Poliția ne informează…

• publicat la: 4 decembrie 2016
Poliția  ne informează…

O femeie din comuna Someș Odorhei, județul Sălaj, a fost prinsă de polițiștii Secției Rurale Negrești Oaș, la scurt timp după comiterea unui furt.

În data 02.12.2016, în jurul orei  16:00, un tânăr de 28 de ani din Negrești Oaș, a sesizat poliția despre faptul că persoane necunoscute, i-au sustras dintr-o locuință pe care o deține în comuna Vama, mai multe bunuri.

Efectuând verificările impuse în astfel de situații, polițiștii ajunși la fața locului au identificat în scurt timp principala bănuită în comiterea faptei.

Astfel,  a rezultat că femeia de 32 de ani din Sălaj, a profitat de ușile închise dar neasigurate ale locuinței păgubitului și din interior a sustras obiecte de îmbrăcăminte în valoare de aproximativ 800 lei.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate iar cea în cauză este  cercetată în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

        Accident rutier cu părărsirea locului faptei

 

În dimineața zilei de 02 decembrie 2016, poliția orașului Livada a fost sesizată despre producerea unui eveniment rutier, iar  șoferul implicat a plecat de la fața locului.

Polițiștii ajunși la locul evenimentului, au stabilit că  pe strada  9 Mai din localitate, un conducător auto de 36 ani din Livada, pe fondul efectuării unei manevre de mers înapoi cu autoturismul proprietate privată, a accidentat uşor  o femeie  de 51 ani din localitate, care, în calitate de pieton, circula neregulamentar pe partea carosabilă.

După producerea evenimentului rutier, conducătorul autoturismului a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind identificat ulterior.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetările continuă în vederea stabilirii împrejurărilor producerii evenimentului.

Minor fără permis depistat în trafic pe o motoretă neînmatriculată

Polițiștii ardudeni, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în echipă cu cei din cadrul Secției Rurale Beltiug, au identificat în data de 03.12.2016 în jurul orei 16.20, un minor de 16 ani din Ardud, sat Baba Novac, în timp ce conducea o motoretă pe strada  Avram Iancu din localitatea Baba Novac.

Verificările au relevat faptul că minorul nu poseda permis de conducere iar motoreta nu era  înmatriculată sau înregistrată.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Doi conducători auto au fost depistați  la volan sub influența alcoolului, după ce au fost implicați în accidente rutiere soldate cu pagube materiale

La data de 03.12.2016, ora 21.20, polițiștii rutieri negreșteni au intervenit la soluționarea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale, în care au fost implicate trei autoturisme.

Concret, o conducătoare auto de 31 ani din  Negreşti Oaş, nu s-a asigurat înainte de a  executa manevra  de a ieşi dintr-o parcare  în marșarier și a fost acroşată  de un  autoturism Dacia Logan, condus de un bărbat de  51 ani, domiciliat Ploieşti, cu reședința în Negreşti Oaş și proiectată într-un alt autoturism parcat regulamentar.

În urma testării alcoolscop a celor implicați în eveniment, a rezultat că cel de la volanul  Daciei Logan  consumase băuturi alcoolice înainte de a conduce, întrucât  aparatul alcooltest  a indicat o valoare de  1,02 mg./l alcool pur în aerul expirat. I   s-a întocmit dosar penal.

Și pe strada Balta Blondă din municipiul Satu Mare a avut loc în cursul zilei de ieri un eveniment rutier, în care un conducător auto de 52 de ani din Satu Mare, conducând autoturismul proprietate privată,  a intrat în coliziune cu un alt autoturism parcat regulamentar în afara părții carosabile.

În acest caz aparatul etilotest  a indicat pentru cel de la volan o valoare de  1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Conducătorul auto a  fost condus la Spitalul Județean Satu Mare unde a refuzat recoltarea de probe  biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Extinzând verificările, polițiștii au constatat și că acesta avea dreptul de a conduce vehicule suspendat, motiv pentru care la infracțiunea de refuz de prelevare de  mostre biologice, i se va adăuga și cea de conducere fără permis.

În minivacanța de 1 decembrie, polițiștii sătmăreni au fost la datorie, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.

Pentru siguranţa cetăţenilor, în minivacanța de 1 decembrie, poliţişti au acţionat suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în tot județul, în locurile unde au avut loc manifestări publice, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele artere rutiere, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

Prezenţa activă a poliţiştilor și conduita corectă adoptată de cetățeni a făcut ca în această perioadă să nu fie înregistrate evenimente deosebite.

Cu ocazia activităților desfășurate pe raza întregului județ, au fost constatate abateri de la Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, aplicându-se 64 sancțiuni contravenționale în valoare de 19 800 lei.

Pentru nerespectarea legislației referitoare la siguranța circulației pe drumurile publice,  au fost aplicate 154 sancţiuni contravenţionale în valoare de    20 125 lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce, 7 permise de conducere,  pentru abateri ca depășirea limitei  de viteză, efectuarea de manevre neregulamentare de depășire și neacordarea priorității de trecere.

Buletin de Carei sursa IJP

Lasati un comentariu