Primăria Carei funcționează și fără Direcția de învățământ-sănătate. Angajații sunt în concediu fără plată

• publicat la: 12 October 2016
Primăria Carei funcționează și fără Direcția de învățământ-sănătate. Angajații sunt în concediu fără plată

O întreagă direcție din cadrul UAT Municipiul Carei a rămas fără angajați după aprobarea de către primar a plecării lor la muncă în alte țări prin acordarea de concedii fără salar pe perioadă determinată. Situația  nu a cauzat însă perturbări în desfășurarea activităților specifice acestei direcții fapt ce atestă că am plătit degeaba pentru un director și alți angajați. Este vorba despre Direcția de învățământ-sănătate din Primăria Carei.

Aprobarea modificării organigramei Primăriei Carei prin  infiinţarea  Direcţiei Sănătate-Învăţământ a fost votată de către consilierii UDMR in cadrul şedintei Consiliului Local din data de 1 Iunie 2011. Proiectul referitor la crearea acestei direcţii a fost introdus  cu câteva minute inaintea şedinţei, de primarul Kovacs Eugen. Motivul invocat a fost volumul mare de activităţi de la  Direcţia de Cultură  şi Învăţământ,condusă la acea dată de Bogdan Georgescu  deşi acesta a făcut faţă cu succes tuturor provocărilor.

Cerințele postului scos la concursul din data de 7 septembrie 2011 au cuprins printre  altele și cunoașterea limbii maghiare scris şi vorbit dar și experiență în 3 domenii, administrație publică, învățământ și sănătate publică.

https://www.buletindecarei.ro/2011/09/concurs-cu-dedicatie-la-primaria-carei.html

Varna Levente, membru  din cadrul formațiunii politice conduse de primarul Kovacs  a fost cel care a îndeplinit aceste cerințe la acea dată și venea din postura de consilier personal al fostului primar sătmărean Ileys Iuliu. Din data de 1 iulie 2016  este în concediu fără plată pe un an de zile și  lucrează în Ungaria, potrivit unor surse din primărie. Probabil în urma diminuării venitului său din primărie conform declarației sale de avere. Soția sa este angajată  la Spitalul Municipal Carei  iar în declarația din 2015 figura și cu un cabinet independent de psihologie.

O perioadă de timp a colaborat cu Direcția de învățământ și Erika Vălean, detașată de la Biblioteca  Municipală Carei iar în decembrie 2015 a fost organizat un concurs pentru postul de consilier, loc adjudecat de către  Fischer Botond.

https://www.buletindecarei.ro/2015/12/2-pe-un-loc-de-consilier-la-directia-de-invatamant-din-primarie.html

Din 16 august 2016, la nici un an de la angajare, acesta solicită un concediu fără salar pe o perioadă de 6 luni și pleacă la muncă în Anglia potrivit surselor din primăria Carei.

La ora actuală Direcția de învățământ sănătate din cadrul UAT Municipiul Carei este liberă de angajați. Din 16 august 2016. Fapt ce demonstrează că  există ,,viață și activitate,,   și fără  a se subvenționa o astfel de direcție cu  un Director și un angajat.

Anomaliile ca să nu spunem de-a dreptul haosul din primăria Carei sunt confirmate și de alte situații. Primăria Carei prin  Consiliul Local Carei  a scos  la concurs posturile de administrator al  firmei Pieţe Parcări  Srl  şi al firmei Cafeneaua Culturală Srl Carei în noimebrie 2014.

https://www.buletindecarei.ro/2014/11/noi-posturi-scoase-la-concurs-la-primaria-carei-studiile-superioare-nu-sunt-un-avantaj.html

Fără explicaţii oficiale şi publice, concursurile nu au mai avut loc.

SC Cafeneaua Culturală SRL , cu acţionar unic  Consiliul Local Carei are codul Unic de Identificare 33624418, J30 /626 /2014 şi a fost înregistrată   din data 25 Septembrie  2014, evident FĂRĂ ca STATUTUL să fie aprobat de unicul acţionar care este Consiliul Local Carei. aprobarea Statultului a avut loc după 6 luni conform procesului verbal al ședinței CL din data de 29 aprilie 2015.

Situaţie similară şi pentru SC Piete Parcări SRL Carei, care a fost înregistrată şi la Oficiul Registrului Comertului în 25  septembrie 2014 si la Judecătorie  cu data de  9 octombrie 2014, FĂRĂ a avea aprobat STATUTUL la acea dată.

https://www.buletindecarei.ro/2015/04/in-dispretul-legii-primaria-carei-vrea-aprobare-pentru-statut-la-6-luni-dupa-inregistrarea-unui-srl-al-cl.html

Pentru ca Bâlciul să fie complet, la ședința CL din data de 7 decembrie 2015, primarul semnează un proiect de hotărâre pentru SUSPENDAREA activităţii societăţii cu răspundere limitată „CAFENEAUA CULTURALĂ”, unde a apărut din neant ca asociat și Fundaţia Centrul de Promovare a Turismului Cultural Grof Karolyi alături de CL.

https://www.buletindecarei.ro/2015/12/sedinta-extraordinara-la-primarie-uite-srl-ul-nu-e-srl-ul.html

Lipsa de coerență la nivel de mangement din primăria Carei  duce la cheltuirea de bani publici fără discernământ. Sumele alocate pentru  salarii generoase la Direcția de învățământ  atâta amar de ani iar acum se dovedește că putem  funcționa și fără aceasta,  se puteau aloca foarte bine pentru schimbarea geamurilor piese de muzeu de la Școala ,,Vasile Lucaciu,,  sau Colegiul Tehnic Iuliu Maniu că tot vine vremea friguroasă și ploioasă.

Buletin de Carei

Atacurile  și denigrările la adresa Buletin de Carei şi a colaboratorilor  săi  sau  la adresa membrilor de familie  a administratorului Buletin de Carei nu reuşesc să ne intimideze!

Continuăm. Ce nu te omoară te întăreşte!

Ne propunem să semnalăm şi   să publicam în continuare toate situaţiile cu care se confruntă careienii, uneori de coşmar de-a dreptul. Incurajările careienilor  plătitori de taxe şi impozite, pentru care le mulţumim,  ne dau puterea de a merge mai departe!

Fiecare dintre cetăţenii acestui oraş are dreptul la condiţii decente de viaţă indiferent de pregătire, de  etnie, de condiţia socială. Cu toţii  contribuim la bugetul local şi de stat şi trebuie să fim conştienţi că avem şi drepturi  nu numai obligaţii !

 

comentarii

de Horia Mărieș la 12 October 2016 - 14:07

Breaking News: Dorin Cocoș să fie dat în judecată pentru încălcarea Legii nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe!
I-a furat rețeta primásului! Ca să nu fie executat de fisc, și-a trecut proprietățile pe numele unor apropiați.

Judecătorii de la Curtea Supremă l-au condamnat pe omul de afaceri Dorin Cocoș la 2 ani și 4 luni de închisoare în dosarul “Microsoft” și au dispus recupererea de la acesta a unui prejudiciu de 9 milioane de euro.

Numai că fostul soț al Elenei Udrea a fost precaut și și-a trecut proprietățile valoroase pe numele unor apropiați ceea ce face foarte dificilă operațiunea celor de la ANAF de recupera prejudiciul, potrivit libertatea.ro.

de Stela la 12 October 2016 - 22:01

primaria ar functiona mai bine fara jumatate din cei de acolo. Economia ar fi mai mare de 300 la suta daca ar dispare sugativele de bani publici !!!
cateva familii fac legea in primarie si noi le platim afacerile din darile pe care le dam la oras !!!
am avea un oras normal fara discriminarile promovate de primar.

de Ciolanidis la 13 October 2016 - 10:10

„Tatiţo, unde nu e moral, acolo e corupţie, şi o soţietate fără prinţipuri, va să zică că nu le are!”

de Pampon la 13 October 2016 - 10:53

ciolanidis tata da ceva atitudine pe adevaratelea e greu sa iei??stai in fotel si bati tastele…ceva de genu politicii boaseleor eu particip da nu ma bag….las ca scrie buletinu

de dandanache la 13 October 2016 - 14:53

” Cum iti spui, sa nu m-aleg, puicusorule, nu merdzea… Eu, familia mea, de la patuzsopt… lupta, lupta si da-i, si da-i si lupta… si eu ma-nteledzi tocmai acuma sa remai pe dinafara… fara coledzi!… si cat p-ati, neicusorule, sa nu m-aleg…
Ei, uite asa, cu meritele mele, conita, vezi! era cat p-ati, dar stii, cat p-ati… intreaba-ma, neicusorule, sa-ti spui: nu vrea Comitetul tentral si pate; zitea ca nu sunt marcant. Auzi, eu sa nu fiu marcant… Am avut noroc, mare noroc am avut. Sa vedeti. intr-o seara… tineva – nu spui tine… persoana insemnata… da becher – vine si zoaca la mine carti… si cand pleaca isi uita pardesiul la mine… A doua zi, voi sa-l imbrac… gandeam ca-i al meu… vaz ca nu-i al meu; il caut prin buzunare si dau… peste te te gandesti?”

de cavalerul teuton la 13 October 2016 - 15:13

ei vezi, ca taman aicea e buba….ramai mereu fara final dandanachel..pai se poate conasule?
nu-ti merdge pana la capat fluididzarea si de consecintza nici nominalidzarea..sau poate ceva frika, neicusor dragha…

Lasati un comentariu