,,Nu este nevoie de Prefect şi nici de comisii judeţene de fond funciar,,. Ripostează vreun candidat ?

• publicat la: 5 decembrie 2016
,,Nu este nevoie de Prefect şi nici de comisii judeţene de fond funciar,,. Ripostează  vreun candidat ?

Dacă aţi avut impresia că această campanie electorală este una leşinată, anostă, ei bine vă înşelaţi. Nu peste tot  în ţară se practică blaturi şi alianţe  pe sub tejghea de care poporul să afle cât mai târziu cu putinţă.

Liniştea mult dorită de UDMR în campania pentru alegerile locale din Carei  a fost preluată se pare şi de alte formaţiuni politice  care nici nu au călcat în municipiul Carei deşi avem  mai puţin de o săptămână până la ziua alegerilor parlamentare.

Că UDMR Carei are interese clare în ce priveşte  instaurarea unei linişti totale în municipiul multietnic Carei unde conduce dictatorial este de înţeles dar este de neînteles lipsa  prezentării de către toţi  candidaţii a  intentiilor lor pentru ca si alegătorul careian să  poată decide în cunoştinţă  de cauză cu cine va vota în 11 decembrie 2016 ca să îi fie reprezentate cât mai bine interesele şi drepturile sale.

Incă nu am  auzit sau citit ca vreunul dintre candidaţii sătmăreni pentru alegerile parlamentare din data de 11 decembrie  să ia atitudine sau să vină cu solutii pentru deblocarea situatiei din municipiul multietnic Carei unde  Monumentul Ostasului Român este încătuşat de tuia de peste 9 m care  limitează punerea sa în valoare sau despre lipsa claselor cu predare in limba română pentru învăţământul profesional  pentru meseriile de ospătar, vânzător, tapiter, plăpumar, sudor, electronist.

Am  citit în schimb despre faptul că UDMR vrea desprinderea Transilvaniei de Bucuresti, capitala României, tara care sustine financiar chiar formatiunea UDMR din contributiile tuturor cetăţenilor români inclusiv a celor din Bucuresti. Exprimarea exactă este de fapt…,,Transilvania trebuie salvată de Bucureşti,,…

Si am mai citit ca în cadrul manifestării de deschidere a campaniei UDMR, primarul din Sfântu Gheorghe  a afirmat că ,,Vrem o reorganizare administrativă care va desfiinţa nu comunele, ci instituţia prefectului. Susţinem doar reorganizarea regională care va edifica Transilvania şi comunitatea noastră…,,   a specificat  Antal Arpad  conform celor aparute in  Szekely hirmondo nr. 215 din 07.11.2016.

,,Am acceptat faptul că statul român şi-a extins suveranitatea asupra pământul nostru natal, însă nu putem accepta să devenim cetăţeni de rangul al doilea sau al treilea. Nu acceptăm dublul etalon,,, a  mai precizat Antal la aceiasi manifestare.

Adică românii din Carei să accepte să fie cetăţeni de rangul al doilea si al treilea pentru că în tara lor nu pot să îşi  înscrie  copiii  în  clase de profesională în limba română sau că nu au dreptul de a-si amplasa busturi ale eroilor lor în parcurile unui oraş multietnic condus dictatorial   de către UDMR Carei?  Mai mult, conducerea  totalitară a UAT Municipiul Carei  nu alocă nici un fond pentru reabilitare busturi românesti  dar acceptă tacit  exploatarea  unei resurse naturale din România ca si apa termală  fără autorizatii legale si permite folosirea ei gratuită de către o societate comercială ce face profit din utilizarea ei în scop comercial. Să fie si acesta un motiv pentru care  se doreste  desprinderea de Bucuresti?

Dacă acum, când UAT Municipiul Carei cu primar preşedinte al UDMR Carei îşi permite să trateze românii din oras ca pe cetăţeni de rang 2 vă dati seama ce  ne asteaptă dacă se va pune în practică  dorinta lor de autonomie.

La alegerile de la Consiliului Autoguvernamental de pe Pământul Secuiesc (SZOT)  de la începutul lunii noiembrie 2016 participanţii au formulat propuneri către fracţiunea parlamentară a UDMR si  insistă asupra desfiinţării instituţiei prefecturii, a comisiilor judeţene de fond funciar, asupra majorării salariilor angajaţilor din sfera autoguvernamentală, asupra restituirii sumelor provenite din bugetul local, înfiinţării unei regiuni de dezvoltare formate din trei judeţe, modificării prerogativelor secretarilor.

Oare de ce ţin  morţiş  să se desfiinteze Instiututia Prefectului şi comisiile judetene de fond funciar?

Si oare de ce tac candidatii sătmăreni ce doresc  să devină parlamentari  când vine vorba de   apărarea drepturilor careienilor români de a avea busturi  ale personalităţilor lor  în parcurile orasului si nu în intersectii, de a avea un bust al lui Mihai Eminescu sau I.C.Brătianu  sau de a avea un Cămin  Cultural functional în singurul sat ce apartine de UAT Municipiul Carei si care nu are nici măcar   transport in comun pentru plătitorii de taxe si impozite?

Desigur că o comunitate  multietnică în deplină înţelegere şi respect pentru valorile fiecărei etnii componente nu poate fi manevrată cu ,,şopârliţe,,   aruncate  la colţ de stradă cu ajutorul comunicatorilor mercenari şi atunci se preferă o comunitate dezbinată, alimentată mereu cu motivaţii pentru actele discriminatorii la care este supusă. Efectul este garantat pentru dictatori.

Dacă în municipiul Satu Mare nu este interzis bustul lui Mihai Eminescu si Ionel Brătianu de  ce sunt acestea interzise în Carei si  de ce  candidatii la Alegerile Parlamentare se feresc  de a lua atitudine?  Să nu fie interesati de voturile careienilor sau deja sunt cedate UDMR?

 

Buletin de Carei

 

comentarii

de Carmen la 5 decembrie 2016 - 10:56

Romanii buni romani sunt inamicii care va deranjeaza domnilor din primarie? in Carei avem si primar si viceprimar unguri si tot nu le ajunge. Ne-ati luat drepturile la istorie si ne vreti si pielea in bat acum? Am vazut ce ati fost in stare pe puterile voastre in viata asa ca lasati oamenii sa traiasca linistiti in Carei si nu mai terorizati romanii!

de emil la 5 decembrie 2016 - 11:19

Nu este nevoie de prefect pentru ca, cel putin dpdv legal, acesta poate bloca hotararile ilegale adoptate de administratia locala prin atacarea acestora in contencios administrativ, unde se decide daca hotararea respectiva se incadreaza sau nu in prevederile legale. Adica, rmdiszno incearca o alta manevra de obtinere a autonomiei, fiindca, daca nu se mai gaseste cine sa le blocheze hotararile ilegale, atunci pot hotari in voie exact ceea ce doresc ungaristii in zonele majoritar unguresti. Despre limba, despre drapele, despre invatamant si, in final despre apartenenta la Ungaria. Iar comisiile de fond funciar trebuie desfiintate ca sa nu se mai gaseasca urmele ilegalitatilor comise de primarii in ce priveste retrocedarile. Acestea sunt principalele motive pentru care nu este nevoie de prefect. Bonus, mai dispare o institutie de legatura cu Bucurestii, de care Ardealul trebuie musai salvat. Pe de alta parte, cu prefect ca in judetul Satu Mare, ne putem trezi oricand in Ungaria, ca asta are alte treburi decat sa atace in contencios administrativ hotararile ilegale ale consiliului local din municiuciul de pe canalizarea castelului Karolyi.

Lasati un comentariu