Somnul de prânz te poate avertiza despre o boală

• publicat la: 15 septembrie 2016
Somnul de prânz te poate avertiza despre o boală

Sa dormi la pranz mai bine de o ora poate fi un avertisment pe care corpul ti-l da legat de diabetul de tip 2, afirma cercetatorii japonezi.

Concluzia a reiesit in urma analizei mai multor studii, in care esantionul de subiecti a depasit 300.000 de persoane, arata BBC.

Medicii arata ca o boala instalata de multa vreme sau un diabet  nediagnosticat dau o stare de oboseala pronuntata in timpul zilei.

Cercetatorii de la Universitatea din Tokio spun ca exista o legatura clara intre somnul din timpul zilei, mai lung de 60 de minute, si un risc cu 45% mai mare de diabet de tip 2. Daca repriza de somn  e mai mica de 40 de minute, atunci o astfel de legatura este exclusa.

Oamenii de stiinta implicati in studiu spun ca somnul prelungit, in timpul zilei, poate fi un efect al odihnei de proasta calitate pe timpul noptii. Iar aceasta ar putea fi explicata de apneea de somn, de exemplu.

La randul sau, aceasta apnee de somn, care nu lasa organismul sa se odihneasca corespunzator, mareste riscul de atac de cord, atac cerebral, probleme cardiovasculare si alte afectiuni  metabolice, inclusiv diabetul de tip 2, riscul pentru aceasta boala crescand considerabil.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu