Incendiu izbucnit de la un coş de fum neprotejat

• publicat la: 8 decembrie 2016
Incendiu izbucnit de la  un coş de fum  neprotejat

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 22:01, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit, din localitatea Dorolţ.

La faţa locului, s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, care au intervenit pentru lichidarea incendiului cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi două ambulanţe SMURD.

În momentul sosirii echipajelor, flăcările se manifestau violent la mansarda  locuinţei, existând pericolul extinderii acestora la intregul imobil şi casele invecinate. Pompierii au localizat şi lichidat incendiul cu operativitate, împiedicând propagarea acestuia.

La fata locului s-a deplasat (Î) Şef centru operaţional, Lt. col. Ulici Aurel care a preluat comanda intervenţiei.

Ca urmare a producerii evenimentului, au ars şi s-au deteriorat: mansarda casei de locuit pe o suprafaţă de cca 60mp, parţial tavanul din lemn, zugrăveala de pe pereţii interiori, instalaţia electrică a casei.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, a fost constatată ca fiind cauză   probabilă a producerii incendiului, efectul termic (coş de fum termic neprotejat faţă de materiale combustibile).

Buletin de Carei sursa ISU SM

Lasati un comentariu