Cine (nu) se teme de Avram Iancu?

• publicat la: 8 noiembrie 2016
Cine (nu) se teme de Avram Iancu?

Semnalările Buletin de Carei privind modul în care administrația locală înțelege să gestioneze problemele unui municipiu multietnic  au atras atenția prin gravitatea lor.  Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că din 2008 încoace avem și primar și viceprimar de la UDMR pentru că primarul președinte la UDMR Carei nu îl poate refuza pe viceprimarul care își dorește neapărat să ocupe această funcție.

http://www.buletindecarei.ro/2016/07/primarul-kovacs-de-la-uat-carei-sa-fie-clar-pana-lajos-vrea-sa-fie-vice-eu-nu-o-sa-spun-ca-nu-lucrez-cu-el.html

Acesta este modul de lucru din UAT Municipiul Carei. Priviți la proiectul de hotărâre aprobat în ședința din 29 mai 2015 , care prevede reabilitarea aleilor dinspre mormintele românești.

http://www.buletindecarei.ro/2015/06/la-initiativa-pnl-carei-se-asfalteaza-aleile-cimitirului-central.html

E vorba de doar 3.825 de euro, nu 39 de mii  alocate pentru 2 vestiare nefuncționale sau un gard plătit  cu 460 de euro metrul pătrat  și totuși se refuză reabilitarea acestor alei.

Pentru îndrăzneala de a scrie cu subiect și predicat despre modul discriminator în care sunt tranșate problemele în Primăria Carei  suntem vânați de către presa de casă a primarului, formată din cumetrii și consilieri personali. Sper ca de această dată să înțeleagă sensul cuvântului vânat.

E deranjant să scriem despre faptul că bustul lui Avram Iancu este batjocorit sau că este nereabilitat? Nu era mai simplu să se ia măsuri pentru a pedepsi vinovații care au pus coroanele uscate în vârful bustului sau să se aloce fonduri pentru reabilitare?  Buletin de Carei nu ar mai fi avut subiect de presă pe această temă. Toți am fi avut o viață mai liniștită și am fi avut timp să ne ocupăm mai mult de familiile noastre, de evenimentele culturale….

Să fi fost cineva deranjat de manifestările de la comemorarea lui Avram Iancu de la Carei?

http://www.buletindecarei.ro/2015/09/la-comemorarea-lui-avram-iancu-careiul-a-devenit-capitala-motilor-de-campie.html

http://www.buletindecarei.ro/2014/09/duhul-lui-iancu-a-fost-prezent-la-comemorarea-sa-de-la-carei.html

Cine (nu) se teme de Avram Iancu?

http://www.napocanews.ro/2016/11/cine-nu-se-teme-de-avram-iancu.html

Un articol semnat de    Mariana Cristescu  care îndeamnă la reflecție.

Deși primarul Kovacs și-a dorit un oraș liniștit și a promovat intens acest slogan în campanie iată că faptele din cotidian îl contrazic. Ne vreți din nou iobagi supuși? Sau vreți să ne abateți atenția de la modul de cheltuire al banului public din primărie și jucați cartea incitării la neînțelegere între etnii? O bună înțelegere etnică ar crea o comunitate puternică și necontrolabilă? Considerați domnule primar că este corect și sănătos să avem doar clase de profesională cu predare în limba maghiară pentru  pregătire de ospătari și vânzători în mun.Carei ?

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu