Demolare și înstrăinare! Cuvintele de ordine ale administrației careiene

• publicat la: 24 noiembrie 2016
Demolare și înstrăinare! Cuvintele de ordine ale administrației careiene

Omul gospodar este omul care construieşte şi păstrează ceea ce are prin întreţinere  continuă. Omul gospodar are grijă de averea sa şi nu  cheltuie haotic bruma de avere pe care o are. Tot omul gospodar  tratează în mod egal toţi membrii familiei sale . Nu  în ultimul rând omul gospodar are o casă a lui , proprietate personală şi nu stă  în ale altora…,,Carul,,  din pilde este înlocuit în societatea actuală de maşină iar omul cel mai gospodar  din oraş dă exemplu prin modul de dobândire a tuturor bunurilor sale şi nu prin metodele de mascare a acestora.

Cum  am putea însă caracteriza o persoană care oficial  are rol de prim gospodar dar prin acţiunile sale demostrează contrariul, reprezentând  doar o parte a intereselor  celor  din gospodăria sa?

Primele fonduri alocate nou înfiinţatei Fundaţii de promovare a turismului local au fost alocate pentru achiziţionarea unui autorturism Renault  Fluence pentru utilizarea exclusivă a sa de către primarul Kovacs.

Aici sunt o parte din banii careienilor.

http://www.buletindecarei.ro/2012/12/fundatia-grof-karoly-vrea-un-renault-masina-de-vot-udmr-aproba.html

 

Folosindu-se de statutul său de primar cheltuie banii careienilor după bunul său plac că doar are majoritatea în consiliul local prin colegii  cărora le este preşedinte la UDMR.

În timp ce clădirile  ,,dragi lui,,   sunt atent  îngrijite şi reabilitate când este cazul, celelalte sunt lăsate de izbelişte  până la ruinarea lor pentru a fi propuse apoi spre demolare.

Caz concret, şcoala din Ianculeşti iar în curând Căminul Cultural Ianculeşti  care dacă nu se intervine pentru renovarea sa va avea aceiaşi soartă.

Aşa arată şcoala din Ianculeşti asupra căreia nu s-a intervenit atunci când a apărut o spărtură în acoperiş.

Clădirea nu este întăbulată la ora actuală dar se propune demolarea ei. De peste 8 ani de zile administraţia Kovacs  nu a intervenit pentru remedierea situaţiei sau pentru  ca această clădirea să fie oficial înregistrată în acte pentru a se putea accesa fonduri nerambursabile. Numeroasele solicitări ale fostului delegat sătesc Chiorean au dus doar la schimbarea sa forţată din funţie şi nicidecum la remedierea stării degradante a clădirii unde altădată învăţau şi 165 de copii din sat.

În şedinţa CL din 32 octombrie  a fost propusă demolarea ei .

http://www.buletindecarei.ro/2016/11/demolarea-scolii-din-ianculesti-satul-de-moti-ce-apartine-de-uat-municipiul-carei.html

Explicaţiile oferite pentru a motiva decizia demolării clădirii şcolii din satul Ianculeşti nu coincide cu cea oferită pentru a motiva reabilitarea unei clădiri vechi de 200 de ani ca sediu al primăriei unde sumele alocate doar până acum,înainte de finalizare, ar fi permis construirea unei clădiri noi care să cuprindă toate serviciile şi să nu mai fie nevoie ca să se trimită Sala de Căsătorii la Centrul Social.

Aşa arată celelalte feţe ale primăriei Carei care nu au front la stradă. Găsiţi şi suma cheltuită pentru 1 mp.

Deci  ,,pentru unii mumă iar pentru alţii ciumă,,  spune o vorbă din popor.

În timp ce pentru asociaţiile şi cultele apropiate primarului se accesează fel şi fel de proiecte care să aducă bunăstare acestora , pentru Căminul Cultural din Ianculeşti nu s-a mişcat un deget  în vederea reabilitării acestuia.

http://www.buletindecarei.ro/2016/11/ajunge-cu-bataia-de-joc-reabilitati-caminul-cultural-ianculesti-ce-apartine-de-uat-municipiul-carei.html

Distrus a fost şi parcul din vecinătatea Căminului Cultural, parc amenajat de către profesorul Mihai Bertieanu împreună cu sătenii. Terenul a fost concesionat unei persoane din sat  în vederea construirii unei case de locuit…Ioan Oneţ fost asociat al primarului Kovacs la firma de mobilă Castex srl şi a fost şi delegat sătesc.

La ora actuală sătenii nu au un spaţiu unde să poată desfăşura activităţi cultural artistice sau evenimente de alt gen.

Cu titul alta e situaţia clădirii unde îşi desfăşoară activitatea formaţiunea al cărei preşedinte este primarul Kovacs. Aceasta a fost reabilitată în perioada în care se efectuau la Castel lucrările de reparaţii. Suma cheltuită pentru reabilitarea acestei clădiri depăşeşte 220.000 lei.

http://www.buletindecarei.ro/2016/11/buletin-de-carei-deranjeaza-prin-dezvaluirile-documentate-unde-se-scurg-banii-careienilor.html

Am scris despre intenţia de DEMOLARE  a bustului lui Avram Iancu din centrul Careiului şi am cerut  să fim combătuţi documentat.

http://www.buletindecarei.ro/2016/11/bustul-lui-avram-iancu-din-carei-este-propus-spre-demolare.html

Încă nu a venit nimeni care să demonstreze că cele afirmate de noi sunt minciuni. Modernizarea zonei în care este amplasat bustul lui Avram Iancu vine după ce  aici au început să aibă loc tot mai ample evenimente de comemorare a acestuia în luna septembrie a fiecărui an. Primăria  a trecut chiar la dezmembrarea parcelei de teren din domeniul public dar nu a iniţiat niciun proiect pentru protejarea şi renovarea Căminului Cultural al moţilor de Ianculeşti sau a  clădirii şcolii.

Nu am uitat nici de Baia Comunală, o clădire reprezentativă pentru Carei, cedată de administraţia careiană în contul datoriilor către o societate furnizoare de gaz.

http://www.buletindecarei.ro/2016/03/baia-comunala-carei-o-cladire-cedata-in-contul-datoriilor.html

Clădirea a ajuns o ruină deşi ar fi putut  reprezenta un punct de atracţie  mai ales dacă se punea în folosinţă bazinul interior. Dar cine din primărie  să fie interesat de acest aspect mai ales dacă nu serveşte unui interes personal?

La începutul aceste săptămâni, o delegaţie din actuala administraţie, condusă chiar de viceprimarul Keizer a făcut o vizită la blocul social din spatele primăriei Carei.

Locul este de-a  dreptul pestilenţial după ce aici au fost cazate persoane pe criterii numai de cei doi primari cunoscute. Clădirea a fost un internat şcolar în perioada în care Grupul Şcolar Agro Simion Bărnuţiu funcţiona în clădirea Liceului romano catolic de azi. Totul era bine pus la punct şi întreţinut. Acum  a ajuns să arate ca în imagine.

În discuţiile purtate cu unii locatari , delegaţia de la UAT Municipiul Carei a emis ipoteza demolării  acestei clădiri.     Să fie de vină terenul din vecinătate scos la licitaţie?

Concluzia care se desprinde fără  drept de tăgadă este că administraţia careiană lasă pradă degradării naturale acele obiective pe care le doreşte a le demola. La fel a procedat şi în cazul rondurilor de trandafiri de pe  Bdul 25 octombrie iar acum procedează la fel şi cu clădirile pe care le vrea dispărute.

 

 Buletin de Carei

 

comentarii

de Dorin la 24 noiembrie 2016 - 16:12

Lucru acasă!
Tocmai ai făcut o mare descoperire! Un sistem deschizător de drumuri! Faci bani simplu și repede! Începi repede și ușor! Aici ai o echipă senzațională! Îți oferim seriozitate și încredere! Nu ai nicio obligație! Pentru detalii, intră acum pe site-ul: bit.ly/2970T6o

de Horia Mărieș la 24 noiembrie 2016 - 16:29

@Dorin

Programul Acces Rapid este o altă excrocherie numai bună pentru păcălirea naivilor?
Cine este de fapt „Compania”?
Sunteți cam secretoși, vă cam ascundeți exact ca elefantul cu ochii roșii în cireș.
Sau mi se pare mie?

Mostră: „Articolul 15 Câștigurile exemplificate în sistemul care vă oferă Programul Acces Rapid variază în funcție de efortul fiecărui Utilizator al Programului Acces Rapid și nu reprezintă o sumă tipică sau medie, ci doar opinia Companiei cu privire la câștigurile potențiale, estimări despre ceea ce consideră Compania că ați putea câștiga. Compania nu garantează nimănui câștigurile exemplificate în sistemul care vă oferă Programul Acces Rapid. Modalitatea de câștig explicată în sistemul care vă oferă Programul Acces Rapid reprezintă o afacere, iar succesul în această afacere se obține prin disciplină și muncă și, în același timp, depinde de foarte mulți alți factori. Noi suntem o companie care dezvoltă un produs (”product-driven company”), apoi caută o nișă de piață, spre deosebire de dezvoltarea unui produs pe baza nevoilor determinate de piață.”

de Horia Mărieș la 24 noiembrie 2016 - 16:42

@Dorin

Programul Acces Rapid aduce de departe cu Dubai Lifestyle.
Sau este aceași Mărie cu altă pălărie?

http://financelife.co/news/work-at-home-mom-success-story/

de careian la 24 noiembrie 2016 - 17:54

daca nu vine DNA SI LA CAREI asta demoleaza tot orasul numai ca sa prinda de la constructori atentia de bani

Lasati un comentariu