O şedinţă de CL mai scurtă de 1 minut la Primăria Carei. 250.000 lei alocați pentru restanțe la Apaserv

• publicat la: 21 September 2016
O şedinţă de CL mai scurtă de 1 minut la Primăria Carei. 250.000 lei alocați pentru restanțe la Apaserv

Un nou record pentru timpul de desfăşurare al unei şedinţe din cadrul CL Carei. Afost nevoie doar de 40 de secunde  pentru a aproba un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetară propusă de primărie.

Au fost prezenţi 13 din cei 19 consilieri.

Preşedintele de şedinţă a dat citire proiectului supus aprobării, a întrebat comisiile de specialitate despre avizele acordate şi  deorece niciunul  dintre consilierii prezenţi nu a fost curios să afle pentru ce sunt alocaţi banii acordaţi la rectificare s-a trecut la vot. Rectificarea bugetară  propusă a fost aprobată  în unanimitate.

Pentru ca înlătura misterul păstrat de consilieri asurpa sumelor propuse spre rectificare, Buletin de Carei vă prezintă destinația lor. Astfel, cei 150.000 lei alocați pentru Transporturi  sunt un supliment pentru consumul de motorină al utilajelor de la întreținere și reparații străzi, pentru piatră spartă și bitum. Sumele alocate pentru Asistența socială  vor fi direcționate către Cantina Socială și creșă. De cea mai mare sumă primită în urma rectificării va beneficia Protecția Mediului din cadrul Primăriei Carei. Potrivit celor declarate de Beko Tamas, administratorul public,  această suma va fi direcționată  mai departe către Apaserv SA pentru restanțele pe care le are primăria la plata apei meteoritice. Primăria a încheiat cu Apaserv un contract de reeșalonare plăți pe o perioadă de 2 ani cu 50 mii lei lunar virați.

Potrivit aceluiași interlocutor, încă nu a fost semnată nici o recepție pentru lucrările efectuate de Apaserv SA din cadrul masterplanului pentru extindere  rețea de apă și canalizare, lucrări în urma căruia orașul arată ca după un cataclism. Am remarcat însă că angajați ai  primăriei Carei efectuează reparații ale gropilor și deficiențelor  rezultate ale lucrărilor executantului admis de Apaserv.

Tot în urma rectificării bugetare de astăzi au fost alocați 75.000 lei pentru întreținere spații verzi, 75.000 lei pentru Casa de Cultură și 50.000 lei pentru clubul sportiv Victoria Carei.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu