Kovács Péter, UDMR: PSD va colabora cu noi dacă va avea nevoie de voturi pentru o majoritate solidă

• publicat la: 2 noiembrie 2016
Kovács Péter, UDMR: PSD va colabora cu noi dacă va avea nevoie de voturi pentru o majoritate solidă

Președintele executiv al UDMR, Kovács Péter, susține că PSD va colabora cu formațiunea pe care o reprezintă, în cazul în care nu va întruni majoritatea de voturi, după alegerile parlamentare din 11 decembrie, potrivit News.ro.

„Pentru noi, problema guvernării se discută după 11 decembrie. Am spus clar din august, când am început pregătirile pentru campanie, că nu ne interesează ce se va întâmpla după 11 decembrie decât în data de 12 decembrie. Acum ne concentrăm să avem o reprezentare puternică şi proporţională în Parlament. În România am mai avut un preşedinte de partid care a pus mâna pe Biblie, a spus că nu va guverna cu UDMR şi după câteva luni am avut împreună cu dânsul o guvernare fructuoasa”, a declarat președintele executiv al UDMR, pentru News.ro.

Integral pe România Liberă

comentarii

de sorin-iulian florut la 2 noiembrie 2016 - 18:30

Da, fructuoasă, că a tăiat salariile, a redus din pensii și a închis spitale, iar cultura s-a ales cu un veterinar atât de ”tehnocrat” încât a pompat cea mai mare parte din banii ministerului către monumente ale unor iluștri anonimi, al căror unic merit era că ….. au vrut Ungaria mare!

de Horia Mărieș la 3 noiembrie 2016 - 12:13

Mie îmi plac snoavele cu pălincă (sau horincă), sau cu pálinka, deși o beau foarte rar, fiindcă sunt ardelean.
Cu atât mai mult îmi plac povestioarele cu horincă și cu gagicuțe tinerele, unele chiar frumușele.

Dacă istorioarele se petrec și în orașul meu natal (Carei), sau în județul meu natal (Satu Mare), atunci sunt căzut total pe spate de plăcere. Așa stau lucrurile și cu acest dosar de politician(ă) PSD-ist(ă) din Satu Mare. Abia aștept să o văd pe gagicuța asta deputat in Parlamentul României, să văd ce-i poate pielicica. Am mai spus-o, dar mă repet: mai bine bombe sexy în Parlament, decât muieruște proaste. Totul este ca fufele respective să nu fie bombe sexy foarte proaste!

http://youtu.be/JH_J252HvzU

de Horia Mărieș la 3 noiembrie 2016 - 13:21

Jenantă chestie la ALDE ăia, cumnații aflați pe lista de deputați propusă de Tăriceanu, aliatul PSDistului condamnat deja Dragnea. După câte imi aduc eu aminte, tanti Brighi era chiar amanteza lui Ștef. Dar să nu spuneți și la alții și mai ales să nu spuneți că știți de la mine.

http://www.informatia-zilei.ro/sm/dna-perchezitii-la-stef-brigy-papici-si-tv1-satu-mare/#more-256744

3 noiembrie 2016 , Nr. 1338/VIII/3, COMUNICAT D.N.A.

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2008-2016.

În cursul zilei de 03 noiembrie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 17 locații situate în municipiul București și județul Satu Mare, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE D.N.A.

O să revenim.

de Horia Mărieș la 5 noiembrie 2016 - 06:32

„MI TÖRTÉNIK ITT?” Forás: MTI

„Novák” Csaba Zoltán, az RMDSZ Maros megyei szenátorjelöltje szerint a marosvásárhelyi katolikus gimnázium ügyében indított eljárás a magyar közösség identitásának, megmaradásnak alapjait rengeti meg”

Hivatalos válasz:

4 noiembrie 2016, Nr. 1342/VIII/3, COMUNICAT D.N.A.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 3 noiembrie 2016, a inculpatului

SOMEŞAN ŞTEFAN, inspector şcolar general al Inspectoratul Școlar Județean (I.S.J.) Mureș, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:

– abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul (2 fapte din care una în formă continuată)
– uzurparea funcţiei (2 fapte).

Inculpatul Someşan Ştefan urmează să fie prezentat la data de 4 noiembrie 2016, Tribunalului Mureș, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 3 noiembrie 2016, față de inculpatul

TAMASI ZSOLT – JOZSEF, director al Liceului Teologic Romano–Catolic, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 29 iulie 2014, Consiliul local al municipiului Tîrgu Mureş, printr-o hotărâre, a dispus:
– aprobarea alocării sumei de 1.500.000 lei, pentru întreţinerea şi renovarea imobilului în care funcţionează Colegiul Naţional Unirea sub condiţia propunerii de înfiinţare a liceului cu profil teologic romano – catolic.
De menţionat că imobilul în care funcţionează Liceul Unirea fusese retrocedat în anul 2004 Arhiepiscopiei Romano Catolice Alba Iulia, deoarece imobilul a aparţinut cultelor religioase.
Hotărârea Consiliului local al municipiului Tîrgu Mureş a fost prezentată Inspectoratului Școlar Județean (I.S.J.) Mureș, în şedinţa Consiliului de administraţie din data de 19 august 2014, când Someşan Ştefan, a subliniat că:
– Ministerul Educaţiei Naţionale a fost informat cu privire la conţinutul Hotărârii Consiliului Local Tîrgu Mureş;
– Ministrul Educaţiei Naţionale a dat aprobare pentru înfiinţarea unei unităţi de învăţământ liceal;
În contextul celor prezentate de către Someşan Ştefan, Consiliul de administraţie al I.S.J. Mureş a votat în unanimitate acordarea Avizului conform pentru înfiinţarea Liceului Teoretic Romano – Catolic.
În realitate, Ministerul Educaţiei Naţionale nu dăduse curs, sub nicio formă, solicitării de înființare a acelei unități de învățământ, dar cu toate acestea, la data de 12 septembrie 2014, inculpatul Someşan Ştefan, în calitate de inspector şcolar general al Inspectoratul Școlar Județean Mureș, cu încălcarea prevederilor legale, a emis o decizie prin care a dispus ca:
– începând cu anul şcolar 2014-2015, să se înfiinţeze o nouă unitate de învăţământ, cu personalitate juridică, respectiv, Liceul Teologic Romano-Catolic,
– drepturile şi obligaţiile privind autorizarea de funcţionare provizorie/ acreditarea, personalul angajat, respectiv, didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, se transferă parţial unităţii de învăţământ de stat cu personalitate juridică, respectiv la Liceul Teologic Romano–Catolic.
În aceeași zi, inculpatul Someşan Ştefan a emis o altă decizie prin care începând cu data de 15 septembrie 2014, l-a numit în funcția de director al Liceului Teoretic Romano-Catolic pe inculpatul Tamasi Zsolt-Jozsef.
În continuare, la data de 16 septembrie 2014, Consiliul Local al municipiului Tîrgu Mureş a emis o hotărâre din care rezulta că înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic va intra în vigoare sub condiţia prezentării din partea I.S.J. Mureş a actului de înfiinţare a acestuia.
Deoarece prevederile Consiliului Local Tîrgu Mureș nu puteau fi respectate, inculpatul Someşan Ştefan, a revenit asupra celor două decizii şi, la data de 27 noiembrie 2014, a emis o alta prin care a amânat termenul prevăzut pentru înfiinţarea Liceului Romano – Catolic, precum și numirea directorului acestui liceu.
Ulterior, la data de 26 ianuarie 2015, ISJ Tîrgu Mureș a transmis Primăriei avizul conform privind reţeaua şcolară pentru unităţile de învăţământ preuniversitar din Municipiul Tîrgu Mureş, pentru anul şcolar 2015-2016, emis de inculpatul Someşan Ştefan în care, la poziţia 3 din tabel, a fost cuprins Liceul Teologic Romano-Catolic.
Consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş nu trebuia să acorde Avizul conform pentru Liceul Teologic Romano-Catolic, în condiţiile în care nu s-au făcut precizări referitoare la modul de înfiinţare a acestuia, la numărul de elevi, la profilul şi la structura unităţii de învăţământ nou înfiinţată prin divizare.

În acest context, la data de 31 august 2015, inculpatul Someşan Ştefan deşi, potrivit normelor legale, nu deţine prerogative care să vizeze înfiinţarea unor unităţi de învăţământ preuniversitar şi nici prerogative pe linia autorizării provizorii de funcţionare ori acreditării unor astfel de unităţi de învăţământ a dispus:
– înfiinţarea Liceului Teologic Romano–Catolic,
– transferarea unor clase de la Colegiul Naţional „Unirea” la acest nou liceu,
– transferarea autorizării de funcţionare provizorie/acreditarea acordate de M.E.N.C.S. către unitatea şcolară nou înfiinţată.
Astfel, inculpații Someşan Ştefan și Tamasi Zsolt – Jozsef, în calitățile menționate mai sus, pentru anii şcolari 2015 – 2016 şi respectiv 2016 – 2017, cu încălcarea dispoziţiilor legale, au permis și permit în continuare cu bună știință funcţionarea Liceului Teologic Romano–Catolic Tîrgu Mureş, cunoscând că această unitate de învăţământ nu a fost autorizată.
Astfel, inculpaţii, au vătămat interesele legitime ale unităţilor şcolare şi ale celor 328 elevi, care, în tot anul şcolar 2015 – 2016, au funcţionat în cele 12 clase, fără a exista vreo autorizare provizorie de funcţionare sau acreditare, aşa încât, cursurile şcolare pe care le-au urmat nu erau recunoscute.
De altfel, constatând nerespectarea prevederilor legale în materie de înfiinţare a unei noi unităţi de învăţământ în judeţul Mureş, Instituţia Prefectului judeţului Mureş a atacat în instanţă, în contencios administrativ Hotărârea consiliului local nr. 271 din 16 septembrie 2014, ce prevedea înființarea acestei noi unități.
La data de 13 martie 2015, (dosar nr. 3955/102/2014) Tribunalul Mureş a dispus anularea Hotărârii sus menţionate, această măsură fiind menţinută şi de Curtea de Apel Tîrgu Mureş la data de 3 februarie 2016.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Tamasi Zsolt – Jozsef, trebuie să respecte următoarele obligații:
– să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat,
– să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș și organul de poliție desemnat cu supravegherea cu privire la schimbarea locuinței,
– să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea lor conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat,
– să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș,
– să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar,
– să nu exercite profesia în exercitarea căreia a săvârșit fapta și să nu intre în incinta Liceului Teologic Romano–Catolic,
– să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

Inculpatului Tamasi Zsolt – Jozsef i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpaților li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE D.N.A.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tribunalul Mureș

Nr. unic (nr. format vechi) : 2354/102/2016
Data inregistrarii 04.11.2016
Data ultimei modificari: 04.11.2016
Sectie: Secţia Penală
Materie: Penal
Obiect: luarea măsurii arestării preventive propusă de DNA/DIICOT (art.223 NCPP)
Stadiu procesual: Fond

Părţi
Nume Calitate parte
SOMEŞAN ŞTEFAN Inculpat

Şedinţe:
04.11.2016
Ora estimata: 12:00
Complet: CDL 3 (IL)
Tip solutie: respinge cererea
Solutia pe scurt: În baza art. 227 alin. 1 Cod procedură penală, respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA – Serviciul Teritorial Tg. Mureş în dosarul nr. 174/P/2015 avînd ca obiect arestarea preventivă a inculpatului SOMEŞAN ŞTEFAN. În baza art. 227 alin.2 Cod procedură penală, coroborat cu art. 218 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală, dispune fată de inculpatul SOMEŞAN ŞTEFAN cercetat în dosarul nr. 174/P/2015 al parchetului amintit, pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu – 2 infracţiuni, prevăzute şi pedepsite fiecare de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 297 alin. 1 Cod penal şi de uzurparea funcţiei – 2 infracţiuni, prevăzute şi pedepsite fiecare de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 300 Cod penal, prevăzută şi pedepsită de art. 374 alin. 1 şi 2 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de azi, 4 noiembrie 2016 şi până la data de 3 decembrie 2016 inclusiv; respinge cererea inculpatului de luare a măsurii controlului judiciar. În baza art. 221 alin.1 Cod procedură penală, dispune ca inculpatul SOMEŞAN ŞTEFAN să nu părăsească, pe durata mai sus menţionată, de 30 de zile, imobilul în care locuieşte, fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mureş sau a procurorului din cadrul Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA- Serviciul Teritorial Tg. Mureş, în faţa căruia se află cauza. În baza art.221 alin.2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul SOMEŞAN ŞTEFAN va respecta următoarele obligaţii: – să se prezinte în faţa organului de urmărire penală (procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA – Serviciul Teritorial Tg. Mureş sau la organele de cercetare penală) ori de câte ori este chemat; – să nu comunice cu suspecţii TAMASI ZSOLT-JOZSEF, ILLES ILDIKO, RAŢĂ NADIA-DINUCA, FERENCZI MARGIT-GYONGYI, BLAGA ADRIANA, LUCA IULIA-ELISABETA, MUREŞAN LAVINIA-MIRELA, FEJES REKA, DAVIDOV DARIA, CORNEANU MARIELA-MARIANA şi RUŢĂ GABRIELA-FLORINA. În baza art. 221 alin. 4 din Codul de procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art. 221 alin. 8 din Codul de procedură penală, raportat la art. 125 şi art. 128 din Legea nr. 254/2013, desemnează IPJ Mureş – Serviciul de Investigaţii Criminale – Biroul de Supravegheri Judiciare, ca organ însărcinat cu respectarea de către inculpat a obligaţiilor impuse prin prezenta încheiere. În baza art.221 alin.8 Cod procedură penală, dispune comunicarea prezentei încheieri în copie, inculpatului, IPJ Mureş – Serviciul de Investigaţii Criminale – Biroul de Supravegheri Judiciare, Serviciului Public Comunitar de Evidenţa Persoanelor Mureş şi organelor de frontieră. Constată că ordonanţa de reţinere din data de 3 noiembrie 2016, orele 14,00 dată în dosarul nr. 174/P/2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA – Servicul Teritorial Tg. Mureş, a expirat, inculpatul fiind pus în libertate. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu din data de 4 noiembrie 2016, orele 19,15.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 121/2016 04.11.2016

de Horia Mărieș la 5 noiembrie 2016 - 07:37

* A „terroristaügy” igazi tétje * – Forás: Székelyhon, Rédai Attila | 2016.05.27.

„A Székelyhon portál szerint a kézdivásárhelyi merényletkísérlettel vádolt Beke István és az erre való felbujtással vádolt Szőcs Zoltán elleni vádirat az egész székelyföldi autonómiamozgalmat bűncselekményként próbálja bemutatni.”

„A kézdivásárhelyi „terroristaügy” pere úgy tűnik, túlmutat majd Bekééken és szervezetükön: az igazi tét a székelyföldi autonómiamozgalom inkriminálása lehet.”

Hivatalos fórás:

Curtea de Apel București

Nr. unic (nr. format vechi) : 3542/2/2016/a5
Data inregistrarii 04.11.2016
Data ultimei modificari: 05.11.2016
Sectie: Secţia a II-a penală
Materie: Penal
Obiect: verificare măsuri preventive (art.208 NCPP)
Stadiu procesual: Fond

Părţi
Nume Calitate parte
Szőcs Zoltán Inculpat
Beke Istvan Attila Inculpat

Şedinţe
04.11.2016
Ora estimata: 09:00
Complet: S2 Completul nr. 19F
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Înch./F- În baza art. 362 C.p.p. raportat la art. 242 alin.2 C.p.p. si la art. 202 alin.1 si 4 lit. b C.p.p., înlocuieste măsura arestului la domiciliu al inculpatilor SZŐCS ZOLTÁN si BEKE ISTVAN ATTILA cu măsura controlului judiciar. În temeiul art.215 alin.1, alin.2 lit. a, d, e, j C.p.p., impune inculpatilor ca, pe timpul cât se află sub control judiciar, să respecte următoarele obligaţii: – să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată, ori de câte ori sunt chemati; – să informeze de îndată organul judiciar în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; – să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lor de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemati; – să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar în faţa căruia se află cauza; – să nu comunice, pe nicio cale, în mod direct sau indirect, între ei si nici cu martorii BANDI SZABOLCS, HODOR ISTVAN si BÎZNU MARIAN; – să nu se implice si să nu participe la activitti organizate de „Miscarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM Transilvania si de Asociatia „Szent Laszlo Serege” -să nu detină, să nu folosească si să nu poarte arme. În temeiul art. 215 alin. 3 din Cpp, atrage atenţia inculpatilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. În temeiul art. 215 alin. 4 din Cpp, încredinţează supravegherea respectării de către inculpati a obligaţiilor care le revin organului de poliţie în a cărui rază teritorială locuiesc. O copie a încheierii se comunică inculpatilor şi organelor menţionate în art. 215 alin.5 din Codul de procedură penală. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 04.11.2016.
Document: 04.11.2016

Lasati un comentariu