Transilvania, istorie furată

• publicat la: 17 November 2016
Transilvania, istorie furată

Atunci când nu îți cunoști istoria, riști să o repeți! Mai ales când forțe oculte doresc să îți șteargă identitatea…

Chiar dacă suntem membrii ai UE și ai NATO, nu înseamnă că există garanții absolute în ceea ce privește integritatea teritorială. Tocmai de aceea, este necesar să se contracareze manevrele perverse care se operează de mulți ani în direcția ruperii Transilvaniei de România, manevre conduse de extremiștii și revizioniștii maghiari, asistați de români fără minte sau de-a dreptul trădători, care visează la o Transilvanie autonomă economic (în prima fază), politic și teritorial.

În acest context delicat, cu o politică imprevizibilă a marilor puteri, un film documentar precum TRANSILVANIA, ISTORIE FURATĂ, este mai mult decât necesar, din mai multe considerente:

  • le oferă românilor informații extrem de valoroase, sintetizate, comunicate într-un mod accesibil, dându-le astfel o înțelegere mult mai bună asupra propriei istorii, asupra drepturilor istorice pe care le au în Transilvania;
  • le oferă străinilor o altă imagine asupra istoriei Transilvaniei decât cea contrafăcută de Ungaria și de mistificatorii istoriei din interior;
  • aruncă în aer teoriile revizioniste, toată argumentația extremiștilor maghiari care visează încă la o utopică Ungarie Mare, pentru că filmul folosește în primul rând izvoare istorice maghiare. Izvoare maghiare medievale sau moderne care vor fi de acum, mai mult ca niciodată, o uriașă piatră de moară agățată de picioarele extremiștilor maghiari.

Gândit să facă informația cât mai ușor de receptat, filmul este realizat pe capitole autonome, care tratează teme distincte. În varianta finală, filmul va avea trei părți, fiecare de câte o oră. Prima parte a acestuia, pe care o puteți urmări de astăzi pe internet, are următoarele capitole:

  1. Cucerirea Transilvaniei – de la minutul 3:40
  2. Conducătorii români ai Ungariei – de la minutul 12:00
  3. Influența limbii române asupra limbii maghiare – de la minutul 20:00
  4. Maghiarizarea forțată a românilor – de la minutul 27:53
  5. Mai există secui în România? – de la minutul 42:45
  6. Ungurii s-au pretins a fi urmașii dacilor – de la minutul 48:35

Vă invit, așadar, să vizionați prima parte a filmului TRANSILVANIA, ISTORIE FURATĂ – filmul documentar care aruncă în aer revizionismul maghiar!

Daniel Roxin

http://daniel-roxin.ro/

comentarii

de Hagi la 18 November 2016 - 00:43

895 -900 asezarea magiarilor in Campia Peonilor, neam tracic -dacic, asimilat de magiari??? Dupa batalia de la Lechfeld cu Oto 1??? 1001, Stefan 1, dupa mama roman, devine rege, 1150 -1200 magiarii? cuceresc cea mai mare parte a Transilvaniei, 1526 Mohacs, regatul Ungariei dispare, e spart in 3 parti, Buda devine pasalc, Transilvania devine principat autonom, Ungaria nu mai exista ca stat sau regat, 1867 dualismul AuHu, 1918, imperiul dispare, deci care Ungaria de 1000 de ani??? Invatati sa calculati si nu exagerati!

Lasati un comentariu