Armata a sosit la Carei. Ultimele repetiții pentru Ziua Armatei

• publicat la: 24 octombrie 2016
Armata a sosit la Carei. Ultimele repetiții pentru Ziua Armatei

Pe parcursul zilei de astazi circulația prin centrul orașului este restricționată pentru ultimele repetiții dinaintea zilei de mâine, 25 octombrie 2016. Efective ale garnizoanelor din Bistrița, Alba Iulia sau Cluj Napoca  pun la punct ultimele detalii pentru manifestările de mâine de Ziua Armatei.

Tuia d epeste 9 m camuflează perfect Monumentul Ostașului Român de la Carei  de orice privire a vreunui trecător rătăcit prin orașul nostru.

Nu lipsește observatorul de serviciu angajat la serviciul de asistență socială din primăria Carei

La doi pași de Monument  nici nu observi  că există un Ansamblu de 20 m lățime și tot pe atâta înălțime.

Pentru președintele ce a obținut 69% din voturile careienilor nu se mai fac pregătiri ca pentru  contracandidatul său și astfel chiar în fața Monumentului  tronează o groapă de toată frumusețea.

La fel și 5 m mai încolo….

Pe lângă astfel de trotuare din Pța Avram Iancu va trece coloana oficială mâine, 25 octombrie 2016.

Programul zilei de mâine , 25 octombrie 2016.

MARŢI, 25 OCTOMBRIE 2016
Ora 09,00, Satu Mare, Monumentul Ostaşului Român
·Ceremonie militară şi religioasă
·Depuneri de coroane şi jerbe de flori
·Defilarea Detaşamentului de Onoare
Ora 11,00 Carei, Ansamblul Monumentul “Glorie Ostaşului Român”
·Ceremonie militară şi religioasă
·Defilarea Detaşamentului de Onoare
·Vizitarea standurilor cu tehnică şi aparatură militară
·Ateliere de miniexerciţii şi expoziţii
·Spectacol cultural
·Videoconferinţă cu militarii români aflaţi în teatre de operaţii

comentarii

de Horia Mărieș la 25 octombrie 2016 - 03:40

Motto:

http://www.buletindecarei.ro/wp-content/uploads/2016/10/DSC00369.jpg

Cu tot respectul.

Scriam acum trei ani următorul comentariu la subsolul articolului „Pregătiri pentru Ziua Armatei”, publicat în Buletin de Carei la 17 octombrie 2013

„de Horia Mărieș la 17 October 2013 – 10:43

Am citit diverse versiuni (care uneori se contrazic) privind desfășurarea evenimentelor care au avut loc în Carei în ziua de 25 octombrie 1944.

Apelez respectuos pe această cale la istorii locali cunoscuți mie din presă, ca de exemplu la dr. Némethi János, la prof. Ioan Ciarnău, la domnii Hágó Nándor și Romát Sándor, ba chiar și la sătmărenii dr. Viorel Câmpeanu și la dr. Ioan Viman și îi rog să se pună de acord și să redacteze istoria EXACTĂ, rezultată numai din documente, a acelor evenimente și să le facă publice.

Le place unora și/sau le displace altora, dar ziua de 25 octombrie 1944 este, cred eu, una importantă în istoria orașului și sunt de părere că toată lumea este foarte interesată să cunoască adevărul și numai adevărul.

Le mulțumesc cu anticipatie și le voi fi recunoscător.”

Au trecut trei ani. Poate că alții nu au, dar eu am încă mai multe nelămuriri legate de ziua de 25 octombrie 1944, la Carei. Eu unul n-am reușit să aflu mai multe decât știam în 2013. Dar pot să mă înșel, poate că de atunci s-a mai scris pe această temă. Dacă da, îi rămân profund recunoscător oricui mă va putea informa.

Posibil că mi-am făcut iluzii deșarte că voi fi băgat de seamă, atunci cu comentariul meu din 2013. Nu mă afectează acest lucru, era chiar de așteptat.

Mă repet: Mă înteresează doar istoria FOARTE EXACTĂ a zilei de 25 octombrie 1944 la CAREI, desfășurătorul pe ore (sau chiar pe minute, dacă se poate) al evenimentelor care s-au petrecut în Carei în aceea zi. O istorie bazată pe documente (eventual pe mărturii credibile), o istorie care să conțină inclusiv numele participanților la evenimente, nu afirmații vagi, impersonale de genul
„In relatarea general locotenentului în rezervă Ion Botea, fostul comandant al Regimentului 34 infanterie se scrie: „Către ora 11 o delegație din notabilitățile orașului, în frunte cu primarul, s-au prezentat, după tradiție, cu pâine și cu sare, la comandantul Diviziei 9 infanterie, care se afla la câteva sute de metri în spatele nostru, pentru a face urarea cuvenită de bun sosit”.

– Cine a făcut parte din „delegația notabilităților orașului”?
– Cine era atunci, în 25 octombrie 1944 „primarul Careiului”?

sunt doar două dintre întrebările la care aș vrea să primesc un răspuns competent și exact. Mai am și altele.

Cu tot respectul.

Lasati un comentariu