Poliția ne informează. Infracțiuni silvice, accidente,…

• publicat la: 20 November 2016
Poliția ne informează. Infracțiuni silvice, accidente,…

În data de 18.11.2016, în jurul orei 14.00, polițiștii Secției Rurale Negrești Oaș, au fost sesizaţi de către o femeie de 64 ani, din localitatea Boineşti, cu privire la încălcarea unei hotărâri judecătorești.

Polițiștii sosiți la fața locului, au identificat în preajma locuiței femeii, un bărbat de 78 ani, din Bixad pe numele căruia, Judecătoria Negreşti Oaș a emis în data de 14.07.2016 un ordin de restricţie, prin care i se interzicea  apropierea  la mai puţin de 200 m de persoana reclamantă.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul  comiterii infracţiunii de nerespectarea unei hotărârii judecătoreşti.

Activităţi ale poliţiştilor pentru combaterea ilegalităţilor silvice

 

În cursul zilei de 18.11.2016, în jurul orei 16.20, polițisii negreșteni au oprit pentru control o autoutilitară care transporta material lemnos pe strada Ion Creangă din Negrești Oaș.

Conducătorul auto, un bărbat de 50 de ani, din Gherța Mică, nu a putut prezenta documentele legale de provenienţă a cantității de 2,1 mc material lemnos  pe care îl transporta, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5000 lei, în conformitate cu prevederile legale. Totodată s-a dispus confiscarea materialului  lemnos și  a autovehiculului.

Conducerea unui autoturism neînmatriculat

Cu ocazia activităților specifice, polițiștii din cadrul Secției Rurale Valea Vinului,  au depistat în data de 18.11.2016, în jurul orei 17.10,  pe ruta Valea Vinului – Măriuș,   un conducător auto de 33 ani, din Măriuș, la volanul unui  autoturism care avea aplicate numerele de înmatriculare provizorii expirate din data de 30.08.2013.

În cauză s-a întocmit dosarul penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat .

La volan sub influenţa băuturilor alcoolice 

          La data de 19.11.2016,  în jurul orei 08.15, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control a traficului rutier pe  DN 19, poliţiştii  Secției Rurale Petrești au oprit un autoturism ce se deplasa pe raza localităţii Petrești.

La volanul maşinii a fost identificat un bărbat de 41 ani, din Pișcolt. Fiind testat cu aparatul etilotest s-a constatat că acesta avea o concentrație alcoolică de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Carei în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Lovire sau alte violențe în Lazuri

Polițiștii Secției Rurale Satu Mare, au fost sesizați în data de 18.11.2016, în jurul  orei 14.10, cu privire la o altercație între două femei din localitatea Lazuri.

În fapt, o femeie de 53 de ani, pe fondul unor discuții contradictorii, i-a aplicat o lovitură cu o piatră în zona capului unei vecine  de 46 de ani, provocându-i leziuni. Victima a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Județean Satu Mare, în vederea acordării îngrijirilor  medicale de specialitate.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Polițiștii  din cadrul Serviciului de  investigații criminale au pus în aplicare un mandat european de arestare, emis de autoritățile din Italia pe numele unui sătmărean, pentru comiterea de infracțiuni pe teritoriul acestui stat.

În cursul zilei de 19.11.2016, polițiști din cadrul Serviciul de investigații criminale,  au depistat un bărbat de 28 de ani, din Satu Mare, care era urmărit internațional.

Pe numele celui în cauză, autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, pentru săvârșirea  infracțiunii de trafic de substanţe interzise la deţinere.

Bărbatul, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a dispus față de acesta măsura reţinerii pe o durata de 24 ore, urmând a fi prezentat Curţii de Apel Oradea în vederea extrădării.

Accident de circulaţie în  Satu Mare

 

În data de 19.11.2016, în jurul orei 17:51, polițiștii Biroului Rutier Satu Mare, au intervenit la un eveniment rutier pe Bulevardul Transilvania din Satu Mare,  soldat cu rănirea ușoară a unui pieton.

Sosiți la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un bărbat de 29 ani, din Satu Mare, conducând autoturismul,  proprietate a unei societăți comerciale, a accidentat un tânăr de 18 ani  din localitatea Prilog Vii, judeţul Satu Mare, care s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni marcată și semnalizată    corespunzător. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, totodată ambilor participanţi la trafic li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.

În cauză s-a întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Activități pe linie rutieră 

La sfârșitul săptămânii, polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie pe raza judeţului.

Au fost aplicate 278 sancţiuni contravenţionale în valoare de 36.510 lei, iar  ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce, 5  permise de conducere.

Exemplu:

În cursul zilei de 19.11.2016,  i-a fost suspendat permisul de conducere pentru  90 de zile  unui bărbat de 59 de ani din Satu Mare. Acesta  a fost surprins de aparatul radar al  Serviciului Rutier Satu Mare,  circulând pe DN 1C în localitatea Ciuperceni cu o viteză de 104 km/h. Pe lângă măsura complementară, cel de la volan a fost sancționat și cu 9 puncte amendă, în valoare de 1125 lei.

De asemenea au  fost constate  și infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice, asfel :

În data de 18.11.2016,  poliţiştii Serviciului  Rutier au indentificat pe Bulevardul Lucian Blaga din Satu Mare, un sătmărean de 20 ani, care circula cu autoturismul,  deși nu deținea permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În data de 19.11.2016, poliţiştii Serviciului  Rutier au indentificat pe strada Ceahlăului din Satu Mare, un  tânăr de 20 ani din Satu Mare, care circula cu autoturismul, deși nu deținea permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În ambele cauze s-au întocmit dosare penale.

Buletin de Carei  sursa  IJP

Lasati un comentariu