Evenimente rutiere

• publicat la: 18 decembrie 2016
Evenimente rutiere

În data de 16.12.2016, în jurul orei 13:30, polițiștii rutieri negreșteni, au intervenit la un eveniment rutier,  produs în afara localității Racșa.

Sosiți la fața locului, polițiștii au concluzionat  faptul că o femeie de 32 ani, din Racșa, conducând  un autoturism, pe fondul neacordării priorității de trecere, la intersecția Drumului Național 19 cu Drumul Comunal 82, a intrat în coliziune cu autoturism condus de un consătean de 64 ani. În urma impactului,  autoturismul condus de femeie  a fost proiectat într-o autoutilitară condusă regulamentar de un bărbat de 28 ani, din localitatea Orașu Nou.

În urma evenimentului rutier,  a rezultat rănirea ușoară a conducătoarei auto și rănirea gravă a conducătorului auto din Racșa. Cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ, totodată li s-au recoltat probe biologice de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare  corporală din culpă.

În data de 16.12.2016, în jurul orei 11:40, polițiștii Serviciului Rutier au fost solicitați să intervină la un eveniment rutier produs pe raza localității Rătești, soldat cu rănirea ușoară a unui minor.

În fapt, un tânăr de 21 ani, din localitatea Lazuri, conducând un autoturism pe Drumul Național 19A, pe fondul efectuării unei manevre de depășire neregulamentară,  a intrat în coliziune cu un vehicul cu tracțiune animală,  condus de un bărbat de 29 ani, din Rătești, după care a părăsit locul faptei,  fără încuviințarea organelor de poliție.

În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a unui minor de 7 ani din Rătești, pasager în vehiculul cu tracțiune animală.  Celor doi participanți la evenimentul rutier, le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

În data de 16.12.2016,  în jurul orei 23:30,  polițiștii Biroului Rutier au intervenit la un eveniment rutier  soldat cu pagube materiale,  produs pe raza localității Satu Mare.

Din cercetările la fața locului, polițiștii  au stabilit faptul că un sătmărean de 30 ani,  care conducea un autoturism pe Bulevardul Sănătății,  ajungând la intersecția cu strada Lalelei, pe fondul vitezei excesive,  a pierdut controlul asupra direcției de mers  și a acroșat un autoturism, după care a fost proiectat într-o autoutilitară,  care la rândul ei a fost proiectată într-un alt autoturism. Celelalte trei autovehicule implicate în evenimentul rutier,  se aflau parcate regulamentar pe marginea drumului.

Conducătorul auto, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În data de 17.12.2016, în jurul orei 17:00, polițiștii rutieri negreșteni, cu ocazia activităților specifice, au oprit pe DJ 109 L, în localitatea Trip,  un autoturism condus de un  bărbat de 42 ani din comuna Târșolț.

Fiind testat cu aparatul etilotest,  s-a constatat că acesta avea o concentrație alcoolică de 0.47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată conducătorul auto a fost condus la Spitalul Orășenesc Negrești Oaș, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

La sfârșitul săptămânii, polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie pe raza judeţului.

Astfel, au fost aplicate 186 sancţiuni contravenţionale în valoare de  41 853 lei, iar ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce, 5 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

Buletin de Carei  sursa IJP

Lasati un comentariu