Puţin respect domnilor!

• publicat la: 10 noiembrie 2016
Puţin respect domnilor!

Atenţie! Un material  nerecomandat celor ce nu stăpânesc limba română.

Acelaşi subiect abordat de două persoane  determină reacţii diferite din partea unui grup ce face scut în jurul unei administraţii locale decridibilizate.

Două personalităţi româneşti  au luat atitudine   faţă de starea în care se află monumentul închinat lui Avram Iancu şi faţă de intenţiile de a  se  moderniza locul pe care acesta este amplasat în Carei.

Scriitoarea şi jurnalistul Mariana Cristescu  precum şi jurnalistul, lector universitar dr.Andrei Păunescu sunt cele două personalităţi care s-au exprimat în spaţiul public în data de 7 noiembrie 2016 pe subiectul amintit.

Atât  scriitoarea târgumureșană Mariana Cristescu cât şi publicistul, artistul şi lectorul universitar  Andrei Păunescu îşi  au  rădăcinile  în   Cetatea lui Bucur adică sunt originari din Bucureşti.

Şi totuşi isteria locală declanşată de corul scribilor locali  îl denigrează doar pe Andrei Păunescu. Doar el este catalogat ca necunoscător al problemelor din zonă, doar lui i se atribuie titulatura de …mitic. Scriitoarea Mariana Cristescu nu a mai intrat in lumina reflectoarelor.

Puţin respect  domnilor! Şi doamna Mariana Cristescu este originară din Bucureşti, capitala României. Şi domnia sa a scris despre bustul lui Avram Iancu din Carei!  Unde vă este echidistanţa în tratarea unui subiect despre care oricum nu v-aţi  documentat în totalitate. Sau pentru că trăieşte la Târgu Mureş nu o puteţi acuza că nu e la curent cu problema interetnică pe care o folosiţi ca paravan pentru acoperirea manevrelor financiare din administraţia locală?

,,Cât despre Eminescu…, grofii nici nu vor să audă,,  mai menţionează jurnalistul Mariana Cristescu în articolul său din 7 noiembrie 2016 Cine (nu) se teme de Avram Iancu?  dar  cine din grupul vocal local de scribi  să ceară un material despre acest aspect sau să urmărească o înregistrare  care atestă  că  bustul lui Mihai Eminescu nu este acceptat de consilierii locali majoritari a fi prezent la Carei. 

„Intr-adevăr, nu numai somnul ratiunii si pasivitatea nasc… monstri, ci si rapacitatea, jalnicul „consens” al goanei după arginti…” afirma la un moment dat scriitoarea Mariana Cristescu şi mare dreptate are.

Solicit pe această cale primarului Kovacs să facă public în ce stadiu se află proiectul pentru modernizarea zonei  centrale din mun.Carei ce cuprinde şi perimetrul  alocat  pentru amplasarea busturilor şi monumentelor româneşti, perimetru în care este amplasat şi bustul lui Avram Iancu. În câte părţi a fost scindat domeniul public  pe care este amplasat bustul lui Avram Iancu?

Daniela Ciută

 

 

Ataşez şi adresa oficială din septembrie 2014 primită la solicitarea primarului şi menţionez că UAT Municipiul Carei nu are  arhitecţi.

Bustul regelui Ferdinand a fost amplasat la data de 10 mai 2015 în colţ de intersecţie fără aviz de la Comisia Monumentelor.

comentarii

de Horia Mărieș la 10 noiembrie 2016 - 07:54

Autobiografia unui pseudo”jurnalist” careian, noua „invenție” a finului sas care a mâncat din toate rahaturile pseudopenale posibile până acum (Valer Marian, Mircea Govor, Adrian Ștef). Mananca si acum din cel a primașului de Nagykároly. Nu se mai satură.

Iar Hip-Hopistul și-a făcut doar reclamă pe feisbuci, legându-se gratuit și agramat de Andrei Păunescu. Și-a făcut individul socoteala că dacă îl denigrează pe unul care are mult mai multă rezonanță la public decât are el, are doar de cãștigat.
Jegoasă atitudine, una de boschetar.

„99% din maghiarii careieni vorbesc romãnește”. Asta să i-o spună lui mutu. Demonstrația încercată de hip-hopist a fost pur și simplu hilară și puerilă. Unul din cei doi tineri care erau așezați pe bancă, l-a apostrofat din prima: „Magyarul!”.
Adică, măi sulică, cu mine să vorbești ungurește! Deșteptul hip-hopist – care probabil că habar n-are de limba maghiară,nici măcar nu s-a prins. Ultra-penibil veneticul! Unuia ca ăsta i se spune în popor „coadă de topor”!

https://youtu.be/kGAKiXqRQUI

de Horia Mărieș la 11 noiembrie 2016 - 06:15

Alo, domnu’, adică tovarășu’ primás Kovács Jenö!

Ăsta este motivul real pentru care nu vă place de nici o culoare amplasarea în Carei a bustului Mihai Eminescu?
Fiindcă v-a spus-o verde în față, fără menajamente???

Dacă nu înțelegeți bine limba română, permiteți-mi, Vă rog frumos, să vă traduc eu:

„Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei.” Mihai Eminescu – despre politică

de careian la 11 noiembrie 2016 - 08:33

Respectul se castiga , nu se cerseste mai ale de o ” doamna „

de Florica la 11 noiembrie 2016 - 09:10

Si era scris ca e doar pentru cei care inteleg limba romana.

de Hagi la 11 noiembrie 2016 - 12:53

Doka s_a facut putin de kko, ca baiatul chiar asa a zis Magyarul, asa ca dl Horia aici are dreptate

Lasati un comentariu