Dacian Cioloș este candidatul PNL pentru prim-ministru iar Platforma #Romania100 devine parte din programul PNL

• publicat la: 7 noiembrie 2016
Dacian Cioloș este candidatul PNL pentru prim-ministru iar  Platforma #Romania100 devine parte din programul PNL

Delegația PNL Satu Mare a votat, miercuri seară, alături de toți membrii Comitetului Național Executiv al PNL, propunerea ca Dacian Cioloș, premierul în funcție și independent, să devină candidatul oficial al partidului pentru încă un mandat de prim ministru, după alegerile din decembrie 2016.

De asemenea, platforma #România100 lansată de premier, având ca repere principii de integritate și competență în guvernarea țării, a fost inclusă și asumată în totalite în Programul PNL, care va fi lansat în forma completată după marele miting PNL de duminică, 6 noiembrie, de la București.

Președintele PNL Satu Mare, Ionuț Rus, a condus delegația județului la București, din care au mai făcut parte și candidații partidului la alegerile parlamentare: deputatul Romeo Nicoară, avocata Emilia Enătescu și viceprimarul mun. Satu Mare, Adrian Albu. Ionuț Rus a declarat că: “Toate analizele și sondajele arată o susținere consistentă a jumătate din electorat pentru premierul Cioloș. Mai mult decât atât, el are cea mai puternică susținere din partea publicului PNL și a acelui public care până azi nu era hotărât pe o formula politică. Suntem siguri că împreună cu votanții nostri și premierul Cioloș vom forma o alianță puternică care va conduce România spre schimbarea dorită”.

Romeo Nicoară, deputat, candidat pentru o un nou mandat și unul din specialiștii în administrație publică din Parlament a spus despre integrarea Platformei #România100 în Programul partidului că: “Este dovada cea mai limpede că PNL știe care este drumul schimbării spre integritate și competență. Vrem o guvernare pentru cetățeni, de bun simț, nu pentru membri de partid, fără corupție. Am făcut un efort pozitiv de a ne schimba, de a înnoi și împrospăta Parlamentul, iar azi, pe lângă măsurile propuse de PNL, am asumat și o listă fermă de principii în ton cu ce au cerut românii după #Colectiv”.

Un fost antreprenor de succes, dar și actualul vice-primar al municipiului Satu Mare, Adrian Albu, a identificat una din prioritățile majore ale României, incluse în programul de guvernare al PNL: “Capitalul Privat Românesc are nevoie de susținere. Până acum a fost prioritar marele capital, iar segmentul mediu și mic a fost neglijat. Acesta din urmă reprezintă preocuparea fundamentală a programului PNL. Întregul efort investițional va genera antrenarea capitalului privat românesc. Proiectul de dezvoltare al României propus de PNL va asigura investiția a încă 24 miliarde euro în economia României în următorii 4 ani”.

PNL și-a respectat și obiectivul de a promova nu doar oameni noi, ci obligatoriu, în toată țara, femei și bărbați în cote echitabile pe listele de candidați. Doamna Emilia Enătescu, avocată și președintă a femeilor liberale, candidează pentru Camera Deputaților. Ea a explicat obiectivele pe care PNL le dorește alături de premierul Cioloș: “O dezvoltare corectă și modernă a educației și sistemului sanitar. Sunt coloana vertebrală a națiunii și nu le putem lăsa să se erodeze. Politica trebuie scoasă din școli și spitale în orice formă. Educația trebuie să fie despre elevi, nu despre directori politici. Sănătatea trebuie scoasă din brațele corupției și batjocurei. PNL are în plan 8 spitale regionale , investiții în sistemul sanitar precum și soluții pentru păstarea medicilor buni în țară”.

O delegație de 250 de persoane  a fost prezentă  din partea PNL Satu Mare, duminică, la București, pentru a lansa oficial campania națională a partidului pentru alegerile din 11 decembrie 2016 și pentru un mandat de 4 ani pentru premierul Dacian Cioloș.

comunicat PNL

Lasati un comentariu