Încă se mai predau saci cu voturi la BEC Satu Mare

• publicat la: 12 decembrie 2016
Încă se mai predau saci cu voturi la BEC Satu Mare

Potrivit informatiazilei.ro,  după închiderea urnelor de vot, duminică, la ora 21,00, şi după finalizarea numărătorii, preşedinţii secţiilor din întreg judeţul au venit cu sacii cu voturi la Biroul Electoral de Circumscripţie Satu Mare. Majoritatea dintre cei prezenţi  au venit cu sacii încă de la ora 02,30 sau 3,00 dimineaţa, şi nici la această oră nu au reuşit să predea procesele verbale pentru a primi un număr de ordine.

Luni, la ora 10,20, la Biroul Electoral de Circumscripţie, mai erau în hol aproximativ 20 de persoane, fiind vorba despre preşedinţi de secţii de vot, locţiitori, şoferi sau jandarmi. Oamenii sunt foarte nemulţumiţi de felul în care se desfăşoară predarea proceselor verbale şi a sacilor cu voturi.

„Sunt de 16 ani preşedinte de comisie, dar aşa proastă organizare încă nu am întâlnit. Am venit până aici, am văzut ce greu merge treaba, m-am dus acasă, am dormit câteva ore şi acum am revenit”, ne-a precizat unul dintre preşedinţii secţiilor de vot dintr-o localitate din Oaş.

Sistemul de validare a proceselor verbale de predare a sacilor cu voturi îngreunează mult procedurile. Oamenii sunt ţinuţi cu orele la rând şi sunt de părere că este inadmisibil să se  doarmă pe sacii de vot, din cauza oboselii.

„Ce era aşa de greu să ne fi organizat măcar pe zone?   Să fie Satu Mare, Negreşti, Carei, Tăşnad?”, ne-a mai spus o preşedintă de secţie de vot noteaza informatiazilei.ro.

Chiar la această oră Biroul Electoral de Circumscripţie Satu Mare mai are de preluat  sacii cu  materiale de la 2 secţii de votare. Din fiecare secţie  au venit la Satu Mare preşedintele de secţie însoţit de locţiitor precum şi operatorul care trebuie să predea tableta.

foto- informaţia-zilei sm

Buletin de Carei

Lasati un comentariu