Kovacs Eugen: ,,instituţiile trebuie să mai şi muncească nu să ne ocupăm cu colindatul,,

• publicat la: 25 November 2016
Kovacs Eugen: ,,instituţiile trebuie să mai şi muncească nu să  ne ocupăm cu colindatul,,

Vineri 25 noiembrie 2016 de la ora 11,00  aleşii locali au participat la o   şedinţă de Consiliu Local. În debutul şedinţei, primarul Kovacs a scos de pe odinea de zi punctul 8 şi a introdus un proiect pentru alocarea a 20 mii lei pentru focurile de articifii din noaptea de Revelion.

La supunerea la vot a Proceselor Verbale  ale şedinţelor din data de 31 octombrie 2016 şi 17 noiembrie a reieşit că nu toţi consilierii aveau în mapa de lucru PV din 17 noiembrie.

Tot în debutul şedinţei, consilierul Ciută a dezvăluit faptul că a devenit deja o regulă din partea Comisiei   Juridice din care face parte ca să fie anunţat doar înainte cu o oră de  perioada în care se derulează  şedinţa de comisie.

La proiectul de rectificare bugetară supus dezbaterii consilierilor doar Lavinia Szulak de la ALDE şi Ilie Ciută de la PNL au  semnalat aspecte cuprinse în materialele puse la dispoziţia lor de către executivul careian.

Astfel, consilierul Ciută a remarcat consecvenţa admin istraţiei Kovacs de a cheltui tot ceea ce se adună din taxe şi impozite   concluzionând mai în glumă mai în serios că  …,, nu pot careienii plăti taxe şi impozite cât pot cheltui cei din primăria Carei,,

Vizibil deranjat, primarul Kovacs  nu poate să îl combată concret cu nici o informaţie oficială ci doar cu  ,,şlagărul ,,  său uzat  de atâta consum….,,dezinformaţi,,  omiţând să ia în considerare că intervenţia liberalului se baza tocmai pe materialele oferite  tuturor consilierilor în mapa de lucru.

Motivaţia potrivit căreia rectificarea are loc datorită întârzierii Guvernului  la plata indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap  nu este susţinută nici măcar de documentele oficiale semnate şi parafate de  şefi de srvicii din  UAT Municipiul Carei.

Lavinia Szulak, consilier ALDE  este de părere că ar fi necesară o mai bună specificare a ceea ce înseamnă cheltuieli cu bunuri şi servicii pentru a putea aprecia mai bine pe ce anume se cheltuie banii.

Secretarul juridic prezent la şedinţă, de fapt secretarele, au fost înştiinţate de  liderul UDMR că nu participă la acest vot fără a specifica motivul. Proiectul a fost votat în final de către toţi cei prezenţi nu înainte de specificarea consilierului Ciută …,,votez acest proiect numai pentru a se putea aloca celor cu  dizabilităţi sumele necesare,,.

În ce priverşte nivelul taxelor şi impozitelor pe anul 2017, acestea se vor menţine la nivelul anului 2016.

A fost aprobată alocarea sumei de 65.784 lei pentru iluminatul ornamental cu ocazia sărbătorilor de iarnă, ocazie cu care a fost fpcut public faptul că în acest an Bradul de Crăciun va fi maplasat în parc, în faţa manejului. vor fi aduse aici şi 6 căsuţe de la Muzeul Judeţean  pentru perioada premergătoare Crăciunului. Pentru copii d ela grădiniţe care vor dori să aibă program va fi posibilă intrarea în incinta Manejului a specificat primarul Kovacs.

Un  alt proiect de hptărâre aprobat de consilierii careieni a fost cel care specifica alocarea sumei de 35 mii lei pentru pachete de Crăciun oferite elevilor din clasele 0-4 , d ela creşe şi grădiniţe şi pentru cei din casele de tip familial sau pentru persoane cu handicap fizic şi mental.

Urmare a referatului de specialitate în care au fost specificate aceste categorii de beneficiari ai pachetelor de Crăciun, consilierul Ciută a dorit să afle de ce  tradiţionalii colindători de la primăria Carei  nu se regăsesc în această înşiruire.

,,An de an veneau cete de colindători atât la primărie cât şi la ultima şedinţă a Consilului local. Să înţeleg că nici la noi nu vor mai veni în acest an?,, a fost întreabrea adresată de consilierul Ilie Ciută.

Luat pe nepregătite, primarul Kovacs a răspuns instantan eu că ….Angela ( secretara sa- n.r.)  cred că a prevăzut ceva…dar instituţiile trebuie să mai şi muncească nu să  ne ocupăm cu colindatul…,,

Cu alte cuvinte, nici la primăria Carei cetele tradiţinale de colindători nu sunt  bine văzute de administraţia Kovacs care  în această situaţie pune preţ pe  activitatea la locul de muncă.

Buletin de Carei

 

 

 

comentarii

de urziceniul la 25 November 2016 - 13:52

aveti grija sa nu munciti la primarie mai mult ca la urziceni la noi cand veniti la ferma… pentru reformati ati dat cati bani vor pentru ziua pensionarului si pentru tot felul de activitati dar cand auziti de romani va apuca tremuriciu domnule primar? va plac numai banii lor nu si colinzile?

de raluca la 25 November 2016 - 22:17

rusine sa va fie domnule primar! ati primit si voturi de la romani ca sa ajungeti primar asa ca respectati si romanii macar de fatada!
stiti oare ce este aia rusine sau ati uitat deja limba romana?

de emil la 26 November 2016 - 09:35

“institutiile trebuie sa mai si munceasca” tocmai de sarbatori, ca pana la sarbatori au muncit de s-au rupt! Simptomatic este faptul ca rmdiszno din judetul Satu Mare are brusc alergie la colindat! Cine d ela cine s-a “molipsit”? Kereskennyi de la Kovacs sau Kovax de la Kereskedelemi?

de realistul la 27 November 2016 - 16:40

Domule Primar, d-tra pretindeti ca sunteti credincios? Nu va e frica de D-zeu sa refuzati colindatorii?Daca la SM( aliatii d-tra de partid )au hotarat acest lucru,la fel trebuie sa ganditi si aici la Carei? RUSINE !!!!!!!! Dar nici un colindator sa nu calce pragul primariei daca nu sunt binu veniti ………..

Lasati un comentariu