Let’s Do It Romania, Carei!

• publicat la: 24 septembrie 2016
Let’s Do It Romania, Carei!

Sâmbătă  24 septembrie  a avut loc  o nouă Zi de Curățenie Națională „Let`s Do It, România!”. Și careienii s-au mobilizat la apelul Buletin de Carei  și au identificat  zone cu deșeuri , contribuind  la Harta Deșeurilor.

Alina Perşa din cadrul Asociaţiei Act 4 You, organizatoarea pe plan județean  a acţiunii,  a distribuit și careienilor prin Buletin de Carei mănuși și  saci din plastic destinaţi colectării deşeurilor care vor fi ridicaţi şi transportaţi de operatorul de salubritate Florisal.

Campania Let’s Do It Romania  a adunat la Carei voluntari de la Liceul Teoretic și Colegiul Tehnic Iuliu Maniu care au purces la adunarea de deșeuri din câteva puncte din oraș.

Prima  oprire a fost la Sala de sport din spatele Băii Comunale unde terenul înconjurător ce face parte din domeniul public, este plin de mormane de moloz încă din luna aprilie. Aici au fost aduse resturile de pe urma decopertărilor de la drumurile din oraș în urma lucrărilor de la masterplanul Apaserv SA. Imediat lângă grămezile de moloz  se află sediul Bioflorisal Carei, societatea de salubritate.

Voluntarii au pus simbolic în sacii verzi resturi de țiglă spartă, de bucăți de asfalt sau pet-uri apărute ulterior și i-au lăsat pentru a fi preluați de Bioflorisal. Menționăm că tot acest deșeu ce înconjoară sala de sport a fost depozitat abuziv, fără nici o autorizație din partea primăriei Carei și fără ca cineva să ia măsuri.

Un alt punct nevralgic pe harta deșeurilor din municipiul Carei este blocul de locuințe sociale din spatele Primăriei și al Judecătoriei Carei. Acesta este sufocat de gunoaiele pe care unii locatari certați cu regulile de conviețuire în comun le aruncă pe geam de la etajele superioare. În această clădire Primăria a cazat la grămadă persoane din toate categoriile sociale fără a ține seama de statutul lor.

Voluntarii careieni au strâns pet-urile în sacii verzi iar apoi s-au depalsat la următorul obiectiv. În drumul lor pe străzile orașului au fost atenți la fiecare ambalaj aruncat pe trotuar. Nu a fost ocolit nici parcul Kosuth unde băncile dinspre ieșirea spre Grădinița nr.3 erau înconjurate de ambalajele produselor consumate de cei care au staționat acolo.

Potrivit coordonatorului Alina Perșa, sacii cu deșeuri urmează a fi ridicați de  societatea de salubrizare.

Buletin de Carei

PS

Buletin de Carei  speră în maturizarea conducerii din administrația locală pentru ca cei din imagini să nu mai fie supuși presiunilor așa cum se întâmpla până acum  în urma activităților culturale sau de alt gen de la care au fost postate poze cu participanții.

Lasati un comentariu