Parlamentul ruşinii naţionale! Imunitate în loc de răspundere pentru ucidere din culpă

• publicat la: 20 septembrie 2016
Parlamentul ruşinii naţionale! Imunitate în loc de răspundere pentru ucidere din culpă

Fostul vicepremier Gabriel Oprea rămâne cu imunitatea parlamentară în faţa procurorilor şi nu poate fi urmărit penal în dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină. Senatorii au respins cererea DNA cu 73 de voturi „împotriva”, majoritatea de la PSD, şi doar 45 voturi „pentru”, plus 6 voturi anulate.

Votul a fost secret cu bile, potrivit regulamentului, dar, cu toate acestea, EVENIMENTUL ZILEI a observant că majoritatea liberalilor au votat cu bilele la vedere în favoarea ridicării imunităţii. Senatorii PSD-ALDE-UDMR şi PMP au preferat să-şi ţină secret votul, dar rezultatul acestuia se cunoaşte acum. Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea le-a cerut colegilor săi din Senat să voteze împotriva solicitării DNA de permitere a începerii urmăririi sale penale. În acest dosar Oprea e acuzat de ucidere din culpă în cazul Bogdan Gigină, motopoliţistul care şi-a pierdut viaţa în timp ce-i deschidea coloana oficială fostului lider UNPR.

DNA a solicitat acordul Senatului pentru a începe urmărirea penală împotriva lui Oprea, aminteşte GÂNDUL. Săptămâna trecută, Comisia juridică a avizat pozitiv solicitarea. Gabriel Oprea le-a cerut colegilor săi senatori să-l scape de DNA şi să voteze împotriva cererii procurorilor şi a ţinut să explice, din nou, că în seara accidentului venea de la „o instituţie a securităţii naţionale” şi că, aflat pe bancheta din spate a maşinii, nu avea cum să comită omorul din culpă şi nici n-ar fi putut discuta cu poliţistul Gigină.

Mama poliţistului Bogdan Gigină s-a declarat revoltată de decizia senatorilor care au votat împotriva cererii DNA privind urmărirea penală a fostului ministru de Interne. „E strigător la cer! Trăim într-o ţară de mizerie! Au făcut scut pentru Oprea ca să îi salveze imunitatea, ca să îl apere, nu am ce să mai comentez! Nu mă aşteptam, nu credeam că se poate face o nedreptate atât de mare!“, a declarat Carmen Gigină pentru ANTENA3.

Şi cunoscutul poliţist Marian Godină a scris, pe Facebook, după decizia Senatului, că „în seara asta“ îi pare rău că este poliţist, iar ceea ce simte faţă de ceea ce s-a întâmplat este „silă“, anunţă COTIDIANUL. „Sunt momente când îmi pare rău că sunt poliţist, iar seara asta e unul dintre acele momente. Îmi pare rău, pentru că statutul îmi interzice să îmi exprim public opinii politice, pentru că tare mă mănâncă să scriu nişte cuvinte după ce s-a petrecut azi. Nu am să o fac pentru că nu vreau să încalc vreun regulament, mai ales că sunt oameni care abia aşteaptă să greşesc cu ceva, dar e lesne de înţeles ceea ce simt. Am voie să spun ce simt? Îmi e silă!“, a scris Marian Godină pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, remarcă ROMÂNIA LIBERĂ,preşedintele Klaus Iohannis s-a arătat „profund dezamăgit“ de respingerea cererii DNA de urmărire penală a lui Oprea: „Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, este profund dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlament. Preşedintele subliniază din nou ceea ce a spus de multe ori – politicieni care blochează actul de justiţie nu se vor bucura niciodată de respectul şi încrederea cetăţenilor. Prin votul de astăzi, o parte din senatori a demonstrat, din nou, că nu s-a înţeles nici până acum faptul că vinovăţia sau nevinovăţia unui om nu este stabilită de un vot în plen, ci de o instanţă de judecată. Într-un stat de drept nimeni nu trebuie sa fie mai presus de lege!“.

Procurorii au arătat că Gabriel Oprea a avut, în 10 luni, 1.607 deplasări cu coloană oficială, la instituţii publice şi la destinaţii private, în timp ce primul ministru a avut 814 deplasări, iar preşedintele a avut 580 de deplasări. Fostul vicepremier Gabriel Oprea a declarat, însă, că nu a beneficiat de servicii în plus faţă de alţi miniştri de Interne şi că în întreaga sa activitate nu a încălcat niciodată legea.ADEVĂRUL a remarcat faptul că la întrebarea dacă folosea coloană oficială inclusiv pentru a merge la restaurant, aşa cum au povestit părinţii lui Bogdan Gigină, Oprea a fulgerat-o cu privirea pe jurnalista care i-a adresat întrebarea, refuzând să răspundă.

sursa ziare.ro

comentarii

de Roman la 20 septembrie 2016 - 17:34

Traiasca p s d impreuna cu imbecilii care ii voteaza !!!!!!!

Lasati un comentariu