcţia ce nu o putea obţine prin vot direct.

Apariţia pe pagina primăriei a anunţului legat de sărbătoarea moţilor din Ianculeşti atestă că alianţa PSD-UDMR funcţionează. Până şi ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană au fost distribuite la peste o lună de la sosirea lor la UAT Carei, după instaurarea preşedintelui PSD Carei  ca delegat sătesc. Mai ţineţi minte afirmaţiile primarului Kovacs, preşedinte al UDMR Carei de la şedinţa din 3 decembrie 2014 când  condiţiona construcţia unei capele mortuare necesare de elementul politic?

http://www.buletindecarei.ro/2014/12/trafic-de-influenta-la-careicapela-mortuara-contra-voturiepisodul-2capela-fac-daca-cer-consilierii-psd.html

Vă reamintim că în satul Ianculeşti ce aparţine de UAT Carei administraţia Kovacs nu a investit în ultimii 8 ani decât la lacul ce l-a luat în administrare.

http://www.buletindecarei.ro/2016/06/se-forteaza-ianculestiul-dupa-gard-de-sarma-ghimpata-la-lac-se-vrea-pesedizare.html

Căminul Cultural este tot nefuncţional, în paragină totală, la fel şi clădirea şcolii şi a fostei grădiniţe. Mai mult, pe terenul parcului din Ianculeşti, aflat în vecinătatea  Căminului Cultural acum în paragină, primăria mun.Carei a aprobat construcţia unei vile pentru fostul delegat sătesc Oneţ, partener de afaceri cu primarul Kovacs la SC Castex SRL, acum falimentară.

Lunar, pentru lacul de la marginea satului se acordă sume frumoase pentru peşti şi alte anexe. În perioada în care a fost delegat sătesc  persoana votată de săteni , primarul Kovacs nu a participat la Festivalul Zilele Iancului şi nici nu a desemnat vreun reprezentant al primăriei ca să participe. Mai mult, primarul Kovacs nu a acceptat nici măcar introducerea pe ordinea de zi a proiectului pentru desfăşurarea tradiţionalului festival în ultimii 3 ani trimiţând delegatul la un consilier care să dorească sărbătoarea moţească. De fiecare dată, conform  celor consemnate şi filmate la şedinţele de consiliu, consilierul Oneţ, preşedinte al PSD Carei a propus  micşorarea sumei alocate de primăria Carei.

Cu alte cuvinte, primăria mun.Carei , un oraş multietnic şi  pluripartidist, nu acceptă decât  promovarea de activităţi pe criteriul politic, tot ce vine din partea PSD fiind acceptat necondiţionat iar ce vine din partea PNL este automat refuzat. O atitudine tipică de dictator , în cazul nostru unul plin de datorii la buget.  În aceste condiţii, democraţia a fost îngropată  în mun.Carei.

Buletin de Carei

comentarii

de Horia Mărieș la 17 august 2016 - 12:04

Bun. C’est la vie. Zarurile au fost aruncate deja de primașul Kovács Jenö bácsi, i-au mai ieșit o dată „jocurile” subterane. Să fie sănatos și la pungă gros pentru ca să-și poată plăti datoriile la fisc. Și noi la fel, n-are rost să ne mai lamentăm, mortul de la groapă nu se mai întoarce, ales bules, praful s-a ales de democrația careiană … dar viața merge înainte.

In context, sunt extrordinar de curios să văd ce va face în viitorul apropiat imberbul dăștept de preș_edinte al pesedului careian în problema spinoasă legată de pierderea de către ianculeșteni a unor drepturi „ancestrale” și anume pierderea dreptului de uzufruct pentru pădurea comunală de 28 de hectare – Kis Fényi Erdö – dacă nu mă inșel (- Ce știe oare despre tema asta Ionuț a lu’ Oneț, „fiul satului”?), cum va deșțeleni problema „dispărutei părți” din păsunea comunala Ianculești (cca 50 de hectare „dispărute”, problema „fânățului” comunal (de pe la Dindești/Andrid) dispărut în neant, problema uzufructului, în folosul Inculeștenilor, a lacului (heleșteului) din Ianculeștii fiindcă, dacă bine știu, sătenii sunt ținuți departe de el de un gard cu sârmă ghimpată.

Atunci când se va implica în rezolvarea acestor probleme și când le va și rezolva, Ionuț a lu’ Oneț va merita titlul onorific de „fiu al satului”. Până atunci, nici pomeneală!

de Pasca la 17 august 2016 - 23:18

Care e rezultatul votului la alegerea delegatului satesc? A pierdut la vot fostul delegat sau nu a fost vot? Daca a pierdut la vot, asta e democratia, dar daca nu a fost vot si era necesar sa fie, chiar e totalitarism bolsevic din partea primarului dar atunci nici copilul asta necopt si arogant e complice la fapta. Ma puteti lamurii va rog?

de motii la 18 august 2016 - 08:24

iar a mintit primaru ca se tin alegeri pentru delegatul satesc si a lipit afise in tot satul si cand a auzit ca toti o sa voteze cu Cipri Chiorean a schimbat tactica. consilierul pesedist a gasit pe cine sa il ia in spatiu de locuit ca sa isi poata schimba buletinul suparat ca nu a primit nici postu de vice si nici voturile ianculestenilor la alegerile din 5 iunie.

de sany la 18 august 2016 - 22:45

Kovacs și aliatu dorm la balta de la ghenci iii în acelasi pat..!

Lasati un comentariu