Protestul Societăţii cultural-patriotice „Avram Iancu”

• publicat la: 22 august 2016
Protestul Societăţii cultural-patriotice „Avram Iancu”
P R O T E S T 
împotriva manifestărilor antiromâneşti care au avut loc la Zilele Culturale Maghiare din Cluj-Napoca
Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” din România protestează împotriva manifestărilor antiromâneşti care au avut loc în această săptămână la Zilele Culturale Maghiare din Cluj-Napoca şi condamnă în primul rând Primăria (Consiliul Local) al municipiului Cluj-Napoca pentru că a acordat sume enorme din banii publici – 360.000 de lei (3600 de milioane) – pentru astfel de manifestări fără a solicita organizatorilor programul amănunţit al acestor aşa-zise Zile Culturale Maghiare. Condamnăm, de asemenea, pe organizatorii acestor Zile, care intenţionat au inclus şi formaţia ungară Beatrice, despre care se ştia că va jigni pe români.
Aşadar, din banii publici care ar fi putut fi investiţi pentru începerea lucrărilor la clădirea Filarmonicii din Cluj-Napoca sau a unui Palat al Culturii se vântură din belşug pentru ca în final să fie lezată demnitatea românilor şi memoria lor istorică. Numitul Nagy Fero, membru al formaţiei amintite din Ungaria a invocat, în faţa a mii de spectatori maghiari faptul că „Clujul va fi din nou oraş maghiar”, jignind astfel pe românii clujeni şi pe români în general, care au conştiinţa vie a atrocităţilor maghiare din perioada 1940-1944, când Ungaria s-a străduit prin crime în masă şi teroare să prefacă Clujul şi localităţile ocupate prin Dictat localităţi purificate de români.
Trebuie să ştie Nagy Fero şi organizatorii „culturalelor” de acest gen că românilor le repugnă amintirea „Clujului maghiar” şi că doar amintirile relaţiior decente şi cât se poate de armonioase româno-maghiare le convine.
Condamnăm, de asemenea, faptul că Primăria Cluj şi organizatorii Zilelor Culturale Maghiare din Cluj-Napoca, prin invitarea numitului ins Nagy Fero şi a formaţiei sale la Cluj-Napoca au dat ocazia ca pe teritoriul României să fie lezată demnitatea şi memoria istorică şi a naţiunii slovace, pentru că acest ins Nagy Fero a invocat şi faptul că „Al nostru va mai fi Košice, Bratislava, Prešov”, localităţi care aparţin de drept Slovaciei. Propunem ca Primăria Cluj şi organizatorii Zilelor Culturale Maghiare din Cluj-Napoca să-şi ceară scuze, atât românilor pentru jignirea demnităţii lor, cât şi slovacilor, primăriilor Košice, Bratislava, Prešov.
Apelăm la Poliţia municipiului Cluj-Napoca pentru amendarea cu o sumă usturătoare a numitului ins Nagy Fero şi pentru indecenţă publică, prin cuvintele indecente spuse în Piaţa Unirii cu această ocazie, inclusiv în faţa sufletelor pure de copii, iar Ministerul de Externe să-l declare pe Nagy Fero persona non grata pe teritoriul României.
 Biroul executiv al Societăţii Cultural-Patriotice „Avram Iancu” din România

comentarii

de avramut la 22 august 2016 - 11:13

pacat ca la Carei nu au oameni cu adevarat romani! cei de aici au batut laba cu presedintele udmr carei si tulnicareasa din ianculesti canta cu tulnicul pentru presedintele udmr si face politica pe multi bani luati de la judet. aia nu canta decat pe bani nu din sentimente patriotice
cand interesul financiar ia locul iubirii de neam si tara praful se alege de tot!!au usurat cu avaritia lor actiunea primarului udemerist de corupere a lor si de indepartare de adevaratele valori romanesti.

Lasati un comentariu