Amenda pentru neplata taxei de drum va veni de la… UDMR

• publicat la: 20 octombrie 2016
Amenda pentru neplata taxei de drum va veni de la… UDMR

Potrivit jurnalul.ro,  Şoferii prinşi că au circulat pe drumurile naţionale, fără plata rovinietei sau a taxelor speciale de drum, vor primi prin poştă procesele-verbale de contravenţie tipărite de o companie clujeană controlată de fostul vicepreşedinte executiv al UDMR, Kerekes Gabor, condamnat în dosarul “Privatizărilor Strategice”.  Firma care va tipări şi împlicui procesele-verbale, pentru CNADNR, va primi, în consorţiu cu Poşta Română, peste 2,2 milioane de euro, timp de doi ani, pentru această activitate. Peste un milion de astfel de procese-verbale vor fi emise în perioada de referinţă a contractului, potrivit caietului de sarcini care a stat la baza încheierii acestei afaceri.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a atribuit, luna trecută, un contract în valoare de aproximativ 2,2 milioane de euro pentru achiziţia operaţiunilor de tipărire, împlicuire şi comunicare a proceselor-verbale de contravenţie emise pe numele deţinătorilor de autoturisme depistate deplasându-se pe drumurile naţionale, fără să plătească taxa de drum, în principal pentru tranzitarea Podului de la Feteşti-Cernavodă.

Astfel, CNADNR a organizat, în data de 15 septembrie 2016, o licitaţie deschisă, în vederea încheierii unui acord-cadru aferent prestării de servicii de imprimare, anvelopare şi comunicare a proceselor-verbale de contravenţie. Este vorba despre cele emise de Centrul de Studii Rutiere Tehnică şi Informatică (CESTRIN), prin programul SIEGMCR, pentru încălcarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 15/2002, privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România.

La licitaţie s-a înscris un singur ofertant, în speţă asocierea dintre compania clujeană SC Zipper Services SRL şi Compania Naţională Poşta Română SA, societatea din Cluj-Napoca fiind liderul asocierii. Aceasta a fost şi oferta declarată câştigătoare, autoritatea contractantă atribuind contractul exact la preţul stabilit iniţial, de 8 milioane de lei fără TVA, pentru o perioadă de doi ani de prestare a acestor servicii.

Liderul asocierii care a pus mâna pe acest contract, SC Zipper Services SRL, face parte din grupul de afaceri Tipoholding SRL din Cluj-Napoca, fondat de fostul vicepreşedinte al UDMR, Kerekes Gabor. Zipper Services SRL a fuzionat, la sfârşitul anului trecut, cu o altă companie a grupului, Zipper Data SRL, pe care a absorbit-o. Potrivit proiectului de fuziune, ambele companii erau deţinute, la acel moment, în proporţie de 50%, de către SC Tipoholding SRL şi compania maghiară Biztonsagi Nyomda Myrt, care derulau, până la momentul fuziunii, în mare parte, acelaşi tipuri de servicii, respectiv de tipărire, personalizare, anvelopare de documente şi de expediere a acestora pe cale poştală.

integral pe jurnalul.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 22 octombrie 2016 - 08:07

Aiurea! Mofturi Kelemen Hunoriste! Eu mă străduiesc de cinci ani mari și lați „să-l intimidez” pe primașul de Carei/Nagykároly/Grosskarol ca să-și facă treaba pentru care a fost ales, dar până acum n-am reușit. Și nu am nici o speranță că o să reușesc cândva. Tipul este ca o stâncă. De neclintit.
Pardon, individul este chiar exact ca un „bolovan”!

http://www.informatia-zilei.ro/sm/kelemen-hunor-acuza-incercari-de-intimidare-a-primarilor-maghiari/

Lasati un comentariu