În concluzie, Tăriceanu a reuşit să facă ALDE-ul praf

• publicat la: 18 octombrie 2016
În concluzie, Tăriceanu a reuşit să facă ALDE-ul praf

În timp ce partidul său se rupe în două tocmai din cauza problemelor pe care Călin Popescu Tăriceanu le are cu Justiţia, preşedintele Senatului a lansat un apel fără precedent la parlamentarii români. Tăriceanu le cere acestora să refuze a se mai pronunţa în vreun fel până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA, susţinând că dacă dosarele respective au aşteptat atâţia ani, înseamnă că nu reprezintă nicio urgenţă.

Preşedintele Senatului, citat de ROMÂNIA LIBERĂ, spune că nu contează pe cine vizează cererile DNA, Parlamentul să nu mai încuviinţeze niciuna, indiferent din ce partid face parte parlamentarul în cauză. „Este binecunoscută poziţia mea potrivit căreia DNA nu mai slujeşte de mult Justiţia, ci, în spatele paravanului luptei necesare şi legitime cu corupţia, a devenit prea adesea un instrument folosit pentru anihilarea adversarilor politici ai celor care dirijează pe căi oculte activitatea acestei instituţii.

Scenariul din campania electorală pentru alegerile locale, când DNA a scos în public cu surle şi trâmbiţe mediatice tot felul de dosare inconsistente, motiv pentru care au fost respinse de instanţe sau despre care nu s-a mai auzit nimic, dar care şi-au atins atunci scopul eliminării din cursă a unor candidaţi nedoriţi şi incomozi, se repetă acum înaintea campaniei pentru alegerile parlamentare”, arată Tăriceanu în apelul său către parlamentari.

El susţine, după cum remarcă că întâmplări vechi, petrecute cu 5, 6, 7 sau 8 ani în urmă, revin tocmai acum în atenţia procurorilor de la DNA, ”coincidenţă, cu doar 2 luni înainte de alegeri”. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va discuta luni cererea DNA de începere a urmăririi penale a fostului ministru al turismului Elena Udrea pentru finanţarea campaniei din 2009. Votul în plen este programat marţi. Pe de altă parte, anunţă GÂNDUL, Udrea a susţinut, vineri, că este „maxim de ipocrizie” ca deputaţii să voteze marţi asupra cererii DNA de urmărire penală împotriva sa în condiţiile în care au ajuns în Parlament prin acelaşi mecanism de finanţare a campaniilor pentru care este acuzată în dosarul procurorilor. Udrea a susţinut că o nu există nicio campanie care să se fi finanţat altfel decât cu sponsorizări.

Senatorul Vasile Nistor, fost preşedinte executiv al ALDE, anunţă ruperea partidului lui Tăriceanu, prin trecerea a şapte filiale ALDE la grupul său de iniţiativă, Acţiunea pentru Parlament Curat 2016“. Hunedoara, Cluj, Sălaj, Sibiu, Ialomiţa, Brăila şi Neamţ sunt primele judeţe în care s-au înfiinţat organizaţii locale ale “grupului anticorupţie” din cadrul ALDE, anunţă ADEVĂRUL. Sute de membri ai Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor au aderat la Acţiunea pentru Parlament Curat 2016, susţinând public cele două solicitări ale grupului: introducerea criteriilor de integritate în partid şi organizarea unui congres extraordinar. „Dezvoltarea Acţiunii pentru Parlament Curat 2016 va continua şi în zilele următoare cu noi filiale care ne-au contactat pentru a se înscrie împreună cu membrii sau simpatizanţii din judeţ“, mai susţine Vasile Nistor.

Aceasta s-a întâmplat tocmai din cauza discursului preşedintelui Tăriceanu, asumat şi de noua sa echipă de adversari ai Justiţiei, pentru care ALDE a fost etichetat drept un «partid al penalilor», susţineNAŢIONAL. Acestea sunt motivele pentru care curentul reformator iniţiat de senatorul Nistor a căpătat tot mai multă susţinere în teritoriu, din partea celor care cred că ALDE trebuie să fie un partener al Justiţiei, nu să devină ultimul avanpost al penalilor din politică. Senatorul Nistor susţine revocarea lui Călin Popescu Tăriceanu de la şefia Senatului, în urma declaraţiilor pe tema Justiţiei. Senatorul ALDE Vasile Nistor, care deţinea şi funcţia de preşedinte executiv în ALDE, i-a cerut lui Călin Popescu Tăriceanu, demisia din funcţia de preşedinte al Senatului, pentru că este anchetat, el precizând că acesta ar trebui să îşi dea demisia şi din funcţia de senator.

De cealalată parte, preşedintele PNL, Alina Gorghiu, afirmă că responsabilitatea pentru abuzurile din justiţie, acuzate de şeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, revine PSD şi ALDE. „Spune un om politic de mare anvergură, astăzi, în România să se oprească DNA, să nu mai vină cu cereri deloc în Parlament. Să facem un moratoriu să spună aşa: lăsăm politicienii. De ce doar politicienii sunt deasupra legii? De mâine să nu mai plătească cetăţenii taxe şi impozite până se termină campania, să nu mai stea nimeni la cozi, să nu mai stăm la cozi la magazine, să ne apucăm să luăm direct de pe rafturi!”, a declarat, citată de JURNALUL NAŢIONAL, Alina Gorghiu.Ea a mai afirmat că „Domnul Tăriceanu care se bate cu pumnul în piept de un an, de când are o situaţie personală, că oamenii politici sunt prigoniţi, că nu este cazul să mai fie abuz faţă de parlamentari ALDE-PSD, acest domn Tăriceanu a fost şef al Senatului cu o majoritate reconfortantă, cu o majoritate care putea să schimbe tot ce dorea în ţara asta, cu un prim-ministru care era în acea majoritate, cu absolut orice fel de ingredient necesar eliminării acelor abuzuri”, a argumentat Gorghiu.sursa ziare .ro

Lasati un comentariu