Plata pentru naveta elevilor supusă dezbaterii publice

• publicat la: 28 august 2016
Plata  pentru naveta elevilor supusă dezbaterii publice

Ministerul Educaţiei  supune  dezbaterii publice  un proiect de ordonanţă de urgenţă (OUG) prin care elevilor să li se  deconteze integral naveta.

În urmă cu  trei ani, fostul ministru al Educaţiei, Remus Pricopie, plafona naveta elevilor. Readucerea în discuţie a acestui subiect se doreşte se pare a fi o reparaţie a celor refuzate elevilor navetişti.

Astfel,potrivit Mediafax,  OUG-ul revine practic la textul de lege dat în 2011 în Legea Educaţiei.

Cităm din textul  OUG,  „elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport din bugetul local, prin bugetul unităţii de învăţământ la care sunt şcolarizaţi, pe bază de abonament, în limita a 50 km, sau li se asigură decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a 8 călătorii dus-întors pe semestru, dacă locuiesc la internat sau în gazdă”.

Potrivit celor postate de Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru pe contul său de Facebook ,  decontarea navetei este direct legată de abandonul şcolar, acesta fiind motivul pentru care  ministerul a dorit ca elevii să aibă naveta decontată integral. Ordonanţa se doreşte a fi trecută  înainte de începerea şcolii, care va fi pe 12 sepembrie anul acesta.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu