Dosar penal pentru firma careiană de ouă Kinder

• publicat la: 7 decembrie 2016
Dosar penal pentru firma careiană de ouă  Kinder

Un reportaj  apărut în publicația  britanică The Sun cu privire la careienii  care își pun la muncă copiii pentru a împacheta jucării în ouăle Kinder a  scos la iveală mai multe  nereguli din municipiul Carei care se pare că depăşesc limita legalului.

Se ştie că municpiul Carei are un statut  aparte din partea statului român, niciuna din instituţiile acestuia neîndrăznind să ia taurul de coarne şi să taie tentaculele caracatiţei ce a cuprins întregul oraş.

În municipiul multietnic  unde copii românilor  nu pot învăţa meseria de ospătar sau vânzător sau plăpumar decât în limba maghiară, unde un Monument Românesc  este ascuns de o perdea de tuia atent întreţinută de primărie, unde atât primarul cât şi viceprimarul sunt de la UDMR , unde proiectul ASTRA de amplasare a bustului lui Mihai Eminescu nu a primit aviz favorabil de la Consiliul Local, există firme care lucrează paşnic  la negru, de ani de zile, în linişte. UAT Municipiul Carei a fost obiectul unui control din parteac ITM legat de neacordarea indemnizaţiei de concediu unei persoane  angajate ca şi însoţitor  persoană cu handicap şi cu toate că a fost certificat abuzul nici  o instituţie nu are curajul să ia măsuri de corectare a nedreptăţii.

http://www.buletindecarei.ro/2016/11/itm-certifica-prefectura-ia-la-cunostinta-si-abuzul-continua.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/09/itm-certifica-uat-municipiul-carei-nu-a-platit-indemnizatia-de-concediu-de-odihna-timp-de-8-ani-unui-parinte-de-copil-cu-handicap.html

 

Reportajul britanicilor a scos în evidenţă  nu numai faptul că firma de  ouă Kinder lucra la negru ci şi faptul că o femeie tânără are pensie de boală fără ca să fii avut vreo zi de concediu medical în perioada în care era angajată la o firmă de producţie. Firele duc la Ianculeşti de unde este soţul ei şi unde are domiciliul o persoană care aprobă dosarele de pensionare.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a fost sesizat de către Inspectoratul Județean de Poliție cu privire la modul de lucru al firmei  careiene  și al muncii la negru care se presta pentru aceasta şi ca urmare  Tribunalul a deschis un dosar penal. În cauză există suspiciuni de evaziune fiscală.

Buletin de Carei

comentarii

de sany la 14 decembrie 2016 - 01:18

Să vină și la ștrand din cărei sa facă un reportaj cu suma care. O plătește haghen la primărie pntr folosirea ștrandului….să vedem cum o scoate Kovacs la capăt după ce i e termina mandatu

Lasati un comentariu