De Ziua României recital de colinzi la Carei

• publicat la: 1 decembrie 2016
De Ziua României recital de colinzi la Carei

Concertul extraordinar de folclor   dedicat Zilei Naționale a României  la Carei  a fost   în  acest an un autentic recital de colinzi   susţinut de solista de muzică populară Năstăcuța Iuga  din Baia Mare.

Joi, 1 decembrie 2016 la  Teatrul Municipal Carei a avut loc   un spectacol de cântece şi dansuri în cinstea Zilei Naţionale a României. Careienii au umplut pâmă la refuz sala de spectacole, ultimii veniţi urmărind în picioare întregul  eveniment. Nimeni din Primăria Carei nu a onorat cu prezenţa nici acest ultim eveniment  dedicat Zilei Naţionale a României.

Pe scenă au evoluat  formaţia de dansuri a Ansamblului  Ceatăra  de  la Centrul Cultural Carei, Ansamblul de fluierași Iedera Pitici (Școala Vasile Lucaciu) și Ansamblul vocal-instrumental Iedera (Clubul Copiilor și Elevilor Carei).  Alături de aceştia au  cântat  2 cântece patriotice elevele soliste Denisa Vasile şi Daiana Căşuţ.

Programul s-a încheiat cu recitalul de colinzi  al interpretei Năstăcuța Iuga. La final, solista a afirmat că i s-a spus să cânte totuşi şi un cântec patriotic , fiind Ziua Naţională a României. Publicul, bun cunoscător al cântecelor patriotice a susţinut în picioare interpretarea  la ,,Aşa-i românul…,,   deşi a fost doar parţial interpretat de invitată.

 

Administraţia UDMR nu se dezminte nici în acest an  prin programul oferit careienilor  contribuabili ce sărbătoresc Ziua Naţională. Administraţia Kovacs  limitează orice manifestare patriotică neştiiind că sufletul românesc  nu are limite când vine vorba de  fibra noastră românească.  Cântecele patriotice  au însoţit generaţii încă din negura timpului, au fost pe rând şi şoaptă şi strigăt şi chemare la luptă. Au adunat lacrima şi toate speranţele noastre, au unit inimile în clipe de grea cumpănă. Nu veţi putea interzice la nesfârşit nevoile sufletelor româneşti din Carei.

Până  şi în Covasna şi Harghita au fost  invitaţi interpreţi renumiţi de muzică populară românească patriotică aşa cum se cade de Ziua Naţională a  României.

https://www.facebook.com/Mesagerul-de-Covasna-174679105924648/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf

https://www.facebook.com/Neamunit/?hc_ref=PAGES_TIMELINE

https://www.facebook.com/florentina.covasna/posts/1059959607460387

La Mulţi Ani români oriunde v-aţi afla!

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu