Tineri deranjaţi de coşurile de gunoi. Raportul agenţilor din Poliţia Locală

• publicat la: 2 august 2016
Tineri deranjaţi de coşurile de gunoi. Raportul agenţilor din Poliţia Locală

Deşi Raportul de Activitate al Poliţiei Locale Carei pe anul 2015 nu a fost prezentat, avem  posibilitatea de a afla de pe pagina de Facebook a primăriei Carei despre raportul agenţilor locali din cadrul Poliţiei Locale a municipiului CAREI, pe luna IULIE 2016.

În luna iulie 2016, locuitori de pe bdul 25 Octombrie din mun.Carei au semnalat Buletin de Carei că un număr de 3 persoane certate cu regulile de respectare a ordinii publice  au desprins coşurile stradale de gunoi din apropierea cu intersecţia cu strada Viilor şi le-au aruncat în mijlocul drumului. Locuitorii au apreciat sosirea agenţilor de la Poliţia Locală  pentru a trage la răspundere tinerii nărăvaşi.

În cursul lunii iulie, cei 14 agenţi locali care au efectuat serviciul de ordine si liniste publică şi circulaţie rutieră în municipiul Carei au luat măsuri contravenţionale împotriva a 58 de persoane pentru nerespectarea legislaţiilor în vigoare.
Valoarea acestor amenzi este de 10.300 lei. Menţionăm că din cele 58 de procese verbale de contravenţie 14 procese au fost cu avertisment.
În perioada analizată s-a răspuns la un număr de 18 sesizări adresate instituţiei de către cetăţeni prin telefon. Aceste sesizări au făcut referire la tulburarea ordinii şi linistii publice, depozitări de materiale de construcţie, deșeuri menajere, maşini abandonate, deţinerea de animale peste numărul aprobat prin Hotărârea Consiliului Local.

Oare prin ce Hotărâre de CL a fost aprobată deţinerea de cai în parcul dendrologic Carei situat în zona A a oraşului?
Serviciul de patrulare s-a efectuat pe toate sectoarele municipiului, în cele trei schimburi, în funcție de necesităţi şi posibilităţi, pentru asigurarea liniștii şi ordinii publice.

Sancţiunile au fost aplicate la următoarele acte normative;
-HCL.nr.28/94 modificat şi complectat prin HCL.nr.85/2007 privind sancţionarea unor contravenţii în domeniul edilitar-gospodăresc, a ordinii, curăţeniei şi igieniei publice în municipiul CAREI;
-27 procese verbale de contravenţie, în valoare totală de 3.550 lei, din care 5 procese verbale au fost cu avertisment.
Sancţiunile au fost aplicate pentru următoarele fapte;
-necurățarea excrementelor provenite de la animale de companie de către proprietari din locurile publice;
-staționarea vehicolelor pe spații verzi;
-staționarea vehicolelor numai în locuri special amenajate prevăzute cu indicatoare sau marcaje;
-consumul semințelor de orice fel în locuri publice;
-vânzarea de produse alimentare și orice alte produse industriale în locuri neautorizate de primărie;
-lăsarea în stare liberă pe căile publice a animalelor;
-lăsarea în libertate, fără botniță, pe domeniul public, a raselor de câini care prezintă pericol pentru integritatea corporală a cetățenilor.

-LEG.61/91 modificată, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;
– 15 procese verbale de contravenție în valoare totală de 5.000 lei.
Sancțiunile au fost aplicate pentru următoarele fapte;
-săvârsirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de înjurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă;
-apelarea în mod repetat la mila publicului de către o persoană aptă de muncă, precum și determinarea unei persoane la săvărșirea unor astfel de fapte;
-atragerea de persoane pe străzi în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea;
-refuzul unei persoane de a da relații pentru stabilirea identității sale, de a se legitima cu actul de identitate.

-H.C.L. nr.49/2012 privind Circulaţia pe drumurile publice,
-16 procese verbale de contravenţie în valoare totală de 1.7505 lei, din care 9 procese verbale au fost cu avertisment.
Sancţiunile au fost aplicate pentru;
-circulaţia participanţilor la trafic pe sectoarele de drum public la începutul cărora sunt instalate indicatoare ce interzic accesul;
-oprirea voluntară în zona de acţiune a indicatorului oprirea interzisă;
-oprirea pe locurile destinate opririi, staționării sau parcării vehiculelor adaptate special persoanelor cu handicap;
-oprirea voluntară pe trotuar.
-oprirea voluntară în intersecții, inclusiv cele cu circulație în sens giratoriu, precum și în zona de preselecție unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanță mai mică de 25 de m de colțul intersecției.

În cadrul actiunilor de asigurare a ordinii si linistii publice pe raza municipiului CAREI, de depistare a unor persoane suspecte de a înfaptui diverse fapte antisociale, agenţii locali din cele trei schimburi au legitimat un număr de 218 de persoane.

În cadrul acţiunilor sancţionate de agenţii Poliţiei Locale

Lasati un comentariu